Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wynika z tego, że biorąc moduł MCE z seata Exeo, można się pobawić w ciekawe kodowania...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja zakupiłęm mouł wraz z manetkami z A6 z 2010r. za 120zł z manetkami :DPrzełącznik Zespolony Manetki Audi A6 4F0953549D (4312976691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Myślę to na dniach zamontować do mojego Avancika A4 B6 z 2003 :P myślę, że podejdzie kodowanie bez problemu :) Jak już wyrezam tempomacik to dam zanć jak poszło :P

Ta wersja może okazać się alternatywą dla tych sępów z allegro.pl,. którzy krzyczą sobie krocie za części do B6...:grin:

Opublikowano

Manetka kierunków i tempomatu pasują zamiennie między furami, ale moduł...

Widziałeś już gdzieś takiego swapa?

Jeśli nawet miałby pasować to raczej pod nowszą kierę np z B7 (ta sama epoka).

Opublikowano

Modul nie podejdzie

Opublikowano

Całość wygląda identycznie jak do B6, więc nie sądzę by zaistniały jakieś problemy przy montażu :) moduł jest identyczny jak te montowane w B6 :) Jedyny problem jaki może się pojawić to brak obsługi modułu przez ECU w tej wersji.

Opublikowano

Wyglada tak samo owszem. Mialem taki modul z A6, z ciekawosc wpialem w instalacje B6, nawet sie z nim nie polaczylem vagiem

Opublikowano

hehe do kazdej b6 mozna zamontowac tempomat. potrzebujesz tylko kilku rzeczy kodowanie i to wszystko :)

Opublikowano

pazura21u2,

wiem, że to slogan, ale zacznij od przeczytania pierwszej strony tego wątku.

Dowiesz się jak sprawdzić jaki masz obecnie moduł kierownicy zamontowany w swoim aucie. Pod tempomat potrzebujesz co najmniej mid-line.

Zakup samej manetki tempomatu to max 60zł. W dziale sprzedam znajdziesz nawet nieco taniej.

Opublikowano

Panowie pytanie zasadnicze posiadam A4 B6 2.0 ALT 2001r skrzynia multitronic chodzi mi po głowie zamontowanie kiery multifunkcyjnej i pytanie mam zasadnicze czy jest możliwość aby np kierownica multiplifunkcyjna np z a6 c6 z manetkami do biegów działała z moim multitronicem? Jest w ogóle opcja sterowania biegami przy kierownicy dla multitronica? Posiadam jego chyba najstarsza wersje 6 biegową...

Opublikowano

Ja mam multitronica, i mam kierę z najnowszego a4 po lifcie, łopatki działają, multifunkcja też :)

Opublikowano

Witam,

Kupiłem kierownicę mulltifunkcyjną do mojej B7 (BLB). Mam tempomat i moduł kierownicy w wersji High. Czy muszę wymienić też taśmę, czy też wystarczy sama kierownica z odpowiednią wiązką?

Pozdrawiam

Opublikowano

U... :kwasny:

Łącznik 4E0-972-133 tez potrzebny pewnie?

Opublikowano

kupisz tasme z wiazka to nie bedziesz potrzebowal

i prosze Cie... uzupelnij profil :wink:

Opublikowano (edytowane)

Już uzupełniam - dziwne, że zniknął po zmianie layoutu na forum... :kwasny:

Czyli podsumowując - mam kierownicę z kabelkiem jak na foto. Potrzebuję taśmę i łącznik. Tak?

2psge463.jpg

Edytowane przez szwarcu1
Opublikowano

Czy występowala wersja S4 w B6 z multimedialna kierownica, bo z łopatkami widzialem, ale z przyciskmi nie. Ciekawe czy dałoby wsadzic do takiej S4 B6 kiere z łopatkami i mutimediami od B7?

Opublikowano (edytowane)

Czyli podsumowując - mam kierownicę z kabelkiem jak na foto. Potrzebuję taśmę i łącznik. Tak?

2psge463.jpg

Kupujesz tylko taśme 12pin. Łącznika 4pin nie zmieniasz bo masz B7.

Edytowane przez biggman
Opublikowano

2psge463.jpg

Kupujesz tylko taśme 12pin. Łącznika 4pin nie zmieniasz bo masz B7.

Dzięki! Zaczynam rezanie ;)

Opublikowano (edytowane)

Witam panowie ja mam problem z czujnikiem położenia sprzęgła ponieważ w VCDS w blokach 08 na kanale 006 w drugim okienku nie ma 000 tylko 1000 i po naciśnięciu hamulca robi się 1011 a po wciśnięciu samego sprzęgła nic się nie zmienia i pozostaje 1000, brak żadnych błędów. Tempomat był dokładany przez Niemca w ASO i działa bez zarzutu, czujnik sprzęgła dziś wymieniłem na nowy z ASO (koszt 72zł tak dla przykładu), i to nic nie dało. Zauważyłem jeszcze że jak jadę na tempomacie i wcisnę sprzęgło to rozłącza go ale też obroty silnika na chwile delikatnie rosną i opadają, reszta działa tak jak powinna. Co to może być?

Edytowane przez adasko2412
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...