Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, kalix94 napisał:

Cześć. Podejdzie ten zawór do 2.0tdi CAGA? 

BOSCH-ZAWOR-REGULACJI-CISNIENIA-VW-AUDI-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 340 zł - BOSCH ZAWÓR REGULACJI...

To jest bardzo ważny regulator, nie ryzykowałbym z zamiennikiem tylko ori.

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, Góral65 napisał:

To jest bardzo ważny regulator, nie ryzykowałbym z zamiennikiem tylko ori.

Według opisu niby oryginał 

Opublikowano

Cześć

Są tu jacyś znającysię na rzeczy ludzie z Olsztyna W-M lub okolic?

Jestem tu nowy i szukam kogos kto by się zajął moją A4 bo troche mam do zrobienia

Pozdrawiam 

IMG_20190330_145530-EFFECTS.jpg

Edytowane przez m_nog
Zapomnialem dodac zdjecie

Opublikowano

Jeżeli pytasz i oczekujesz odpowiedzi w których mechanicy piszą do Ciebie, że się podejmą ogarnięcia Twojego samochodu to zapomnij. Poszukaj w odpowiednich działach rozwiązania swoich problemów, jeżeli po przeszukaniu nie znajdziesz tego czego szukasz, załóż swój własny wątek w odpowiednich działach, a tam się ludzie odezwą i nakierują co masz robić.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

12 godzin temu, Langista napisał:

Jeżeli pytasz i oczekujesz odpowiedzi w których mechanicy piszą do Ciebie, że się podejmą ogarnięcia Twojego samochodu to zapomnij. Poszukaj w odpowiednich działach rozwiązania swoich problemów, jeżeli po przeszukaniu nie znajdziesz tego czego szukasz, załóż swój własny wątek w odpowiednich działach, a tam się ludzie odezwą i nakierują co masz robić.

Nie, nie tego oczekuje. Dzialy przeszukane, wątek również utworzony, ale nie ma ani informacji ani odpowiedzi. 

Liczylem na to, że może w ogólnym ktoś coś będzie wiedział.

Więc ponowię pytanie, czy są tu ludzie godni polecenia z WM?

Pozdrawiam i zycze milego dnia

Edytowane przez m_nog

Opublikowano

A widzisz! Dziekuję bardzo. Nie trafiłem na to

Opublikowano

Przestało mi dziś działać gniazdko zapalniczki z przodu (pod climatronikiem). Widzę, że bezpieczniki od gniazdek są w bagażniku po prawej stronie, ale są 4. 3 z nich to odpowiednio gniazdko z przodu na konsoli (czyli ten mój pewnie - jeszcze nie sprawdzałem), z tyłu na konsoli i w bagażniku (to też jest jasne), ale jest jeszcze czwarty bezpiecznik z numerem 4, który jest opisany jako Zapalniczka. I właśnie o ten ostatni chciałem zapytać - czy wie ktoś jaką zapalniczkę on zabezpiecza?

Opublikowano

Powitać.

Robił ktoś z Was rozrząd w 3.0 tdi? Przy odpalaniu - szczególnie jak jest ciepło zaterkocze mi coś przez 2 sekundy w silniku, po czym ustaje i jest spokój. Podejrzewam napinacz - pewnie nie trzyma oleju.

Po nocy nie zawsze to robi, ale zdarza się. Czytałem, oglądałem i są różne opinie. Jeździć, aż nie zacznie być zbyt głośno. Robić, bo to już ostatni dzwonek....W 3.0 BMK ponoś można było wymienić napinacz od strony kierowcy u góry. Nikt nie wie, jak jest w 3.0 CDYA...... tam napinacz jest poprawiony, ale wszyscy wiemy jak to jest z tym "poprawiony"

Może ktoś z Was jest bliski z tematem, to bym prosił o jakieś wskazówki. ?

Opublikowano
45 minut temu, luk330 napisał:

Przestało mi dziś działać gniazdko zapalniczki z przodu (pod climatronikiem). Widzę, że bezpieczniki od gniazdek są w bagażniku po prawej stronie, ale są 4. 3 z nich to odpowiednio gniazdko z przodu na konsoli (czyli ten mój pewnie - jeszcze nie sprawdzałem), z tyłu na konsoli i w bagażniku (to też jest jasne), ale jest jeszcze czwarty bezpiecznik z numerem 4, który jest opisany jako Zapalniczka. I właśnie o ten ostatni chciałem zapytać - czy wie ktoś jaką zapalniczkę on zabezpiecza?

Mówisz poważnie ??‍♂️Gdzie jest zapalniczka? Pod klimatronikiem wiec i ten bezpiecznik nr cztery masz sprawdzić, bo to jest zapalniczka, pozostałe to gniazda z 12V co jest oznaczone sprężynowa klapka z napisem 12v, wiec gniazdo z przodu to podłokietnik, gniazdo z tylu to nad tunelem z tylu, gniazdo w bagażniku to gniazdo w bagażniku 

w czym problem ?

Opublikowano
18 minut temu, WydRos napisał:

Mówisz poważnie ??‍♂️Gdzie jest zapalniczka? Pod klimatronikiem wiec i ten bezpiecznik nr cztery masz sprawdzić, bo to jest zapalniczka, pozostałe to gniazda z 12V co jest oznaczone sprężynowa klapka z napisem 12v, wiec gniazdo z przodu to podłokietnik, gniazdo z tylu to nad tunelem z tylu, gniazdo w bagażniku to gniazdo w bagażniku 

w czym problem ?

no faktycznie, ma to sens :D myślałem, że z przodu na konsoli to jest właśnie to pod climatronikiem czyli ta zapalniczka, a to jest gniazdko pod podłokietnikiem. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że w tylnym rzędzie siedzeń jest gniazdko pod zaślepką ;) Dzięki za rozjaśnienie umysłu. Ciężki dzień w pracy miałem i ciężko dziś myślę.

Edytowane przez luk330

Opublikowano
2 godziny temu, grzes283 napisał:

Powitać.

Robił ktoś z Was rozrząd w 3.0 tdi? Przy odpalaniu - szczególnie jak jest ciepło zaterkocze mi coś przez 2 sekundy w silniku, po czym ustaje i jest spokój. Podejrzewam napinacz - pewnie nie trzyma oleju.

Po nocy nie zawsze to robi, ale zdarza się. Czytałem, oglądałem i są różne opinie. Jeździć, aż nie zacznie być zbyt głośno. Robić, bo to już ostatni dzwonek....W 3.0 BMK ponoś można było wymienić napinacz od strony kierowcy u góry. Nikt nie wie, jak jest w 3.0 CDYA...... tam napinacz jest poprawiony, ale wszyscy wiemy jak to jest z tym "poprawiony"

Może ktoś z Was jest bliski z tematem, to bym prosił o jakieś wskazówki. ?

wszystko trzeba wywalac i pakowac nowe

te rozrzady są gó...niane z dwóch powodów

1. jakosc materiałów

2. brak napinaczy zapadkowych tylko sprężynowe

Opublikowano

Chyba besz tego się nie obędzie. Brutalna prawda, ale trzeba podjąć rękawice ;-).A jaki rozrząd kupić, gdzie najlepiej robić......nie każdy warsztat ogarnia?

Czołowe marki to Swag lub Febi, gdzie chyba Swag jest bardziej polecany, ale niektóre opinie twierdzą, że to jedno i to samo.

Opublikowano

Koleja sprawa, to kiedy ten ostatni dzwonek... ..to, że chwilę terkocze to już wymiana rozrządu? Podczas pracy silnika łańcucha nie słychać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, grzes283 napisał:

Koleja sprawa, to kiedy ten ostatni dzwonek... ..to, że chwilę terkocze to już wymiana rozrządu? Podczas pracy silnika łańcucha nie słychać. 

na zimnym czy na ciepłym silniku ?

Opublikowano

Na ciepłym. Nawet jak upały były i po 10h stał, odpalałem, to zaterkotał. Rano jak jest ok. 20 stopni, to też potrafi zaterkotac po nocy.

Zastanawiam się nad olejem. Mam rozrzedzony trochę i być może to też ma swój wkład. Bo podczas jazdy i po wyłaczeniu, gdy od raz odpale jest ok...

Opublikowano
Godzinę temu, grzes283 napisał:

Na ciepłym. Nawet jak upały były i po 10h stał, odpalałem, to zaterkotał. Rano jak jest ok. 20 stopni, to też potrafi zaterkotac po nocy.

Zastanawiam się nad olejem. Mam rozrzedzony trochę i być może to też ma swój wkład. Bo podczas jazdy i po wyłaczeniu, gdy od raz odpale jest ok...

Szykuj się na wymiane

Opublikowano

Ok. Zaczynam ogarniać temat. Dzięki za info ?

Opublikowano

Wymiana cię nie ominie i im szybciej tym lepiej;) jak już będą robić to niech pompę oleju sprawdza ;) tam tez jest „ołówek” jak w 2.0 i warto tą pompę przeglądnąć ;) 

Opublikowano

Ok. Dzięki za info.  Tego nie wiedziałem;-)