radimm Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich!Autko posiadam od przełomu luty/marzec 2011. Mój pobyt na forum przekłada się na podobną długość Przejdę do rzeczy:- rok 1997- silnik AFN- kupiona przy przebiegu ok. 267xxx km wyposażenie:- 2x PP- 4x el. szyby- 2x el. lusterka- FIS- c. zamek- wsp. kierownicy- ABS- immobilizer- zawias 1be Pierwszy dzień w domu :Obecnie: Mody, co, gdzie, jak:Lato 2011- program TTC Kraków (pierwszy mod w aucie )- grill w czarny mat- białe kierunkowskazy boczneZima 2011/2012- wtryski tzw. 216'tki na końcówkach Fratelli Bosio- turbosprężarka AWX z redukcją- felgi od Audi A8 D2 17' 8J ET 48 + opony 225/45/17- pomalowanie znaczki TDI na pokrywie silnika w czerwień- usunięcie katalizatora- korekta programuWiosna 2012- turbo boost- lampy Valeo II lift- polerka tłumika- ramki kluboweLato 2012- kolektor AWX- FMIC 550x180x65mm- dolot z nierdzewki 2,5'- sprężyny Weitec (nie wiem jakie przód siadł na 62,5cm tył 63,5cm)- obrysówki w kierunkowskazach z wyłącznikiem z kabiny- usunięcie zaworu EGR- korekta porgramu TTC Kraków (korekta vs. program)Jesień 2012- dystanse: przód 13mm, tył 15mm- żarówki led: postojówki, rejestracja- kompletne sprzęgło od AWX- lampy a'la USA- halogeny z polifta + żółta foliaZima 2012/2013- dołączenie do grupy B5 Battalion - całkowicie czerwone lampy tylnie- duże prawe lusterkoWiosna 2013- felgi Ronal RS6 18' 8J ET43 + opony 225/40/18- zmiana koloru podświetlenia BarBoost'a- obszycie boczka fotela kierowcy- kompletny rozrząd, pompa wody + wszystie paski- nowy akumulator- wymiana oleju + filtrów (przejście z półsyntetyka na pełensyntetyk )- grill z S4Co dalej, plany:- jak sprzedam moje 17' to na lato szukam 18' zrobione- tarcze 312mm zrobione- odesłać drewno do lasu- ori pompa 11 zrobione- większe turbo (pewnie BRD) zrobione GTB1756vk - wtryski 240'tki zrobione - map sensor 3bar zrobione - na przyszłą zimę koła 16' in progress- spryskiwacze lamp i może jakiś HID 4300k- ... i ogólnie dużo planów, co będzie? zobaczymy Galeria: Pierwszy dzień w domu i nasze początki 2011sierpień 2012wrzesień 2012październik 2012listopad 2012styczeń 2013maj 2013 Za wszelkie opinie i sugestie dziękuję!Pozdrawiam, szerokości - bezawaryjności! Edytowane 11 Listopada 2015 przez radimm
bezimienny Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ale sie tych vulkanschwarz'ów naplęgło na serio trza klub założyć. Co do autka to ładne, i standardowo, musowo lampy po lifcie (widze w planach xenon) . Przydały by sie foty wnętrza P.S ciekaw jestem tych 18" ale to koniecznie auto w dół bo koza będzie Pozdrawiam
radimm Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2011 moze nie jasno napisalem.. kupilem felgi 17". Czekam na ich wysylke. Gdy dojda wrzuce ich fotki i odrazu zrobie zdjecia wnetrza, co do felg to stanadardowe z A8. Wskocza do auta na wiosne
Murdzi Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 moze nie jasno napisalem.. kupilem felgi 17". Czekam na ich wysylke. Gdy dojda wrzuce ich fotki i odrazu zrobie zdjecia wnetrza, co do felg to stanadardowe z A8. Wskocza do auta na wiosne Standardowe z A8 to pojęcie względne Końcówki wydechu poleruj jak najszybciej, pół godziny roboty a efekt kosa
bezimienny Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Takie? http://moto.allegro.pl/felgi-17-audi-a8-orginalne-polerowane-tanio-i1954752362.html
Armi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Vulkanschwarz - piękny perłowy lakier , tylko trzeba o niego dbać żeby wyglądał. Bez tego wygląda jak przykurzony (szary, matowy) czyli niewygląda :gwizdanie:
radimm Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2011 wiem wiem, widze to codziennie Teraz taka pora, że szybko się brudzi następne zdjęcia będą z przygotowanym do tego samochodem Armi nie chce wyjsc na jakiegos lizusa, ale Twoja furka to dla mnie jeden ze wzrów A4 b5
terrorbps Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 widze mody pozytywne,też chciałęm alusy z A8 ale jednak mam inne,z A8 wydają mi się już za bardzo oklepane,co nie znaczy żę są złe,przeciwnie ,autko ładne,AFN ,będzie trzeba obserwować temat,życze powodenia w modach i bezawaryjnej jazdy,
bezimienny Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Vulkanschwarz - piękny perłowy lakier , tylko trzeba o niego dbać żeby wyglądał. Bez tego wygląda jak przykurzony (szary, matowy) czyli niewygląda :gwizdanie: No niestety ja mam taki problem, lakierek pikny tylko szybko widać brud, nawet najmniejszy
radimm Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2011 taką mam wizję gniota, mam nadzieje ze do wiosny bedzie zrealizowana
xxxSzYbAxxx Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 fajna seria, powodzenia w modach
vauxhall95 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 i zdrowa seria 143&317 to niezle jak na prawie 15 letni AFN
bezimienny Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Seria wizualnie za to ma sie jak odpychać.
radimm Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2012 spóźniony Mikołaj dla Auduni teraz trzeba zaczac kompletowac kolejne graty
karol24 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 To już raczej 3-Króli i też spóźnionych halogeny jeszcze w zderzak i będzie bo tak to czegoś brakuje
radimm Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2012 Kolego to zdj. to Vt, taka mam koncepcję na wygląd auta także narazie lampy są przedliftowe
Mordeliuss Opublikowano 13 Stycznia 2012 Opublikowano 13 Stycznia 2012 kolego piszesz ze nie masz sie czym chwalic samo to że masz a4 to juz jest powód Ale generalnie auto fajne i przyjemne wyposażenie też ja tam lubie wszystko ori
radimm Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Wymiana wtrysków na 216'tki I troche zimy Czekajac na wiosne Na walentynki prezencik dla dzika Teraz czas na korekte Przy zimowej pogodzie z nudow wpadl taki agro-modzik odrazu jakis szybszy samochodzik sie zrobil
radimm Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2012 mała aktualizacja wątku... przy dziku było kilka prac eksploatacyjnych... gubił płyn chłodniczy, naszczęście okazało się, że wycieki są zewnętrzne i obyło się bez wymiany uszczelki i planowania głowicy. Trochę głośno chodził, więc zrobiona została cała hydraulika i teraz jest cichutko i milutko Zrobiona została korekta AWX + 216'tek w TTC przez Daniela (wykres wrzucę jak ogaranięty zostanie fmic) Wpadł setup letni (na razie zdjęcie podglądowe kalkulatorem ): teraz pasowałoby ściągnąć go trochę niżej, co zrobię napewno, ale w tym momencie priorytem jest zrobienie fmic'a, który mam nadzieję do 2tygodni zawita pod maską wczoraj powalczyłem z zamontowaniem turbo boosta: A jutro, mam nadzieję że znajdę chwilę na wyrezanie poliftów z przodu: Opinie i sugestie mile widziane
Rekomendowane odpowiedzi