Opublikowano 14 Kwietnia 201511 l Mam wrażenie, że w innym kontekście zostało wtedy użyte słowo "złom" przez Cytowanego ale mniejsza z tym... Cena faktycznie mogłaby być niższa patrząc na stan tarcz. Wierz mi. On nie rzuca slow na wiatr. Wie co pisze...Patrzac nabtarcze nadaja sie ewentualnie do przetoczenia. jak przetoczysz zbierzesz z nich znowu material, zalozysz klocki i po jakims czasie uzytkowania klocki zjada tarcz ze bedzie grubo ponad minimum ... To zlom czy nie ? [emoji1]
Opublikowano 14 Kwietnia 201511 l po jakims czasie uzytkowania klocki zjada tarcz ze bedzie grubo ponad minimum ... Kolega ma oryginały tarcze od kilku lat, przejechał na nich ponad 100tys.km i jeszcze są całe (tylko klocki zmienia), ja mam z przodu też ori tarcze z podobnym przebiegiem, które łącznie ze szlifem zużyły się dopiero o 1mm (sic!), także tego... Może inaczej - ile mm zbiera szlif i czy zawsze jest potrzebny? (u mnie był konieczny bo mocno wyeksploatowane klocki zrobiły na tarczach widoczne nierówności)
Opublikowano 14 Kwietnia 201511 l Rozumiem ze tyłek to szkłem podcierasz ? Musze Cie uprzedzic ze sie pokaleczysz. hamulce to nie tapicerka w aucie, tam nie ma kompromisów.
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Ale ludzie dziwnym trafem potrafią zajechać klocki (ja też, nie jestem święty - z tym, że u mnie dziwnym trafem zużył się tylko klocek nie posiadający czujnika i dlatego tak wyszło) i praktycznie NIKT nie mówi, że to niedopuszczalne - słyszy się częściej głosy, że to producent chce by klienci częściej do ASO zajeżdżali... A przecież klocek też bierze ważny udział w pochłanianiu ciepła i jego rozpraszaniu! Tak jak odpowiednio gruba tarcza... o czym było tu napisane kilka stron wcześniej. Dobra, to inaczej - kto z was wymienia klocki jak tylko zapiszczy kontrolka zużycia? I czy tarcza o grubości mieszczącej się w dopuszczalnej normie zagraża bezpieczeństwu czy nie? Dev, bez komentarza ta uwaga o szkle...
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Witam posiadam B7 1.8T Quattro chciałbym wsadzic cos lepszego na przod i tył co byscie polecili bez przerobek,tak zeby to hamowało i wygladalo. Pozdrawiam
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Bez zmian konkretnych zmian nie spodziewaj sie cudów. minimum to 320/288mm.
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Witam posiadam B7 1.8T Quattro chciałbym wsadzic cos lepszego na przod i tył co byscie polecili bez przerobek,tak zeby to hamowało i wygladalo. Pozdrawiam Chyba co drugi post jest o tym co można włożyć p&p i w miarę hamuje, chłopie przeczytaj choć kilka stron tematu, to nie jest trudne. Przy okazji dowiesz sie jakie klocki zakładać, jak zaciski zrobić, jak pomalować, no jest chyba wszystko, wystarczy poczytać a nie powielać wałkowany kilka razy tygodniowo temat.
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Ja posłuchałem Dev i dałem OZ plus Klocki Ferodo. Co prawda tył dałem 255 zamiast 245 bo potrzebuje mocnego ręcznego, i w porównaniu do 3 letniego kompletu Ate to rewelacja.Nie szarpie, bierze delikatnie równo dla mnie bomba. Ate już nigdy więcej.
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Mam co potrzeba tylko nie wiem czy jest sens Mogę prosić o kontakt na pw . bo ja nie mogę wysłać Ci Pozdrawiam
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Ale ludzie dziwnym trafem potrafią zajechać klocki (ja też, nie jestem święty - z tym, że u mnie dziwnym trafem zużył się tylko klocek nie posiadający czujnika i dlatego tak wyszło) i praktycznie NIKT nie mówi, że to niedopuszczalne - słyszy się częściej głosy, że to producent chce by klienci częściej do ASO zajeżdżali... A przecież klocek też bierze ważny udział w pochłanianiu ciepła i jego rozpraszaniu! Tak jak odpowiednio gruba tarcza... o czym było tu napisane kilka stron wcześniej. Dobra, to inaczej - kto z was wymienia klocki jak tylko zapiszczy kontrolka zużycia? I czy tarcza o grubości mieszczącej się w dopuszczalnej normie zagraża bezpieczeństwu czy nie? Dev, bez komentarza ta uwaga o szkle... każda tarcza ma minimalną grubość i po to ją pdrucent podaje żeby tego przestrzegać. Klocki mają czujniki tylko od wewnątrz bo chyba to logiczne że z zewnątrz wizualnie widać czy klocek jest
Opublikowano 15 Kwietnia 201511 l Mam co potrzeba tylko nie wiem czy jest sensMogę prosić o kontakt na pw . bo ja nie mogę wysłać CiPozdrawiam W podpisie masz nr do mnie
Opublikowano 16 Kwietnia 201511 l Pytanie z innej beczki, może już nawet było w tym temacie, ale przy ponad 300 stronach to ciężko znaleźć czy przy zmianie tylnych hamulców 245 na 288 wystarczy tylko zmienić jarzma, a zaciski zostają takie same, czy trzeba szukać kompletu?
Opublikowano 16 Kwietnia 201511 l W podpisie masz nr do mnie Gdzieś Ci zniknął podpis Tomasz. ; ) Mam co potrzeba tylko nie wiem czy jest sens Mogę prosić o kontakt na pw . bo ja nie mogę wysłać Ci Pozdrawiam http://regeneracja-zaciski.pl/kontakt
Opublikowano 16 Kwietnia 201511 l Afro zacisk drugi będzie 24 kwietnia i posyłam tajle:hi: Tapnięte z SGS5
Opublikowano 18 Kwietnia 201511 l Autor Dev tak czysto teoretycznie, bo wpadły mi w ręce tylne jarzma z A6 C6 pod niewentylowane tarcze 330mm gdyż jak wiadomo były dwie wersje w tym modelu. Jest opcja zaadaptować pod te jarzma tylny zacisk z A4 288mm i wstawić przetoczoną tarczę 330mm? Byłaby to ciekawa alternatywa dla 288 w zestawie 320/288