edraven Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Będziesz musiał bo ladowanie aku w B8 z upływem czasu zmienia się i jak dasz nowy to i tak będzie ładowany jak stary. Pojemność akumulatora z czasem spada a alternator dostosowuje się do tego spadku tak żeby stale ladować na Maxa. Edytowane 9 Stycznia 2015 przez edraven
Hohe Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Będziesz musiał bo ladowanie aku w B8 z upływem czasu zmienia się i jak dasz nowy to i tak będzie ładowany jak stary. Pojemność akumulatora z czasem spada a alternator dostosowuje się do tego spadku tak żeby stale ladować na Maxa. Będziesz musiał bo ladowanie aku w B8 z upływem czasu zmienia się i jak dasz nowy to i tak będzie ładowany jak stary. Pojemność akumulatora z czasem spada a alternator dostosowuje się do tego spadku tak żeby stale ladować na Maxa. Masz jakieś potwierdzenie tej teorii?
edraven Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tak, znam dwie osoby które uwaliły tak nowy akumulator w pół roku. Akumulator nie doładowywał się do swojej max pojemności.
simon80bl Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Panowie szukam akumulatora do mojej 2.0 CAGA. w moim aucie jest Aku o numerach: 8K0 915 105 12V 450A 95Ah DIN 760A EN/SAE szukałem na allegro według numeru części ale wyskakiwały same używki. Co Polecacie? czy może być coś takiego? http://allegro.pl/akumulator-centra-plus-12v-95ah-800a-cb950-rybnik-i4919408263.html Jest o akumulatorach wątek w dziale technicznym - uklad elektryczny - centre odradzaja, polecają bannera z drozszych varte, molla, fiama. Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2
andynl Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Będzie OT. Pytanie do WRClaguna Grzegorz montowałes u mnie NEON więc będziesz wiedział najlepiej Ponieważ przeważnie jeżdżę autem sam i nie widzę jak się tył świeci więc do tej pory tego nie zauważyłem ale ostatnio jeździł ktoś inny i od razu rzuciło mi się w oczy. Problemik ze świeceniem NEONów Gdy włącznik jest na AUTO i włączone są światła drogowe/postojowe wszystko działa jak należy, problem pojawia się gdy światła drogowe/postojowe nie są włączone (np.jazda w dzień) wtedy po naciśnięciu hamulca zapalają się światła STOP oraz NEON w lampie w błotniku. Wedle mojego mniemania to nie jest OK. No i teraz nie wiem, czy tak było wcześniej (źle zakodowane???) czy coś się rozkodowało (o ile to w ogóle możliwe) Grzegorzu HILFE Ja bedziesz jechał w sobote to wpadaj, zobaczymy co sie stało , o dziwo jak wyjechałes tego nie było czary Gra i bucy zespół pieśni i tańca z Kampucy Sławek, Grześ dzięki
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 10 minut i po robocie a my dalej walczymy z ta A5
Hohe Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 10 minut i po robocie a my dalej walczymy z ta A5 Trzeba było go olać, po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się.
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Lampy robilismy w sierpniu A tu fota z placu boju
Hohe Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 To jak zmienialiście lampy z tyłu? Łooo, ostro! Ja przewody ciągnąłem pod progiem.
griga-st Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Übung macht den Meister jak w Ingolstadt mawiają Klimatronik trzystrefowy?
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 lista jest długa - BIXY przod wraz z samopoziomem i spryskami- tylne LED.NEON - PDC przod tył- MMI 3G- Klima 3 zone- ADS- FOTELE elektryka grzanie - jakies tam lampki - Lusterka skladane elektryka fotochromy - wewnetrzne luusterko fotochrom- tempomat kiera MFitd.
sowiq Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Koszt pewnie taki, że można było kupić drugą A4
mumen Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ale przy takim rezanku to ile radości, tego się nie da kupić .
Kaju77 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie potrzebne wsparcie, właśnie wróciłem z auta i co...hit! Przestało działać poziomowanie prawego xenona (nieskrętny) lewy działa prawidłowo...ktoś miał może podobny przypadek? Dodam że na FISie komunikatów brak a VCDS wypożyczony tak ze możliwość odczytania błędów dopiero w poniedziałek. Tak apropo ktoś wie gdzie jest montowany prawy czujnik poziomowania xenona? Ostatni miałem miałem mały wypadek, auto spadło mi z lewarka przy zmianie kół i tak kombinuje czy to przypadkiem nie miało wpływu na zaistniałą sytuację? Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Kaju77
Hohe Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Panowie potrzebne wsparcie, właśnie wróciłem z auta i co...hit! Przestało działać poziomowanie prawego xenona (nieskrętny) lewy działa prawidłowo...ktoś miał może podobny przypadek? Dodam że na FISie komunikatów brak a VCDS wypożyczony tak ze możliwość odczytania błędów dopiero w poniedziałek. Tak apropo ktoś wie gdzie jest montowany prawy czujnik poziomowania xenona? Ostatni miałem miałem mały wypadek, auto spadło mi z lewarka przy zmianie kół i tak kombinuje czy to przypadkiem nie miało wpływu na zaistniałą sytuację? To raczej nie czujnik. Poziomowanie działa dla obu lamp jednocześnie. To prędzej silnik w lampie szwankuje.
Kaju77 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Trzeba się będzie pokłonić nad tą lampą [emoji15] sam silniczek idzie ogarnąć?
pieron82 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Panowie, czy duzo jest rezania z PDC przod, mam okazje (chyba) kupic zderzak w kolor sline kompletny za 1300 pln (sline, grill, halogeny, maskownice halogenow, pdc, dokladka platinium, ciegna i oslona dolna, pod kswnony) swoj wlasnie troche uszkodzilem dolem przy krawezniku :/ Zamiast naprawy mysle nad uzywanym wlasnie z pdc. Ile jest roboty z tym podlaczeniem pdc (fabrycznie mam tylko tyl)? Jakie graty potrzebne?
amaradaar Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 emmmm wiązka głośniczek i 8 kanałowy sterownik... aha no i przycisk pod mmi P
bigjasiu Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Panowie, czy duzo jest rezania z PDC przod, mam okazje (chyba) kupic zderzak w kolor sline kompletny za 1300 pln (sline, grill, halogeny, maskownice halogenow, pdc, dokladka platinium, ciegna i oslona dolna, pod kswnony) swoj wlasnie troche uszkodzilem dolem przy krawezniku :/ Zamiast naprawy mysle nad uzywanym wlasnie z pdc. Ile jest roboty z tym podlaczeniem pdc (fabrycznie mam tylko tyl)? Jakie graty potrzebne? Hej, moduł 8kanałowy, brzęczyk, przycisk w deskę 4 czujniki i wiązkę. Koszty 500 +-, co do rezania to trochę jest....
Rekomendowane odpowiedzi