maq Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Wrclaguna widzę że nie pasuje. Ale jest pewność że po wymianie wiązki na poprawną nie będzie działać ? Pierwszy post czytałem dokładnie tylko nie miałem świadomości ze poduszki i trapezu z A4 I A6 mogą być niekompatybilne
Slawek Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 U mnie vagiem 704.1 nie dało rady (system niestabilny) dopiero odisem 2.0.2 poszło. Kolego Marcinie - również posiadasz starszy sterownik Boscha (z profilu wynika, że masz A4 B6) - z takim nie ma problemów. Prosiłbym o wypowiedź kogoś, kto ogarnął ten temat na sterowniku Bosch 8.0 Jeśli chodzi o ten sterownik to świeży VCDS sobie teoretycznie radzi. Robiłem to w dwóch takich autach gdzie był ten Bosch 8.0 i raz był tak uparty że nie chciało przejść (może za mało pró, drugi raz poszło za 10 razem, robiąc VCDSem. Wcześniej pytałeś o kodowanie, to go nie przepisujesz ze starego tylko układasz wg. swojej konfiguracji, wszytko opisane jest w pierwszym poście.
bartekzks Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Witam mam pytanko o kierownicę czy ta jest podgrzewana : http://allegro.pl/audi-a3-a4-a5-s-line-kierownica-airbag-multi-nowa-i5110939317.html tak patrze na przyciski to po prawej stronie jest takie coś * do czego to * ??? Oraz ta jest "niby podgrzewana" tka twierdzi sprzedawca : http://allegro.pl/audi-a4-a5-a6-a7-a8-kierownica-szara-tapicerka-4h0-i5101824287.html To prawda?? Jesli tak jak się włącza podgrzewanie ?? Po czy poznać , że kiera jest podgrzewana ?? Pozdrawiam
cichy193 Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Nie wiem tego, ale zwróć uwagę, że ta pierwsza jest od a3 więc nie ogarniesz multi w a4, a ta druga zdaje się że od a6.
koleś1 Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Po czy poznać , że kiera jest podgrzewana ?? Podgrzewana kierownica musi mieć przycisk z ikoną grzania:
niestandardowy Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 ta kierownica jest podgrzewana: http://allegro.pl/audi-a4-a5-a6-a7-a8-kierownica-szara-tapicerka-4h0-i5101824287.html , ma kostke od grzania kiery ( zaznaczylem na czarno ) w b7 przycisk jest zbedny, a co do kierownicy do b7 chyba nie pasuje...
Audi2006 Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 U mnie vagiem 704.1 nie dało rady (system niestabilny) dopiero odisem 2.0.2 poszło. Kolego Marcinie - również posiadasz starszy sterownik Boscha (z profilu wynika, że masz A4 B6) - z takim nie ma problemów. Prosiłbym o wypowiedź kogoś, kto ogarnął ten temat na sterowniku Bosch 8.0 Jeśli chodzi o ten sterownik to świeży VCDS sobie teoretycznie radzi. Robiłem to w dwóch takich autach gdzie był ten Bosch 8.0 i raz był tak uparty że nie chciało przejść (może za mało pró , drugi raz poszło za 10 razem, robiąc VCDSem. Wcześniej pytałeś o kodowanie, to go nie przepisujesz ze starego tylko układasz wg. swojej konfiguracji, wszytko opisane jest w pierwszym poście. W pierwszym poście jest opisana konfiguracja dla starszych wersji Bosch'a (zaczerpnięta z resztą ze strony Ross Tech'a). Piszesz, że raz poszło za 10 razem - uruchamiałeś VCDS'a i za 10 razem nagle w dziwny sposób funkcja kodowania zrobiła się aktywna?;-) Jaką masz wersję softu?
damian19886 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Witam.Po dolozeniu manetki tempomatu mam blad 1044.Tempomat aktywowalem ale nadal nie dziala dodam ze modul mam z koncowka Q.Czy jest ktos w stanie mi z tym bledem pomoc bo usunac tez go nie moge napewno jakies kodowanie musze zrobic tylko jakie?
cichy525 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 zle zakodowales modul komfortu, co tam zaznaczyles? temat jest bardzo dlugi i nie czytalem calego ale w module Q jest opcja wylaczenia informacji o poziomie plynu spryskiwaczy, jeszcze nie testowalem bo mam zmasowany pierwszy pin, opcja ta jest w module kierownicy
wrclaguna Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Witam.Po dolozeniu manetki tempomatu mam blad 1044.Tempomat aktywowalem ale nadal nie dziala dodam ze modul mam z koncowka Q.Czy jest ktos w stanie mi z tym bledem pomoc bo usunac tez go nie moge napewno jakies kodowanie musze zrobic tylko jakie? KODOWANIE MASZ w silniku 01 oraz MODUŁ KIEROWNICZY 16 zrobiłes tu i tu ?
silnik Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Szybkie pytanko. Co obsługują oprócz głośności przyciski w poduszce multifunkcyjnej w połączeniu z Concertem II bez bluetootha.
nitroo Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Zmiana stacji radiowej (poprzednia, następna), głośność i wyszukiwanie stacji. Podczas odtwarzania CD utworów, a posiadając zmieniarkę zmiana folderu.
Piotr Mnich Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Witam Chce dołożyć manetke tempomat do 2.0tdi avant z 2005 roku 140 KM z tego co wiem są 2 nr proszę o pomoc
biggman Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Jedna i druga pasuje. Ta zaczynająca się od 8E0 jest z B6, 4E0 z B7
biggman Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) jest taka sama jak ta z B7, ma numer 4E0.. Edytowane 26 Maja 2015 przez biggman
serfin Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Panowie wymieniłem u siebie kierownice miałem multi z B7 z modułem Q i z kiery działało sterowanie radiem tj VOL oraz przod tyl w utworach. Poki co mam w aucie zastepcze radio z A3 tj. Concert III (nie wyswietla nic na fisie, nie wylacza sie po wyjeciu kluczyka) w weekend włożyłem do auta komplet z innej B6 tj 4ramienna kiera z multi, taśma, moduł N i wszystkie kabelki. Wszystko Vagiem ogarnałem takze nie mam błędów. Ale jest problem przyciski na kierownicy podswietlaja się natomiast działają mi tylko 2 przyciski tj VOL+ VOL-, nie działają z lewej strony góra/dół. 2 pozostałe przyciski służyły do obsługi telefonu ( w moim aucie nigdy tego nie miałem) i Moje pytanie co może być nie tak, że mi nie działają przyciski przód/tył? i czy chociaz mam kierownice 4 ramienną multi z ikonkami telefonu (A4B6) to jezeli zakodowałem ją jako 4 ramienna multimedialna z obsługą radia (bez obsługi telefonu) to wówczas te 2 przyciski powinny być traktowane jako strzałki lewo/prawo? Jezeli kiere zakoduje jako wersja multimedialna z obsługą radia i telefonu wówczas pojawia się błąd dotyczący braku transmisji zwiazanej z telefonem co jest oczywiste bo nigdy nie mialem instalacji telefonu w aucie. i tak naprawde chodzi mi o to czemu nie działają mi przyciski z lewej strony tj. góra/dół? Może mieć to związek z tym, że siedzi w aucie tymczasowo radio Concert 3 z A3? Czy też kierownica multifunkcyjna z A4B6 po dołożeniu do B6 radia 2din Concert III np z A4 B7 jest jakos nie kompatybilna i pozwoli jedynie na sterowanie poziomem głośności w radiu bez możliwosci przewijania i przełączania utworów? z góry bardzo dziękuję za cenne uwagi i pomoc
biggman Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Daniel radio jest za nowe, kiera B6 obsłuży tylko zmianę głośności. Rolki od zmiany stacji/utworów zadziałają dopiero na kierze/module B7 przy tym radiu Edytowane 30 Czerwca 2015 przez biggman
serfin Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 eeeee? serioo? kurde czyli Concerty III czy to z A3 czy A4 B7 i tylko regulacja głośności?! shit! a RNSe obsługuje ta 4ram kiera multi z B6...więc o co kepasa? a może być tak, że po prostu jest problem z komunikacją bo siedzi mi teraz w aucie tymczasowo Concert III ale z A3? bo chociaż radio poprawnie podłączone to nie wyswietla mi na FIsie ani nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i musze manualnie włączać i wyłączać radio. zamówiłem dziś Concerta III pod B6/B7 i zobaczymy jak to będzie... no to kiszka :/ miałem wcześniej kierownicę z B7 z modułem Q i zakupiony Concert III z A4 B7 działał normalnie tj w pełni sterowałem radiem i CD przewijanie, przełączanie utworów i zmiana głośności, natomiast po zmianie kierownicy na 4ramienna multimedialną z B6 z modułem N działa tylko regulacja głośności :/ ale kwas wychodzi na to, że zostaje mi albo powrót do Concerta II 1din albo 2dinowych sprzętów typu Symphony II i najdroższa opcja RNSe. Natomiast radyjek typu Symphony III, Chorus III, Concert III i BNS 5 kiera multimedialna z B6 nie obsłuży w pełni tj. brak jest możliwości przełączania piosenek i przewijania utworów.
Lukaszxxx Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Panowie Tasma o numerze 8E0953541D jest zamienna z taśmą o numerze 8E0953541E? Padła koledze i ma u siebie z koncówką E i pytanie czy moze założyc o koncówce D
Rekomendowane odpowiedzi