Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma z tym problemu. 

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie ma z tym problemu. 
Dzięki za info. W 1 poście poczytałem że trzeba z S4 linkę stosować bo ori za krótka będzie.

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano
W dniu 24.03.2018 o 08:52, Dev napisał:

będą pasować 320tki ale trzeba mieć do tego przewody i dwa czujniki zużycia klocka

tył nie pasi 

To czyli najlepiej bedzie kupic z b7 lub c6 zwby byly p&p? Tylko jak z jarzmami beda pasowac pod b7? 

Opublikowano
2 godziny temu, dominik1114 napisał:

Tylko jak z jarzmami beda pasowac pod b7? 

będą 

Opublikowano

...im więcej czytam i pytam,tym mniej wiem.

Koledzy doradźcie,jakie tarcze kupić(345mm),już miałem pewniaka,ale dowiedziałem się,że zimmermann'y lubią się krzywić i dodatkowo piszczeć...może brembo,brat ma takie 345tki w golfie 6 gti i póki co,nie narzeka.

Kolejna kwestia kupić gładkie,czy nawiercane/nacinane,klocki zwykłe,czy ceramiczne,auto nie będzie służyło,jako rally car,ale z racji swojej wagi i mocy będę potrzebował skutecznych hamulców.

Dev,może doradzisz co kupić,jaki zestaw tarcz będzie odpowiedni,jakie klocki?

Edytowane przez isidur

Opublikowano
44 minuty temu, isidur napisał:

...im więcej czytam i pytam,tym mniej wiem.

Koledzy doradźcie,jakie tarcze kupić(345mm),już miałem pewniaka,ale dowiedziałem się,że zimmermann'y lubią się krzywić i dodatkowo piszczeć...może brembo,brat ma takie 345tki w golfie 6 gti i póki co,nie narzeka.

Kolejna kwestia kupić gładkie,czy nawiercane/nacinane,klocki zwykłe,czy ceramiczne,auto nie będzie służyło,jako rally car,ale z racji swojej wagi i mocy będę potrzebował skutecznych hamulców.

Dev,może doradzisz co kupić,jaki zestaw tarcz będzie odpowiedni,jakie klocki?

nie cuduj i nie słuchaj garażowych szamanów, kup to co sprawdzone 

tarcze Zimmermanna i klocki Ferodo

Czy Premier czy DS to już zostawiam Tobie

A to czy będą piszczeć czy nie to tylko kwestia montażu. 

Edytowane przez Dev

Opublikowano

W jednej mam zimmer... w drugiej brembo klocki ferrodo nic się nie pokrzywiło ani nie piszczy

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy dobrze mi się wydaje, ze po zmianie hamulców na 320/288 koła w moim audi bardziej schowały się do środka ? Przedtem były na równi z nadkolem, hmm, czyżby trzeba było teraz dystanse ?

Opublikowano

Zmiana hamulca nie ma wpływu na et 

Opublikowano

...i taką odpowiedź lubię,dzięki i pozdro.

Panowie,czy te gumowe tuleje(te wymienne) prowadnic zacisku systemu ate należy smarować,czy też mają pozostać suche?

Edytowane przez isidur

Opublikowano

Oploty do hebli z S4 są takie same jak do zwykłych z A4? Dev chyba rozmawiałem z tobą o tym, ale wywiało mi z głowy i wolę się upewnić przed kupnem

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, niwet napisał:

Oploty do hebli z S4 są takie same jak do zwykłych z A4? Dev chyba rozmawiałem z tobą o tym, ale wywiało mi z głowy i wolę się upewnić przed kupnem

To samo

Opublikowano
W dniu Fri Mar 16 2018 o 12:03, staniek napisał:

Od a6 c6 pasuje jarzmo i chyba od S4 b8, tu i tu od hebla 330. Tyle,że tam są śruby M12 i trzeba rozwiercić zwrotnicę, albo kombinować z toczonymi śrubami

Jest jakiś inny pomysł żeby nie rozwiercać zwrotnicy? Nie zabardzo wiem jak miały by być te śruby ztoczone, może jakieś szpilki utwardzane i nakrętka?

Opublikowano

Z tymi toczonymi śrubami to nie precyzyjnie napisałem, trzeba by zrobić szpilki tak jak piszesz. Ktoś pisał,że można użyć helicoil do naprawy uszkodzonych gwintów i też się to sprawdza. 

Ja bym rozwiercił zwrotnicę pod śrubę M12

Opublikowano

ja mam helicoile, trzyma się mega, helicoil bardzo ciasno wchodzi, zużyłem chyba 5 sztuk na ostatni otwór bo nie chciało się do końca wkręcić :P  potrzebne m12->m10x1,5 + śruby m10x1,5x60

Opublikowano

A ja biore dobrą wiertarke, wiertło fi-11 a następnie fi12-cie i całe 5 minut roboty

Opublikowano

Dzieki Panowie

Pod taką felgę 17cali wejdzie ten zestaw 330 i jak z osłonami ... Z A6?

IMG_20180122_114352.jpg

Opublikowano

Sprężyna pewnie będzie ocierać (piszę o zestawie na zacisku S4), trzeba dać sprężynę od zacisku pod 288 i będzie spoko.

Opublikowano

S4 mam teraz i nic nie obciera. Na 16tce obcierala sprężyna o ciężarki.

Linka chyba będzie musiała być z s4 czy Ori jakoś wyrobi?

Opublikowano

Co do linek  to mądrzejsi muszą Ci podpowiedzieć bo osobiście nie mam i nie miałem 330 na tyle. Prawdopodobnie będą za krótkie. Możesz podpytać @afroo. On min ma taki set w swojej b7.