Michu1996 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 32 minuty temu, marky2552 napisał(a): Ja też mam 245/35 uważam że to najlepszy rozmiar opony 255 dla mnie za szeroka. A na 18" mam 225/45 Ja jeżdżę na 255/35 i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolwerin Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) No niby 245/35 będzie mniejszym walcem od 255/35, tylko że jej profil będzie jeszcze bardziej mniejszy od 255/35. Mi chodzi właśnie o to aby zmniejszyć szerokość opony i trochę zwiększyć jej wysokość aby nie było tak twardo bo zawieszenie jest już twarde. A przy profilu 245/35 zejdę z profilem opony jeszcze bardziej w dół więc te rozwiązania dopada. Chyba zostaje mi nadal jeździć na 255/35 bo nic sensownego nie widzę. Profil fajny, jeździć się da...ale nie na Wrocław Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez wolwerin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik007 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, wolwerin napisał(a): No niby 245/35 będzie mniejszym walcem od 255/35, tylko że jej profil będzie jeszcze bardziej mniejszy od 255/35. Mi chodzi właśnie o to aby zmniejszyć szerokość opony i trochę zwiększyć jej wysokość aby nie było tak twardo bo zawieszenie jest już twarde. A przy profilu 245/35 zejdę z profilem opony jeszcze bardziej w dół więc te rozwiązania dopada. Chyba zostaje mi nadal jeździć na 255/35 bo nic sensownego nie widzę. Profil fajny, jeździć się da...ale nie na Wrocław Wg kalkulatora możesz założyć opony 235/40/19 wzrośnie średnica koła o 9mm ale sprawdź też szerokość felgi czy podejdą. Ja też jeżdżę na 255/35 jestem zadowolony ale na dziurach trzeba uważać ? tu masz kalkulator: Just a moment... WWW.OPONTEST.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolwerin Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Dziękuję wszystkim za swoje uwagi i propozycje Zdecydowałem, że jednak wyjdę ze swojej strefy komfortu i zostanę przy fabrycznym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Witam wszystkich po latach nieobecności. Zaczęła się moja przygoda z b8 i zbieram informacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zakładał ktoś lotkę s line avant z b9? Pasuje czy jet inna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 jest inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 pytanko, sterownik napędu na 4 koła 8K0907163 ma CP?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Które poliftowe B8 2,0 TDI ośka i Q będzie w praktyce najmniej palić? Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez pelonek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik007 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Nie wiem ale mogę powiedzieć ze moja pali bardzo mało, najwiecej jeżdżę koło komina (u mnie większość gorki) licznik ten uśredniający nie kasowany od prawie 3lat pokazuje 7,4. W trasie 6,4-6,7 Dodam ze opony 255lato i 245zima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 pytanko, sterownik napędu na 4 koła 8K0907163 ma CP?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 21 minut temu, marcin_o23 napisał(a): pytanko, sterownik napędu na 4 koła 8K0907163 ma CP?? Na 100% Ci nie powiem, ale moim zdaniem nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 też tak sądziłem ale na niemieckim forum znalazłem info że niby ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral65 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 1 minutę temu, marcin_o23 napisał(a): też tak sądziłem ale na niemieckim forum znalazłem info że niby ma Grzesiek tutaj pisze, że nie ma ale jest kontrola Vin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_o23 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 to jak to działa?? w sensie co robi się w przypadku kontroli VIN?? czyli wymiany sterownika w aucie na drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shkf Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Szukam kogoś kto wytłumaczy mi czy dam radę u siebie zamontować Neony Led na tył z Polifta do Przedlifta aktualnie z Ledami z tyłu. Chcę zmienić lampy na polifta, czy ma znaczenie moduł komfortu, co musze kupić, co musze przerobić itd. ogółem ktoś ogarnięty co wytłumaczy mi to od A do Z co mam zrobić abym je bezproblemowo zamontował Edytowane 14 Kwietnia 2023 przez Shkf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Jeśli chodzi o zdejmowanie tapicerki drzwi to jak prawidłowo to robić by nie uszkodzić spinek? (foto) Czy przy montażu na tapicerce zanim przyłoży się boczek do drzwi kołki mają być wciśnięte? (foto) Jak prawidłowo montować by one wskoczyły na swoje miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Musisz mieć łapki do demontażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasm64 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 14.04.2023 o 19:25, Shkf napisał(a): Szukam kogoś kto wytłumaczy mi czy dam radę u siebie zamontować Neony Led na tył z Polifta do Przedlifta aktualnie z Ledami z tyłu. Chcę zmienić lampy na polifta, czy ma znaczenie moduł komfortu, co musze kupić, co musze przerobić itd. ogółem ktoś ogarnięty co wytłumaczy mi to od A do Z co mam zrobić abym je bezproblemowo zamontował ... do tego moda potrzebujesz: - komplet lamp neon lift - wymiana 4 wtyczek idących do lamp lub kupno gotowych adapterów wtyczek stare/nowe - dołożenie po jednym przewodzie lewa/prawa strona od kierunków w klapie do Modułu Komfortu - odpowiednie zakodowanie Modułu Komfortu - posiadanie i umiejętność kodowania np. VCDS-em. To tak ogólnie!!! Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez tomasm64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NelsonPL Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 7 godzin temu, Dev napisał(a): Musisz mieć łapki do demontażu Jaki łapki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi