melon1 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 witam czy to normalne ze jak te mrozy teraz sa a auto na dworze stoi a u mnie na przedniej szybie od dolu jest szron w srodku auta?? ogolnie w tym miejscu mam czesto zaparowana szybe i ciezko dmuchawa ma aby to odparowac..... czy moze uszczelka czy cos jest nie halo?? pozdrawiam:D
kkam Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 masz wilgoć w aucie, musisz porządnie wysuszyć samochód. Dobrze jest też na noc zostawiać samochód z lekko uchylona szyba, pare milimetrów. Będzie lepsza cyrkulacja powietrza i szyby nie będą zamarzać od środka.
melon1 Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Kurde ale nawet jak cieplo bylo to ta szyba zawsze byla zaparowana ....szybe staram sie zostawiac otwarat zawsze w garazu.. ostatnio zamiast skrobac szybe od zewnatrz to musialem w srodku skrobac
steve69 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Przy takich mrozach dobrze jest, po dojechaniu na miejsce, nie zamykać od razu auta, ale otworzyć drzwi na całą szerokość i poczekać parędziesiąt sekund. Ja tak robię rano po przyjeździe do pracy. Na fajrant szyby czyste, szronu nie ma. -- Pozdrawiam. Sławek
Szarik Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Pewnie masz wilgoc w srodku lub uszczelka puszcza
AndrzejAj3 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 a parowanie szyb nie może być spowodowane też przez brudny filtr przeciwpyłkowy ??
Adamekx89 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Mam ten sam problem, jeżeli zostawie auto na dworze [=
AndrzejAj3 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 swoją drogą ja też...na pewno w dużej mierze to przez wilgoć, ale parowanie szyb może chyba też mieć związek z filtrem przeciwpyłkowym o którym wcześniej wspomniałem...
tomaszstn Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Do sprawdzenia przegroda, tam gdzie masz aku, lubią się odpływy zatkać, filtr przeciwpyłkowy i tak jak koledzy pisali, trzeba wnętrze ostudzić po przyjeździe na miejsce. Czestość w środku, piach mocno trzyma wilgoć. Do sprawdzenia również nagrzewnica, może już rozszczelniona. Płynu do chłodnicy nie ubywa?
HaVoK Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Jakby się nagrzewnica sfajdała to byłoby na pewno czuć. Nie popadajmy w paranoje Teraz wilgoć w aucie to norma. Wymiana filtra powinna pomóc.
speed22 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 No kurcze wilgoć o tej porze to normalka :gwizdanie: Śniegu pełno to nie ma co się dziwić, że parują szyby bardziej Jak masz garaż to zainwestuj w pochłaniacz wilgoci taki na prąd i wstaw go do auta. Ja tak robiłem i dawało to radę
vertus69 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Dobry sposób to na noc położyć stare zwykłe gazety na wycieraczki(dywaniki). Bardzo ładnie pochłaniają wilgoć.
yamahayzfr13 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Ojciec wczoraj do swojego auta kupił taki woreczek, co pochałnia wilgoś za 8zł.. przeznaczone specjalnie do samochodu. A nazywa się AutoDry HumiStop. Niewiem czy działa bo leży od wczoraj w aucie okaże sie potem Kupił to w biedronce
marko367 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 ja mam to samo wykładzina sucha płynu nie ubywa a mimo to przednia szyba zaparowana mimo sprawdzenia drożności odpływów przy grodzi w jakiś sposób wilgoć się dostaje do wnętrza auta moim zdaniem jest jeden element przez który woda może się nie zauważalnie dostać do środka i nie leci na tylko pod wykładzinę moim zdaniem jest to obudowa komputera po tylu latach eksploatacji mogło się rozszczelnić co o tym myślicie
mobil014 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 kolega zastosowal pochlaniacz wilgoci kupil na allegro i jest zadowolony taka tam torebeczka mala lezy sobie za podglowkiem . powiem ze tez wlasnie jestem w trakcie zakupu ponoc chwala ludzie
Mlody1018 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Posprawdzajcie pod wykładziną kierowcy i ewentualnie pod fotelem kierowcy czy nie ma tam wilgoci i nie zbiera sie woda, tak jak kolega wyżej wspomniał, uszczelka od obudowy komputera lubi sie po latach eksploatacji rozszczelniać. Ja U Siebie właśnie przerabiałem ten temat. Zawsze kiedy popadało to było mokro w aucie i parowały wszystkie szyby. Po wymianie uszczelki i poprawieniu silikonem wszystko ustąpiło.
lukasz_bronek Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 a parowanie szyb nie może być spowodowane też przez brudny filtr przeciwpyłkowy ?? brudny filtr może spowodować co najwyżej wolniejsze odparowywanie szyby. ponieważ wtedy powietrze jest wolniej zasysane.
oktawiusz5 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 jednoznacznie filtr, sprawdź przy szybie tam gdzie masz filtr pyłkowy czy jest szczelnie tzn, czy woda nie zacieka prosto na filtr. Jeśli tak jest to nic nie da wymiana filtra
Rekomendowane odpowiedzi