Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Norbas napisał:

Zrób szybka adaptacje... 

gaz w podłogę... przełączasz na zapłon nie odpalając auta, czekasz do 40sek, trzymasz gaz wyłączając zapłon, czekasz z gazem w podłodze 10sek... odpuszczasz gaz... wyciągasz kluczyk, wychodzisz z auta. Zamykasz wracasz po 2-5min i jedziesz na D z 10min i po robocie. Poczytaj na zagranicznych forach :) 

Niestety żadnej różnicy.

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Witajcie ponownie już w innej podgrupie ;) 

Ostatnio stałem się szczesliwym posiadaczem B8. :banan:

Mały mankament który mnie drażni to pęknięta ramka grilla. 
Czy ktoś się orientuje czy to oryginalny RS4 ktory mam założony? 

bo domyslam się że zderzak to zwykła wersja a do niech chyba nie pasuje oruginalny rs4? 
choc podobno jest tu pakiet s-line. 

DCF0BB0C-36D4-4548-A498-D6EA0CA6C84A.jpeg

Edytowane przez Mordeliuss
Opublikowano

Potrzebuję klona VCDS z kabelkiem ktoś coś?

Opublikowano

Andynl

Pisz do H4mm3r lub Siemian .

Opublikowano

Wymieniał ktoś może poduszki pod silnikiem ? Wszędzie pisze że jedna jest z czujnikiem a druga bez. U mnie w aucie 2.0 caha 2010 siedzą 2 z czujnikiem. Drugie pytanie czy jeśli poduszka wylala ( bardzo obficie ) to możliwe jest żeby nie pokazało błędu na kompie? Jedna strona leje jak szalona a błędów brak. 

Opublikowano
6 godzin temu, Mordeliuss napisał:

Witajcie ponownie już w innej podgrupie ;) 

Ostatnio stałem się szczesliwym posiadaczem B8. :banan:

Mały mankament który mnie drażni to pęknięta ramka grilla. 
Czy ktoś się orientuje czy to oryginalny RS4 ktory mam założony? 

bo domyslam się że zderzak to zwykła wersja a do niech chyba nie pasuje oruginalny rs4? 
choc podobno jest tu pakiet s-line. 

DCF0BB0C-36D4-4548-A498-D6EA0CA6C84A.jpeg

Nie ma rs4 przedlift więc i grilla nie ma ori do przedlifta. Zostają alternatywni producenci.

Opublikowano
5 godzin temu, PIXI napisał:

Andynl

Pisz do H4mm3r lub Siemian .

:hi:

Opublikowano

W seryjnym sofcie silnika CAHA turbo na ile barów jest ustawione? Robiłem logi dynamiczne q5 CAHA i turbo jest ustawione na 1.55 bara i zastanawiam się czy nie jest już dłubnięty soft

Opublikowano

Seryjnie max 1.55, po sofcie 1.75-1.8

Opublikowano

Ok dzięki :-)

Opublikowano

Panowie, fotele sline w b8 mają przeszycia białą czy srebrną nicią? 

Opublikowano
59 minut temu, Chuck Norris napisał:

Panowie, fotele sline w b8 mają przeszycia białą czy srebrną nicią? 

Zależy kto sobie co zamówił 

taka i taka była 

Opublikowano
21 minut temu, WydRos napisał:

Zależy kto sobie co zamówił 

taka i taka była 

Ok, to inaczej zadam, co częściej występowało? Będę obszywał kierownice i zastanawiam się nad białą i srebrną nicią, bo w przyszłości chce fotele slinowe

Opublikowano

IMG_20200218_213040.jpg

Witam. Szukam kogoś z Warszawy z grzanymi fotelami. Wykonalem maty do sline i chciałbym przetestować. Polega tylko na podłączeniu kostki pod fotelem. Z góry dzięki

Opublikowano

Zapraszam kawałek dalej, na Śląsk :hi:

Opublikowano
W dniu 18.02.2020 o 17:41, zlocio napisał:

Wymieniał ktoś może poduszki pod silnikiem ? Wszędzie pisze że jedna jest z czujnikiem a druga bez. U mnie w aucie 2.0 caha 2010 siedzą 2 z czujnikiem. Drugie pytanie czy jeśli poduszka wylala ( bardzo obficie ) to możliwe jest żeby nie pokazało błędu na kompie? Jedna strona leje jak szalona a błędów brak. 

U mnie jedna była całkowicie zerwana - w sensie część przykręcana do silnika oderwała się całkiem od części przykręcanej do budy/sanek, dodatkowo była wylana i żadnego błędu nie było. U mnie obie byly z czujnikiem, aczkolwiek ja mam 3.0tdi.

Opublikowano
38 minut temu, luk330 napisał:

U mnie jedna była całkowicie zerwana - w sensie część przykręcana do silnika oderwała się całkiem od części przykręcanej do budy/sanek, dodatkowo była wylana i żadnego błędu nie było. U mnie obie byly z czujnikiem, aczkolwiek ja mam 3.0tdi.

Właśnie u mnie wygląda na to że idą te same co do 3.0 tdi i 2.0 tfsi. Nie wiem dokładnie czym się różnią od tych do 2.0 tdi. Zakladales obydwie ż czujnikiem ? Bo cena z czujnikiem jest dużo wyższa a jak widać nie działa on za dobrze. 

Opublikowano (edytowane)

Panowie pytanie, chcę ramkę licznika pomalować na czarno, jak wyciagnac chromy, nie chce ich malowac a okleic bedzie ciezko. 

Dobra udało się ?

Edytowane przez szafa
Opublikowano

@szafa dajesz do malowania lakiernikowi czy sam malujesz?

Opublikowano
6 godzin temu, zlocio napisał:

Właśnie u mnie wygląda na to że idą te same co do 3.0 tdi i 2.0 tfsi. Nie wiem dokładnie czym się różnią od tych do 2.0 tdi. Zakladales obydwie ż czujnikiem ? Bo cena z czujnikiem jest dużo wyższa a jak widać nie działa on za dobrze. 

Wy tak serio? To nie jest żaden czujnik tylko zawór więc jak niby komputer miałby pokazać błędy?!