Gość donuska90 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 To jest w sumie taka biografia raczej tego Josefa Mengele, fakty z życia, gdzie się urodził,gdzie studiował, kilka faktów o jego rodzinie,w jaki sposób trafił do obozu, niektóre eksperymenty jakie przeprowadzał na więźniach,wypowiedzi więźniów na jego temat, oraz gdzie się ukrywał po "likwidacji" Auschwitz. Są tam też jego przemyślenia i itp.Ale ogólnie poleca książkę Kręci Cię tematyka obozowa? To zarzuć kilka tytułów wartych przeczytania Uwielbiam tą tematykę. Właśnie czytam "Auschwitz. Byłem nr 220543" Denis'a Awey'a. Tylko nie wiem, czy w Polsce też wyszła. Jakby co, to bardzo ciekawa historia. Życie zazwyczaj pisze najciekawsze historię,dlatego lubię czytać biografie,a zwłaszcza autobiografie No to jeśli lubisz tego typu książki to polecam
Ksiadz Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 To ja polecam wszystkie książki naszego polskiego autora Eugeniusza Dębskiego, szczególnie ostatnie co czytałem MOHERFUCKER, super. Akcja, humor, klimat. A z zagranicznych to George R. R. Martin - Gra o Tron. Mroczne, brutalne fantasy, sporo tego jest, ale naprawdę waaarto A jak ktoś sensację woli czy to thiller to polecam Jeffery Deaver, każdą jedną oraz Harlan Coben, szczególnie z jego bohaterem Myronem Boltairem
MalutkaBrunetka Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Obecnie "Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi" Toby Young'a. Jak dla mnie za mało dialogów, ale czyta się OK. ---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ---------- Harlan Coben
johnnythebest Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 "Rio Anaconda" oraz "Gringo wśród dzikich plemion" Wojciecha Cejrowskiego
kalik Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Odświeżam Książka Ja, inkwizytor. Wieże do nieba. Wydanie 2 Jacek Piekara - księgarnia selkar.pl Nigdy nie czytałem tego typu książek, ale zacząłem i będę chyba celował w tego autora.
truckmaniac Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ja mam teraz a tapecie : L' infiltrato. Una storia vera - Salas Antonio - Libro - IBS - Newton Compton - Nuova narrativa Newton Niestety chyba w Polsce nie wydana (jescze). Generalnie polecam autora. W sumie to nie pisarz, tylko dziennikarz, ale naprawdę świetnie pisze
Iverson Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2012 ostatnio kupiłem za 9.99zł Robert Harris "Ghostwriter" , dzisiaj zacząłem
lapawwa Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Snajper, książka Howarda Wasdina polecam:)
dawkol-d1 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 jakiś czas temu kupiłem IX zmiana Marcina Gawędy, więc teraz jest na tapecie
Kamyk Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 ja polece wszystkim lekkie ksiazki Petera Mayle o Prowansji jest ich sporo na allegro w smiesznych cenach czyta sie to lekko, latwo i przyjemnie facet jest anglikiem, porzucil zycie w londynie dawno temu i sie rpzeniosl na poludnie francji opisuje mentalnosc lokali, ich zycie, sposob myslenia, podejscie do roznych spraw ze wzgledu na to, ze tam bylem pare razy, moze dlatego lektura tak przypadla mi do gustu szczerze rekomenduje - mozna sie usmiechnac, niejednokrotnie
szczuraz Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 [h=1]Fabryka oficerów[/h] Autor: Hans Hellmut Kirst Fabryka oficerów - Hans Hellmut Kirst - Lubimy Czytać
Ksiadz Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Robert Jordan - Koło Czasu (The Wheel of Time). Jak ktoś lubi fantasy, ja baardzo, to to wciąga niesamowicie. Aktualnie już trzecią książkę lecę, czyli Wielkie Polowanie. Polecam
medik Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Imperium Zła pana Józefa Szaniawskiego. Polecam.
kalik Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 "Człowiek z lodu" Philip Carlo. Opowieść o Richardzie Kuklinskim - przerażająca opowieść.
julo23 Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 A później zaczynam to: Tylko nie wiem czy to jest 1 część.
Janekx Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Polecam Montaż Vladimira Volkoffa, bardzo fajnie ukazuje działania agentów rosyjskich na terenie francji. Montaż - Vladimir Volkoff - Lubimy Czytać
Rekomendowane odpowiedzi