egon47 Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) 3 godziny temu, Tomeks napisał: Wie ktoś może czy grill rs5 2018-2019 pasuje od S5 te same lata? Jeśli mowa o ori z rs5 to nie pasuje do zderzaka S5/S-line musiał byś kupic na styl rs5 w plaster miodu Edytowane 26 Lutego 2021 przez egon47
barca8585 Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Orientuje się ktoś czy słupki przednie od podsufitki sedan a avant to to samo
WydRos Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 3 minuty temu, barca8585 napisał: Orientuje się ktoś czy słupki przednie od podsufitki sedan a avant to to samo To samo
barca8585 Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 4 godziny temu, WydRos napisał: To samo dzieki
Osiollekk Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 Powiecie mi co to jest za część w której siedzi map sensor? To jest tylko rozbudowana plastikowa rura łącząca jeden wąż z drugim?
gagat3k Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 Godzinę temu, Osiollekk napisał: Powiecie mi co to jest za część w której siedzi map sensor? To jest tylko rozbudowana plastikowa rura łącząca jeden wąż z drugim? Tam jest tlumik dolotu. Robiąc dolot z kwasu/alu to się wywala i trochę głośniejszy dolot jest.
Osiollekk Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 4 godziny temu, gagat3k napisał: Tam jest tlumik dolotu. Robiąc dolot z kwasu/alu to się wywala i trochę głośniejszy dolot jest. A jakieś rady, na co uważać przy robieniu takiego orurowania pod nowy ic? Widze to tak, że kupuje 7 kolanek, 1mb rury, do tego 4 proste silikony i opaski, i spawam TIGiem do kupy. I tyle? A i jeszcze gniazdo pod mapsensor.
Langista Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 40 minut temu, Osiollekk napisał: A jakieś rady, na co uważać przy robieniu takiego orurowania pod nowy ic? Widze to tak, że kupuje 7 kolanek, 1mb rury, do tego 4 proste silikony i opaski, i spawam TIGiem do kupy. I tyle? A i jeszcze gniazdo pod mapsensor. Wejdź sobie na fmic.pl a całkiem możliwe, że gotowy kit tam znajdziesz.
gagat3k Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 10 minut temu, Langista napisał: Wejdź sobie na fmic.pl a całkiem możliwe, że gotowy kit tam znajdziesz. Wez daj chłopakowi spokój z fmic. Ich "gotowe" zestawy są do poprawek i zawsze oparte na silikonach. A dobry dolot ma silikony tylko do łączenia stali/alu tam gdzie nie włożysz jednego kawałka pospawanych rur. Co do pytania, to sam nie zamierzałem się bawić w spawanie dolotu, mam na miejscu chłopaka, który się tym zajmuje. Jeśli dobrze policzyłeś jakie kolanka i ile ich jest potrzebnych, to wszystko wymieniłeś. Uwazaj na odpowiedni rozmiar opasek. Na silikon np 60 nie założysz opaski np 58-62. Musi być większa. Sam juz się z tym wkopałem u fmic ?
Osiollekk Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 Gotowe kity widziałem i wg mnie szkoda na to czasu, bo tak jak kolega wyżej napisał - silikon i do poprawek. Chodzi mi o takie szczególy, jak np brak przetłoczenia na końcu rury, który lepiej trzyma silikon, czy to nie jest problem, albo czy musze gdzieś wkładać łącznik antywibracyjny, czy robić na silikonach fmic czy może jakieś tańsze z innej firmy, czy umiejscowienie mapsensora ma duże znaczenie...
NelsonPL Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Witam. Wiecie jak to wymontować? Pojawia mi się kontrolka spalonej żarówki. Zauważyłem, że 3 światło stopu nie świeci. (czasami się zapala, ale nie często) Podejrzewam, że albo coś nie styka, albo przepalona żarówka. Jak wymienić żarówki? Czy to jest wymienialne? Muszę kupić nowe? Ps. Mile widziany dokładny opis demontażu, wymiany itd Dzięki. Edytowane 28 Lutego 2021 przez NelsonPL
Langista Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 Coś Ci musi na kablu nie stykać, to cała listwa diod, nie żarówek, także ewentualnie pojedyncze mogą sie wypalać.
pawel72689 Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 3 godziny temu, NelsonPL napisał: Witam. Wiecie jak to wymontować? Pojawia mi się kontrolka spalonej żarówki. Zauważyłem, że 3 światło stopu nie świeci. (czasami się zapala, ale nie często) Podejrzewam, że albo coś nie styka, albo przepalona żarówka. Jak wymienić żarówki? Czy to jest wymienialne? Muszę kupić nowe? Ps. Mile widziany dokładny opis demontażu, wymiany itd Dzięki. Na yt masz filmiki pokazowe albo pozostaje ASO. Powodzenia.
Chuck Norris Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 6 godzin temu, NelsonPL napisał: Witam. Wiecie jak to wymontować? Pojawia mi się kontrolka spalonej żarówki. Zauważyłem, że 3 światło stopu nie świeci. (czasami się zapala, ale nie często) Podejrzewam, że albo coś nie styka, albo przepalona żarówka. Jak wymienić żarówki? Czy to jest wymienialne? Muszę kupić nowe? Ps. Mile widziany dokładny opis demontażu, wymiany itd Dzięki. Cały STOP jest na dwóch prowadnicach, które są na szybie, wysuwasz go pamiętając o lekkim podważeniu podsufitki (stop ma rant, na który zachodzi krawędź podsufitki), może wychodzić dosyć ciężko, przed ponownym montażem dobrze lekko przesmarować prowadnice/ spinki. Wątpie, żeby coś nie stykało o ile nikt tego wcześniej nie ruszał. W sedanach to dość częsty problem i uszkodzeniu ulega sam stop. Można się bawić w naprawę tego, powiem na swoim przykładzie, po pierwszym ściągnięciu poprawiłem zimne luty (efekt- może 2msc było wszystko ok), potem dalej niektóre ledy się nie paliły/ słabo paliły lub całość nie świeciła. Za drugim razem postanowiłem kupić ledy i przelutować, podziałało około 5msc i znowu to samo. Za trzecim podejściem wymieniłem całą lampkę stop i jest dobrze od około roku. Także nie polecam napraw, a tym bardziej zabawy w wymianę ledów.
NelsonPL Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Rozumiem. Gdzie kupić taki sam stop nowy? Jaki jest jego koszt? W ASO będą mieli? Ps. Dziwne jest to że czasami się zaświeca. Edytowane 1 Marca 2021 przez NelsonPL
george Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 Godzinę temu, NelsonPL napisał: Rozumiem. Gdzie kupić taki sam stop nowy? Jaki jest jego koszt? W ASO będą mieli? Ps. Dziwne jest to że czasami się zaświeca. TRZECIE ŚWIATŁO STOP AUDI A4 B8 LIMOUSINE SEDAN Wrocław - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz TRZECIE ŚWIATŁO STOP AUDI A4 B8 LIMOUSINE SEDAN z Wrocław na Allegro.pl, za 225 zł w kategorii Oświetlenie - Lampy tylne i elementy. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id: 8356695396... ASO Wrocław wystawia.
Caporeira Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 U mnie występuje problem zimnych lutow przy podświetleniu zegarów. Naprawiał to ktoś u siebie ?
Rekomendowane odpowiedzi