Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, Langista napisał(a):

Zaworki zwrotne, masz na nich numery nabite lub nadrukowane.

Na jednym jest numer nabity ale nie ma nic pod tym numerem "119215"

2 Zawór już ogarnąłem.20230402_191814.thumb.jpg.4481f52802811c5095395e511d2f74f8.jpg

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 2.04.2023 o 12:23, marky2552 napisał(a):

Ja mam taki zestaw do takich zadań specjalnych z Yato ? masz tam torx imbus i spline.  Śruba mocująca zamek jest na Spline M8. Sam ten Spline możesz w każdym popularnym  sklepie budowlanym kupić 

Screenshot_20230402_122134_Allegro.jpg.b7e9a2072f84ba0e57ee6997ca240ab8.jpg

Bardzo fajny i przydatny zestaw, praktycznie w każdym aucie do czegoś się przyda :D

Opublikowano

Jeśli o mnie chodzi to właśnie zamawiam. Wybrałem taki zestaw: Neo Tools 10-216 (216 elementów):cygaro:

Koszt: 459 dukatów:pali:

neo (3).jpg

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
1 godzinę temu, NelsonPL napisał(a):

Jeśli o mnie chodzi to właśnie zamawiam. Wybrałem taki zestaw: Neo Tools 10-216 (216 elementów):cygaro:

co to za waluta te dukaty?

Opublikowano
2 godziny temu, mirekk123 napisał(a):

Bardzo fajny i przydatny zestaw, praktycznie w każdym aucie do czegoś się przyda :D

Tylko szkoda że jest na średnią grzechotkę nasadka a takiej nie mam ale bity pasują na nasadkę nr10 ?

Opublikowano
10 minut temu, Malec napisał(a):

co to za waluta te dukaty?

PLN

Opublikowano
3 godziny temu, NelsonPL napisał(a):

neo (3).jpg

Przepłacanie za Neo jest niezrozumiałe dla mnie. Można kupić taniej narzędzia, które będą dokładnie tak samo działać. W tym konkretnie zestawie jest tak naprawdę wszystko i nic, za te pieniądze można mieć dużo lepsze zestawy, tylko trzeba szukać osobno a nie w jednej skrzynce.

Opublikowano
16 minut temu, Langista napisał(a):

Przepłacanie za Neo jest niezrozumiałe dla mnie. Można kupić taniej narzędzia, które będą dokładnie tak samo działać. W tym konkretnie zestawie jest tak naprawdę wszystko i nic, za te pieniądze można mieć dużo lepsze zestawy, tylko trzeba szukać osobno a nie w jednej skrzynce.

Moim zdaniem Neo to porządna firma. Używam już tego zestawu od niej i jestem bardzo zadowolony.(fotka) Cena tego zestawu też jest według mnie spoko.

Dla jednych dużo dla innych mało.:smiley: Chce mieć wszystko w jednej przenośnej walizce.

743035931_20200818_200209(2).jpg.7306b86ceb69d24896105624bf26ca2a.jpg

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
3 minuty temu, NelsonPL napisał(a):

Chce mieć wszystko w jednej przenośnej walizce

To kup sobie od razu tą walizkę większą bo jak zaczynasz kompletować narzędzia to za chwilę będzie za mała.

Opublikowano

Jaki jest numer OEM części:

- Korek wlewu paliwa

- wkład wlewu paliwa

Po wymianie siłownika na nowy stwierdziłem, że od razu wymienię te części bo są już wiekowe:cygaro: .

Czy można kupić też samą tą naklejkę tylko OEM co jest na klapce wlewu paliwa? (naklejka informacyjna)

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
2 godziny temu, NelsonPL napisał(a):

Czy można kupić też samą tą naklejkę tylko OEM co jest na klapce wlewu paliwa? (naklejka informacyjna)

Tak , można kupić każdą naklejkę jaką masz na aucie i tylko OEM . Na każdej jest numer i ten numer masz podać w ASO . Na tej na klapce wlewu też jest .

Edytowane przez mariusz36

Opublikowano
3 godziny temu, NelsonPL napisał(a):

Moim zdaniem Neo to porządna firma. Używam już tego zestawu od niej i jestem bardzo zadowolony.(fotka) Cena tego zestawu też jest według mnie spoko.

Dla jednych dużo dla innych mało.:smiley: Chce mieć wszystko w jednej przenośnej walizce.

743035931_20200818_200209(2).jpg.7306b86ceb69d24896105624bf26ca2a.jpg

Neo to grupa narzędzi TOPEX - tak, te sławetne diamentowe wiertła po 5 zł od sztuki, wszystko ten sam badziew pod innym kolorem. Oni liczą sobie cenę bo Michał z M4K ich wypromował, a ta cena w ogóle z jakością nie idzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Langista napisał(a):

Neo to grupa narzędzi TOPEX - tak, te sławetne diamentowe wiertła po 5 zł od sztuki, wszystko ten sam badziew pod innym kolorem. Oni liczą sobie cenę bo Michał z M4K ich wypromował, a ta cena w ogóle z jakością nie idzie.

Graphite też grupa Topex, może jakością nie grzeszą te marki, ale ja bym wszystkiego do jednego wora nie wrzucał.

Podobnie jest w wielu przypadkach np. Ryobi, Milwaukee, Aeg, jeden właściciel, Stanley, Black & Decker, DeWALT także jeden właściciel, każda marka jakościowo wypada inaczej.

Opublikowano

Nie mówię że są beznadziejni ale mówię, że nie są w ogóle warci swojej ceny. Mam od nich narzędzia i bity na 1/4" mega szybko się wyrabiają, nie wiem z czego są robione ale na pewno nie są na tyle twarde na ile powinny być. Kardan na 1/4" rozleciał mi się już dwa razy przy śrubkach z kokpitu, trzeci raz go nie kupię  ? 

Grzechotka 1/4" rozpadła się przy śrubie M6, druga już też powoli ma dość bo ledwo kierunki można na niej zmieniać. Zestaw kupiłem za 90 zł w promocji, a na wymianę grzechotki, Kardana i jednego bita wydałem 60..

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Ja zaś złego słowa nie powiem. Ile to biedne neo zniosło robót przy zawieszeniu to się w głowie nie mieści :decayed:

Jedynie bity to słaba sprawa i nasadki 1/2 nie nadają się do odkręcania kół wspomagając się metrową rurą :grin:

Opublikowano
8 godzin temu, Langista napisał(a):

Nie mówię że są beznadziejni ale mówię, że nie są w ogóle warci swojej ceny. Mam od nich narzędzia i bity na 1/4" mega szybko się wyrabiają, nie wiem z czego są robione ale na pewno nie są na tyle twarde na ile powinny być. Kardan na 1/4" rozleciał mi się już dwa razy przy śrubkach z kokpitu, trzeci raz go nie kupię  ? 

Grzechotka 1/4" rozpadła się przy śrubie M6, druga już też powoli ma dość bo ledwo kierunki można na niej zmieniać. Zestaw kupiłem za 90 zł w promocji, a na wymianę grzechotki, Kardana i jednego bita wydałem 60..

Co do ceny to się zgodzę, Neo jak tak się ceni powinno działać jak Craftsman w Saears(USA) jeśli narzędzia są produkowane w Usa to mają dożywotnią gwarancję, szło się do Sears z np grzechotką do sklepu sprawdzali albo i nie gdzie dany model był (jest) produkowany i wymiana na taką samą lub inną, a nawet inny klucz proponowali czasem, nikt nie pytał o paragon itp itd. Jakościowo Craftsman nie ustępuje Neo, do Polski dużo kluczy sobie powysyłałem bo jakość do ceny jest ok. Snap-on ma jakość, ale ceny zaporowe.

Opublikowano

Szybkie pytanie mam.

Przyszła pora na wymianę opon letnich. Do tej pory jeździłem na 255/35/R19. Przyznam, że jeżdżąc po wrocławskich dziurawych drogach chciałbym coś delikatnie węższego i o wyższym profilu. Przechodząc na zimę 245/40/R18 zawsze odczuwałem ulgę :decayed:. Na letnich kapciach samochód strasznie wpadał na koleiny i wjeżdżając w jakąś dziurę myślałem, że wypluję zęby (zawiecha 1BV). Przy zimówkach ewidentnie odczuwałem lepszy komfort jazdy. Oczywiście zostaję przy 19 tylko myślę nad zmianą opon na rozmiar 245/40/R19. Jeździł ktoś od nas na takim rozmiarze?  Koła o tak wysokich gumkach nie będą obcierać przy zawieszeniu 1BV?

Pozostaje jeszcze opcja 235/40, wysokość opony pomiędzy tym co mam a 245/40,  tylko czy przy 19 nie będą wyglądać na "za wąskie"?

Opublikowano
36 minut temu, wolwerin napisał(a):

Szybkie pytanie mam.

Przyszła pora na wymianę opon letnich. Do tej pory jeździłem na 255/35/R19. Przyznam, że jeżdżąc po wrocławskich dziurawych drogach chciałbym coś delikatnie węższego i o wyższym profilu. Przechodząc na zimę 245/40/R18 zawsze odczuwałem ulgę :decayed:. Na letnich kapciach samochód strasznie wpadał na koleiny i wjeżdżając w jakąś dziurę myślałem, że wypluję zęby (zawiecha 1BV). Przy zimówkach ewidentnie odczuwałem lepszy komfort jazdy. Oczywiście zostaję przy 19 tylko myślę nad zmianą opon na rozmiar 245/40/R19. Jeździł ktoś od nas na takim rozmiarze?  Koła o tak wysokich gumkach nie będą obcierać przy zawieszeniu 1BV?

Pozostaje jeszcze opcja 235/40, wysokość opony pomiędzy tym co mam a 245/40,  tylko czy przy 19 nie będą wyglądać na "za wąskie"?

U siebie miałem 245/35/19, jak dla mnie było spoko ;)

spacer.png

Opublikowano

Bo właśnie tak naprawdę do 19" w B8 zalecane opony to 245/35 :)

Opublikowano

Ja też mam 245/35 uważam że to najlepszy rozmiar opony 255 dla mnie za szeroka. A na 18" mam 225/45