miro_x Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Chyba lepiej kupić używaną ori bo z zamiennikami różnie bywało. Patrz na forum czasem ktoś sprzedawał poniżej 100 zł nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej25 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Montaż manetki i odblokowanie pełnego FISa zakończone sukcesem Polecam każdemu kto się obawia... z taki poradnikiem to cięzko coś zrobić źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrissu Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Również potwierdzam że montaż manetki i odblokowanie pełnego FISa z tym poradnikiem to drobnostka. Czy u Was dane z 1-go poziomu FISa kasują się po 2 godz. ? U mnie trzyma cały czas i trzeba ręcznie kasować, co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 to się chyba kasuje po 3 albo 4 godzinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 dis jeden kasuje sie po 2h niewlaczonego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrissu Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 W instr. też znalazłem że po 2 godz. powinien się skasować. U mnie nawet po całej nocy cały czas trzyma dane. I nie wiem gdzie może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stichy Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Jak by ktos potrzebowal kompletu - czujnik z wtyczka, uszczelka i kabelkami to mam 3 komplety - 45zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryś Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Rpalka teraz piszesz Ja w aso prawie 100 zapłaciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stichy Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Kup na zapas Mialem za 35zeta to nikt nie chcial kupic wiec wystawilem za wiecej wiec moze pojdzie a jak nie to niech lezy - tesciowej pod materac podloze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly49 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 witam. kto w rzeszowie albo okolicach uruchomil by mi pelen fis? mam juz manetke zalozona tylko aktywacja i kodowanie audi b6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 witam. kto w rzeszowie albo okolicach uruchomil by mi pelen fis? mam juz manetke zalozona tylko aktywacja i kodowanie audi b6 wpadaj z cztero- pakiem to zakodujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly49 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 ok . dzieki ---------- Post dopisany 04-06-2012 at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany 03-06-2012 at 10:42 ---------- wielkie podziekowania dla wrclaguna fis hula znakomicie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksc83 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Mam kiere multi funkcyjną manetke od pełnego fisa na wyświetlaczu wyświetla mi się tylko radio temperatura i zasięg. Po wciśnięciu na postoju serwisu to wyskakują mi wszystkie kontrolki od hamulcy świateł ... Pytanie czy musze też wszystko przerabiać i dokupować czujniki czy tylko komp wystarczy? Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobikos Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Przekodowanie powinno wystarczyć jeśli masz już zamontowaną manetkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_ns Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 I jeśli masz czujnik poziomu płynu spryskiwaczy lub zmasowany pin w liczniku. Wtedy zmieniasz kodowanie w grupach 17 i 16. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KristofK75 Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam.Po miesiącu czytania tego forum wszystko zajeło mi 45 min (fis i tempomat). Piękny opis i dobre rady. Wielkie dzięki. A może ktoś wie jak to zrobić pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Głupie pytanie mam:facepalm: Ten czujnik od płynu ma 2 piny. Jeden podłączyć pod masę a drugi pod licznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Głupie pytanie mam:facepalm:Ten czujnik od płynu ma 2 piny. Jeden podłączyć pod masę a drugi pod licznik? nio:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 sprawdź przed skręceniem czy dobrze podłączyłeś + do + i - do - oczywiście piszę o czujniku bo będzie źle pokazywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Dzisiaj zabrałem się wreszcie za założenie tego czujnika Zdjąłem koło i nadkole a tam patrze nie ma zaślepki tylko... Czujnik Wystarczyło tylko przeciągnąć przewody i podłączyć to pod licznik. Przewody przeciągnąłem przez obudowę ECU, którą połamałem od strony kabiny , bo myślałem, że jest na dwóch śrubach a reszta to zaczepy (śruby były przykryte warstwą szlamu/liści/jakiegoś syfu więc...). Nawet nie użyłem dużo siły i pękło :F Ale czujnik działa. Zastanawia mnie tylko dlaczego on był już tam wcześniej zamontowany.... A jak ktoś chce to mam ten nowy czujnik do sprzedania za 20 zł + KW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi