tomastbg Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Super dzięki za pomoc. Wolałem się po prostu upewnić
Amano Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Witam Panowie. Poszukuję ramek do bixenonów skrętnych poziomujacych soczewke i regulujacych ja prawo/lewo. W mojej lampie sa połamane. Próbowalem to kleic i niestety silniczki dobrze nie działają. Czy ktoś ma lub wie gdzie cos takiego można dostać ? Edytowane 19 Maja 2016 przez Amano
tomastbg Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 Panowie czy da się w jakiś sposób podpiąć na krótko lampy bixenonowe żeby zobaczyć czy w ogole działają?Na który pin będzie + a na który masa?
BeyerBrown Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Panowie czy da się w jakiś sposób podpiąć na krótko lampy bixenonowe żeby zobaczyć czy w ogole działają? Na który pin będzie + a na który masa? Wg. schematu 5 pin to masa a 6 to zasilanie żarnika/przetwornicy. Pin 11 to zasilanie przysłony bixa a 7 to jego masa i reszty żarówek (pin 9, 10 i 12) ======================================== Panowie mam następujący problem, cały czas sterownik xenonów skrętnych (AFS) 4L0 907 357 zgłasza ten błąd: 02234 - Right Headlight Power Output Stage (J668) 014 - Defective - MIL ON Freeze Frame: Fault Status: 11101110 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 40 Time Indication: 0 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/02234 Skoro sterownik twierdzi, że moduł pod prawym reflektorem jest walnięty, to dlaczego mimo to przy włączaniu zapłonu lub kasowaniu błędów widać, że regulacja działa, tj. wykonywany jest ruch soczewką góra-dół i lewo-prawo? Dokładnie w takim samym zakresie jak w lewej lampie (która wg. sterownika AFS jest ok)... Przetwornice to używki, zaś same reflektory (zamienniki Boscha) były kupione jako nowe. 2 lata temu Edytowane 30 Maja 2016 przez BeyerBrown
Robero321 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Ten błąd to nie walnięty moduł czy tam przetwornica tylko informacja o braku komunikacji z nim. a ze komunikuje się zdaje jest po CAN to tu bym szukał przyczyny błędu Możliwe ze z czasem jest brak komunikacji na chwile i zostaje to zapisane jako błąd. kable od CAN dobrze masz skręcone?
BeyerBrown Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Tak, sprawdzałem wszystko i przedzwoniłem. Komunikacja jest zapewniona, bo jak odepnę tę prawą lampę to wyświetla mi się ten sam kod błędu ale z innym subkodem, bodaj 02 - brak komunikacji/sporadyczny. Poza tym gdyby nie było komunikacji to moduł AFS nie wysłałby komendy samodiagnozy, bo informacja o tym idzie tylko po lokalnym CAN-ie (pomiędzy AFS a lampami). Średnio mi się uśmiecha wyciąganie lampy i podmiana modułu z lewej na prawą... bo może jednak (nową) lampę szlag trafił i np. silniczek się w niej minimalnie przycina Jest jakiś sposób na wyciągnięcie ich bez demontażu zderzaka? W A4 z nową mordą. Pisząc o skręceniu masz na myśli ich fizyczne skręcenie jak w kablu LAN? Edytowane 30 Maja 2016 przez BeyerBrown
Robero321 Opublikowano 30 Maja 2016 Opublikowano 30 Maja 2016 Tak dokładnie skręcenie żył czy to w skrętce LAN owej czy przy Canie ma zapewnić redukcje zakłóceń co za tym idzie prawidłowe przesyłanie ramek w sieci .. Jeśli wszystko masz jak należny to chyba zostaje Ci podmiana przetwornic. zderzak w dół Silniczki raczej nie powodują tego byka miał byś błędy związane z silnikiem coś w rodzaju V48 czy V49 jak by nie było z nimi połączenia
BeyerBrown Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Miałem w końcu trochę wolnego czasu by sprawdzić czy to wina wiązki... krótko: niestety nie
Kendi~ Opublikowano 20 Czerwca 2016 Opublikowano 20 Czerwca 2016 mozecie podrzucic aktualizacje schematów do bixów nie skretnych?
tomastbg Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Też bym o to prosił. Mając schematy idzie to dużo lepiej zrozumieć.
Gość .... Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Bi xenon zwykły A4 B7 8E : Edytowane 5 Lipca 2016 przez djim
Kubal2216 Opublikowano 3 Lipca 2016 Opublikowano 3 Lipca 2016 A mogę prosić o podrzucenie schematów do bixa skrętnego?
Gość .... Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Bi xenon skrętny A4 B7 8E Edytowane 5 Lipca 2016 przez djim
Norbas Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Hej, mam bixa u siebie i myślę nad modem bixa skrętnego. Do tego moda potrzebuję lampy skretne, przetwornice i potem wystarczy zainstalować oraz zakodowac lampy? Czy potrzebuje cos więcej?
kaju Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 lekka przeróbka instalacji z tego co pamiętam i latają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość .... Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Hej, mam bixa u siebie i myślę nad modem bixa skrętnego. Do tego moda potrzebuję lampy skretne, przetwornice i potem wystarczy zainstalować oraz zakodowac lampy? Czy potrzebuje cos więcej?Sterownik lamp do wymiany. Kodowanie. Przerobienie instalacji. Reflektory skrętne. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Norbas Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Znowu jakieś zmiany w kablach.. Wystarczy pozamieniac któreś wtyki? Chodzi o ten schemat co jest kilka postów wyżej? Storownik znajde uzywke czy tylko serwis?
H4mm3R Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Znowu jakieś zmiany w kablach.. Wystarczy pozamieniac któreś wtyki? Chodzi o ten schemat co jest kilka postów wyżej? Storownik znajde uzywke czy tylko serwis? Skrętne mają o jeden kabel mniej, więc wystarczy poprzepinać kable. Schematy wyżej. Numery sterownika w pierwszym poscie.
BeyerBrown Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Sterownik AFS to koszt ok. 50-100zł u handlarzy złomem. Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez BeyerBrown
Rekomendowane odpowiedzi