Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wytrzymałość przedniego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem czy to OT nie bedzie ale chyba nie :) bo temat dotyczy ogolnie zawieszenia:P

dopiero szukam mojego audi i wiele slyszalem wlasnie o delikatnych zawieszeniach, ale Wasza rozmowa sprowadza sie cały czas do modelu B5, czy to oznacza ze B6/B7 (a raczej bedzie to B7) nie maja tego problemu?

czy po prostu sa na tyle nowe ze jeszcze sie nie sypia? jezdze duzo rocznie (kolo 60-70tys) i drazniloby mnie wymienianie zawiechy co pol roku albo czesciej...

teraz w bylejakim francuziku :) czyli 406HDi wymienilem zawieszenie od nowosci po ponad 150tys, chyba glupio zeby audi było gorsze? hmm? no ale niestety pare elementow kupilem "po taniości" i teraz zaluje - niektore łączniki odezwały sie dosłownie po tygodniu ...

:quattro:

Opublikowano

Witam;

...i tutaj taka moja uwaga-spostrzeżenie:

-kupując kości na allegro,czy w sklepie patrzcie na wybita datę produkcji/zegarek/,zeby były w miare nowe;ja kupiłem górny jeden Febi zleżały i parcieje i pęka guma osłonowa przegubu,pewnie tuleja tez,ale jej nie widzę,wiec jak zapuka to bedę wiedział!!!!

szybciej sie beda sypały i tyle!

pozdrowienia :a4fan:

Wojtek75

Opublikowano

a ja dodam tylko od siebie zebyscie czasem NIGDY nie wymieniali simerblokow TYLKO cale wahacze , ja ten blad popelnilem i po niespelna miesiacu , tak mi sie zawiecha tlucze ze nie wiem czy wytrzyma do wiosny :(

A co do firm , to rozne mialem i powiem ze co ORI to ORI :)

Opublikowano

W B7 to chyba powrocili do tradycyjnej zawiechy ale glowy nie dam.

Opublikowano

W B7 to chyba powrocili do tradycyjnej zawiechy ale glowy nie dam.

Żadnego powrotu nie było.W B8 jest już ulepszona zawiecha

Opublikowano

czyli a4 do B7 ma układ 5 wachaczowy? a w B7 nie były one z innego materiału ?

Opublikowano

2a u góry 2 na dole a piąty gdzie?

Opublikowano

A piąty w bagażniku na wymianę :-)

Niby śmieszne a tragiczne, to mój pierwszy samochód w którym muszę się przejmować zawieszeniem :-(

Opublikowano

Że niby ten łącznik stabilizatora to ten piąty ;P

Nie wiem, ja słyszałem zawsze o 5 wachaczowym zawiasie w audi..

To jak jest z tym co pytałem wyże j?

Opublikowano

Że niby ten łącznik stabilizatora to ten piąty ;P

Nie wiem, ja słyszałem zawsze o 5 wachaczowym zawiasie w audi..

A od kiedy łącznik stabilizatora to wachacz ??To w takim razie źle słyszałeś i naprowadzamy Cię na dobrą drogę.W przednim zawieszeniu A4 jest 8 wachaczy.Z lewej dwa dolne i dwa górne i z prawej dwa dolne i dwa górne ;)

Opublikowano

stanowczo FEBI, HANS PREIS to podobno pakowacz nonameów dla VW.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sporo moich znajomych wybrało FEBI i MS jak na razie oni na nie nie narzekają :hi:

Opublikowano

jestem jednym z gości których testuja "MS" zapindalam codziennie po wybojach,koleinach,przejazdach kolejowych i innych badziewach po naszych cholernych drogach aż mnie krew zalewa jak te wahacze dostają popalić, jak narazie 5 tys i cisza lub kolega juz zrobił 25 tys i tez nie moze narzekać na tą firme także panowie po co przepłacać polecam "MasterSport-Automobiltechnik" :th:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

bardzo dobrze wychodzi regeneracja, kumpel przejechał 50 tyś i zapowiada się jeszcze dobry kawałeczek. Koszt ok 550 zł, komplet, oprócz łączników.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

regeneracja - tzn. wymiana sworznia oraz tuleji m-g?

Opublikowano

Ja zamontowałem nowy komplet Febi zrobiłem już 70 tyś km i jest ok na razie cisz myślę że dobije do 100 tyś km Hans Pirs ja bym nie kupował tylko TRV LEMFORDER i FEBI...... :hi:

Opublikowano
regeneracja - tzn. wymiana sworznia oraz tuleji m-g?

jak jest taka potrzeba, ale najczęściej to sam sworzeń :hi:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Poważnie zastanawiam się nad kupnem quattro, sporo piszecie o przednim zawieszeniu. A jak sprawuje się tylny zawias w Quattro B6?

P.S.

Kumpel jakiś czas temu mówił, że aluminiowe zawieszenie można zamienić na metalowe? Trochę dziwne ale może prawda -

Polak potrafi?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. U mnie w samochodzie właśnie dzisiaj byłem podbijać przegląd i się aż zdziwiłem gdyż przejechałem nim 40 tyś. km przez rok i w zawieszeniu zmieniłem tylko końcówkę drążka kierowniczego. Dodam że auto sprowadziłem rok temu z Niemiec.

Opublikowano

Na pewno bym nie wybrał hans pries