Opublikowano 8 Lipca 20206 l 43 minuty temu, MaciekPL napisał: Wszystko można ale co pomalować na ten chrom?
Opublikowano 8 Lipca 20206 l 3 minuty temu, barca8585 napisał: ale co pomalować na ten chrom? Ja ostatnio odnawiałem dwa grille i środki malowałem na czarno . W jednym zostawiłem chrom a w drugim był czarny , ale myślę że można ten chrom pomalować Najlepiej spytać lakiernika . Niektórzy go oklejają na czarno folią .
Opublikowano 8 Lipca 20206 l nio lakiernik mówi ze chromu słabo się będzie trzymać też pomyślałem o foli ale nie wiem jakie to bedzie trwałe
Opublikowano 9 Lipca 20206 l Panowie silnik 3.0 TDI CCWA Czy dźwięk silnika różni się między filmikiem 1 a 2 Jeżeli tak to który brzmi lepiej (jest prawidłowy) 2020-07-08__(2).mov 2020-07-08__(2).mov 2020-07-08 (1).mov Edytowane 9 Lipca 20206 l przez duzy616
Opublikowano 10 Lipca 20206 l Panowie, regenerował ktoś dwumasę? Opłacalny zabieg, biorąc pod uwagę około tysiąca złotych różnicy?
Opublikowano 10 Lipca 20206 l Mam male pytanie: Czy serwis audi musi w historii auta wpisac wszystkie czynnosci, ktore wykonywal w aucie ? Pytam sie bo mam male watpliwosci. Kupilem 2 lata temu A4 B8. Opisalem to w temacie https://a4-klub.pl/topic/432228-a4-b8-daytona-gray-20-190-km-rs-look / W trakcie zakupu kolega aprox99, ktory mi pomagal w trakcie zakupu slyszal dziwne dzwieki z silnika, okazalo sie, ze to cos z rozrzadem i w serwisie podobno wymieniono caly rozrzad. W ksiazce serwisowej nie ma o tym informacji. Mam na liczniku 160k i wymienilbym rozrzad dla pewnosci, chyba ze sa odpowiednie wpisy w historii. Mam prosbe jeszcze Czy ktos kto ma dostep do historii w serwisie mogl by zobaczyc czy mam jakies wpisy po 2018-06-20 przebieg 126176 bylo malowanie maski wtedy. Moj VIN to WAUZZZ8K7FA137881
Opublikowano 10 Lipca 20206 l W dniu 7.07.2020 o 22:49, Exmi napisał: Skąd od razu taka diagnoza ? Tym bardziej, że nie robił to pierwszy lepszy Mirek w stodole. Nie jest to tak, że procedura może zacząć się przy np 70% i 17g zapełnienia ? Z tego co czytałem na forum nie u każdego zaczyna się wypalanie przy 100% i 24g w 2.0 Skoro jechałeś to pewnie ze 100% ten DPF zdążył wypalić 30% sadzy i zatrzymało się na 70%. U mnie jest tak samo. Jak przerwiesz procedurę to masz niższy poziom sadzy ale licznik kliometrów od ostatniego wypalania się nie resetuje. Jak dojdzie znow do 100% to ponownie zacznie się dopalać. Póki co nie doszukuj się problemu.
Opublikowano 10 Lipca 20206 l 8 godzin temu, pietrz44 napisał: Mam male pytanie: Czy serwis audi musi w historii auta wpisac wszystkie czynnosci, ktore wykonywal w aucie ? Pytam sie bo mam male watpliwosci. Kupilem 2 lata temu A4 B8. Opisalem to w temacie https://a4-klub.pl/topic/432228-a4-b8-daytona-gray-20-190-km-rs-look / W trakcie zakupu kolega aprox99, ktory mi pomagal w trakcie zakupu slyszal dziwne dzwieki z silnika, okazalo sie, ze to cos z rozrzadem i w serwisie podobno wymieniono caly rozrzad. W ksiazce serwisowej nie ma o tym informacji. Mam na liczniku 160k i wymienilbym rozrzad dla pewnosci, chyba ze sa odpowiednie wpisy w historii. Mam prosbe jeszcze Czy ktos kto ma dostep do historii w serwisie mogl by zobaczyc czy mam jakies wpisy po 2018-06-20 przebieg 126176 bylo malowanie maski wtedy. Moj VIN to WAUZZZ8K7FA137881 Pisz do @stanley
Opublikowano 11 Lipca 20206 l 12 godzin temu, MaciekPL napisał: 10j et40 20", wejdzie to w bude b8 ? Z tego co kojarze to Hugo ma takie parametry, podpytaj jego
Opublikowano 11 Lipca 20206 l koledzy czy dekor tunelu jest taki sam przy skrzyni automatycznej i manualnej ? bo chce zmienić i nie wiem czy pasuja
Opublikowano 11 Lipca 20206 l W dniu 8.07.2020 o 22:05, barca8585 napisał: nio lakiernik mówi ze chromu słabo się będzie trzymać też pomyślałem o foli ale nie wiem jakie to bedzie trwałe zmienić lakiernika , bo ten to słąby jest , po pierwsze to nie chrom , a plastik pokryty chromem , matujesz to papierem na po podkład do plastikow , zwykły podkład , czarna baza i bezbarwny , robilem sam u siebie i nic nie odpada ani nic .
Opublikowano 11 Lipca 20206 l 36 minut temu, karolek_ust napisał: zmienić lakiernika , bo ten to słąby jest , po pierwsze to nie chrom , a plastik pokryty chromem , matujesz to papierem na po podkład do plastikow , zwykły podkład , czarna baza i bezbarwny , robilem sam u siebie i nic nie odpada ani nic . akurat gościu bardzo dobry jest w tym co robi może dla niego to jest lipa i tyle a Ty długo już to masz u Siebie
Opublikowano 12 Lipca 20206 l 10 godzin temu, barca8585 napisał: akurat gościu bardzo dobry jest w tym co robi może dla niego to jest lipa i tyle a Ty długo już to masz u Siebie Obecnie w audi to nie długo bo ponad miesiąc. W poprzednim aucie z 2 lata i nic się nie działo. Nawet jak był odprysk od kamienia to przy myciu myjka nie zrywalo nic dalej. Ja pracowałem na lakiernie i nie raz się malowalo różne rzeczy. To jak lakiernie twierdzi że nie będzie trzyma co to naprawdę słaby albo nie chce mu się matowac bo trochę z tym roboty bo trzeba wszystko dokładnie zmatowac papierem. To na chromie nie trzyma to auta aluminiowe trzeba nie lakiernie bo to tez inny rodzaj stali by malować . A jakby miał trochę pojęcia to by wiedział że listwy w aucie są plastikowe i pokryte chromem które łatwo że szlifować.
Opublikowano 13 Lipca 20206 l W dniu 12.07.2020 o 07:49, karolek_ust napisał: Obecnie w audi to nie długo bo ponad miesiąc. W poprzednim aucie z 2 lata i nic się nie działo. Nawet jak był odprysk od kamienia to przy myciu myjka nie zrywalo nic dalej. Ja pracowałem na lakiernie i nie raz się malowalo różne rzeczy. To jak lakiernie twierdzi że nie będzie trzyma co to naprawdę słaby albo nie chce mu się matowac bo trochę z tym roboty bo trzeba wszystko dokładnie zmatowac papierem. To na chromie nie trzyma to auta aluminiowe trzeba nie lakiernie bo to tez inny rodzaj stali by malować . A jakby miał trochę pojęcia to by wiedział że listwy w aucie są plastikowe i pokryte chromem które łatwo że szlifować. Sam malowałem dokładke z listwą od zderzaka z s’ki i cholernie ciężko jest zrzucić chrom z tego plastiku... mi się nie udało, a próbowałem różną gradacją. Cała dokładka wyszła idealnie i trzyma się bez zarzutu ale lakier z chromowanej listewki zaczął schodzić po 2miesiącach i po każdym myciu na bezdotyku było tylko gorzej - skończyło się na folii. Także nie jest to taka prosta sprawa do końca z tym malowaniem
Opublikowano 13 Lipca 20206 l 31 minut temu, Osiollekk napisał: Sam malowałem dokładke z listwą od zderzaka z s’ki i cholernie ciężko jest zrzucić chrom z tego plastiku... mi się nie udało, a próbowałem różną gradacją. Cała dokładka wyszła idealnie i trzyma się bez zarzutu ale lakier z chromowanej listewki zaczął schodzić po 2miesiącach i po każdym myciu na bezdotyku było tylko gorzej - skończyło się na folii. Także nie jest to taka prosta sprawa do końca z tym malowaniem Dawales podkład na plastiki pierw przed zwykłym podkładem? I lakierowales pistoletem czy że sprawy?
Opublikowano 13 Lipca 20206 l pytanie z innej beczki robie lifta i mam pytanie odnośnie mocowania lampy przód ile ich jest