Pucek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Pierdolenie, co rok to samo, nie wierzę że gaz będzie kosztował więcej jak 3 zł, nie ma takiej opcji, a jak było by tak że różnica między PB a LPG wynosiła by 1 zł to kupuję S4 i jeżdżę na PB a co mi tam :>
Reggi Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Pierdolenie, co rok to samo, nie wierzę że gaz będzie kosztował więcej jak 3 zł, nie ma takiej opcji, a jak było by tak że różnica między PB a LPG wynosiła by 1 zł to kupuję S4 i jeżdżę na PB a co mi tam :> Ja bym wy***rdolił instalacje w krzaki
mirek s Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Co do gazu, rząd powinien chyba brać też pod uwagę aspekt ekologiczny.
Czaro_22 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Z tego co słyszałem wczoraj na tvn turbo to maja obniżyć ceny paliw bo przestali zarabiać bo około 30 % kierowców zaczeło mniej jeździć a co za tym idzie i tankować ciekawe co z tego wyjdzie. Co do samej ceny gazu to raczej mało prawdopodobne żeby cena przekroczyła 2.80 zł
barszczyna Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Co do gazu, rząd powinien chyba brać też pod uwagę aspekt ekologiczny. Hahaha, przecież cała ekologia opiera się na lobbowaniu, tzn ktoś na tym zarabia.
danielom Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Co do gazu, rząd powinien chyba brać też pod uwagę aspekt ekologiczny. A co moze LPG bardziej ekologiczne? Chłopie, to nie czasy polonezow i kanciakow, gdzie na gazniku bylo cos lepiej... Teraz na wtryskach lpg tak samo wali co2 jak i pb..
Młody Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Będzie droższy i na 100% będzie to ponad 4 zł ale do 2018 r A tak serio rozmawiałem z dostawcą u nas LPG i ma drożeć ale jak i ile to jeszcze sami nie wiedzą [br]Dopisany: 27 Sierpień 2011, 08:14_________________________________________________ heh, jak gaz ma kosztowac zlotowke mniej niz benzyna to jaki jest sens jezdzenia na gazie/montazu instalacji? caly przemysl zwiazany z instalacjami lpg,, fitmy produkujace, zaklady montujace, stacje benzynowe i sami kierowcy zbojkotuja ten pomysl, bo to totalnie poronione Co do Twojej wypowiedzi to brak mi słów co zbojkotują jak ON drożał to co zrobili nic i nic nie mogą . A stację będą przeciwne podnoszeniu cen no proszę Cię a po co ? jak jest większa marża
mirek s Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 A co moze LPG bardziej ekologiczne? Chłopie, to nie czasy polonezow i kanciakow, gdzie na gazniku bylo cos lepiej... Teraz na wtryskach lpg tak samo wali co2 jak i pb.. Chłopie Zawartośc związków CO2, HC i NOX w spalinach gazowych ( przy prawidłowo skonfigurowanej i wyregulowanej instalacji gazowej ) jest znacznie niższa niż wprzypadku zasilania PB czy ON. Korzystniejszy skład spalin gazowych potwierdzają wszelkie dokonane pomiary w tym zakresie.
sołtys85 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Gaz jest paliwem ekologicznym i nikt tego nie podważy, no chyba, że domorosły inzynier z przekonaniem, że gaz to do kuchenek. Mój ojciec nawet kiedyś dostał zwrot częsci kosztów poniesionych na instalację LPG od ministerstwa środowiska lub czegoś takiego. W krajach europejskich popiera sie instalacje lpg ze względu na ekologię i tak np. jak jest duży smog nad miastami to mogą jeździć pojazdy elektryczne i zasilane lpg. Zauważyłęm jedną niepokojącą prawidłowość, że gaz na lato już tak nie tanieje jak kiedyś. Tego roku staniał chyna o jakieś 20gr od max poziomu, a pamiętam jak 2 lata temu tankowało sie po 1,5zł
Knob Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Jak w 2002 zagazowałem Golfa to tankowałem po 1,02. To były czasy. A teraz instalacja pewnie ze 3500, robię rocznie około 6000. Prędzej auto zmienię niż instalacja się wróci :>
ksiadz99 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 A co moze LPG bardziej ekologiczne? Chłopie, to nie czasy polonezow i kanciakow, gdzie na gazniku bylo cos lepiej... Teraz na wtryskach lpg tak samo wali co2 jak i pb.. hehe, a to dobre... ja czytałem, ze cala ta histeria zwiazana z podwyzka akcyzy na LPG to inicjatywa odgórna UE, a nie naszego rzadu. co wiecej - Polska, jak i wiele innych krajow czlonkowskich, jest stanowczo przeciwna takiemu rozwiazaniu, bo ta akcja z podwyzka akcyzy nie odnosi sie tylko do LPG, ale tez i wegla, a zeby cos takiego weszlo w zycie, to podobno musi byc zgoda wszystkich panstw czlonkowskich.. a do tego jeszcze daleka droga
sylwiasty Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A co moze LPG bardziej ekologiczne? Chłopie, to nie czasy polonezow i kanciakow, gdzie na gazniku bylo cos lepiej... Teraz na wtryskach lpg tak samo wali co2 jak i pb.. hehe, a to dobre... ja czytałem, ze cala ta histeria zwiazana z podwyzka akcyzy na LPG to inicjatywa odgórna UE, a nie naszego rzadu. co wiecej - Polska, jak i wiele innych krajow czlonkowskich, jest stanowczo przeciwna takiemu rozwiazaniu, bo ta akcja z podwyzka akcyzy nie odnosi sie tylko do LPG, ale tez i wegla, a zeby cos takiego weszlo w zycie, to podobno musi byc zgoda wszystkich panstw czlonkowskich.. a do tego jeszcze daleka droga Słuszna uwaga - wystarczy, że jedno z państw członkowskich nie poprze tego projektu i nie zostanie przyjęty. Takie posunięcie zarżnęło by cały rynek LPG i to nie tylko w PL. Powoli na zachodzie coraz więcej samochodów jest przerabianych na LPG.
Dev Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Cena gazu w Danii jest prawie tak sama jak benzyny nie widziałem osobiscie ale znam kilka osób które tam pracuja i to potwierdzają... mam nadzieje ze u nas tego nie zrobią :wallbash:
vdm Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Czyli, uważacie że oprócz zwykłych podwyżek LPG nie szykuje się jakaś mega wielka podwyżka?
sylwiasty Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Czyli, uważacię że oprócz zwykłych podwyżek LPG nie szykuje się jakaś mega wielka podwyżka? No wiesz - ręki uciąć nie dam. :> Myślę, że raczej tylko sezon zimowy jak zwykle przyniesie lekkie podwyżki.
ksiadz99 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Czyli, uważacie że oprócz zwykłych podwyżek LPG nie szykuje się jakaś mega wielka podwyżka? na pewno nie przed wyborami
Pucek Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Gdyby chcieli żeby ceny LPG były na poziomie PB to dawno by już tak zrobili Nie panikujcie, straszą tym już dobre parę lat
Buba Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Gdyby chcieli żeby ceny LPG były na poziomie PB to dawno by już tak zrobili Nie panikujcie, straszą tym już dobre parę lat odkąd pamiętam zawsze było mówione że się nie opłaca bo ceny będą rosły. fakt rosną. najtańszy gaz jaki pamiętam to chyba 1.1zł za litr albo coś w tych okolicach ale to było z 8-10 lat temu a PB chyba po 2 zł wtedy było bo jak tankowałem komarka to za 10zł miałem pełny bak
julo23 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ja pamiętam czasy, jak kolega bujał malczana i przykładał szybko ucho do otwartego wlewu paliwa żeby usłyszeć czy chlupie paliwo, jak słyszał że już mało to mówił : Ocho... trzeba zatankować, no i jechał zalać za piątkę Teraz z tego co widze to tankuje za 50
Pucek Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 I więcej paliwa traci na dojazdy do stacji Ale ludziom nie wytłumaczysz, że lepiej zalać raz do pełna niż 5x po 50 zł
Rekomendowane odpowiedzi