Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Grzesiek.k24 napisał(a):

Witam wszystkich 

czy możecie podratować numerem jarzma pod set 345 od S4 

bo już zgłupiałem, przyszły jarzma ale to nie to. 
I jakie przewody w oplocie ? 

1K0 615 125 B

Co do przewodów to z Hel, mają zestawy gotowe do b6

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Pytanie czy testował ktoś w B6 zestaw na tarczy 345 z S4, z zaciskiem Brembo 4 tłoki z audi Q5 (załącznik) pod felgą 7,5x17 ET45? 

Pozdrawiam. 

s-l500.png

Opublikowano

Dystans musisz dać 

Opublikowano
W dniu 30.03.2023 o 20:27, Grzesiek.k24 napisał(a):

Witam wszystkich 

czy możecie podratować numerem jarzma pod set 345 od S4 

bo już zgłupiałem, przyszły jarzma ale to nie to. 
I jakie przewody w oplocie ? 

Przewody w oplocie  https://sklep.przewodystalowe.pl/

20230328_194219.jpg

Opublikowano
W dniu 6.04.2023 o 18:27, finch napisał(a):

Witam,

Pytanie czy testował ktoś w B6 zestaw na tarczy 345 z S4, z zaciskiem Brembo 4 tłoki z audi Q5 (załącznik) pod felgą 7,5x17 ET45? 

Pozdrawiam. 

Mam dwa pytanka:

1. Czy taki czterotłok z Q5 z tarczą S4 B6/B7 podchodzi P&P bez adapterów?

2. Aktualnie mam 320/288 i ostatnio pedał zrobił się miękki i zaczął lekko wpadać. Wycieku nie stwierdziłem. Czy to kwestia odpowietrzenia, czy któraś gumka uszkodzona na tłoczku?

Opublikowano

Kilka pytań:
1. Do stalowego oplotu: czy jeśli przechodzimy z 312/255 (1.8t fwd) na 320/288 to kupuje się rozmiar pod 1.8t czy trzeba szukać pod 3.0 tdi? 

2. Stalowy oplot: Hel/przewodystalowe/pizzabrakes? - co polecacie? różnica w cenie jest znaczna za komplet. 
3. Jakiej firmy polecacie osłony na tył? Szukać OEM czy może być zamiennik? 

Dziękuję z góry za odpowiedzi. 
Pozdrawiam 

Opublikowano
6 godzin temu, kqba napisał(a):

Mam dwa pytanka:

2. Aktualnie mam 320/288 i ostatnio pedał zrobił się miękki i zaczął lekko wpadać. Wycieku nie stwierdziłem. Czy to kwestia odpowietrzenia, czy któraś gumka uszkodzona na tłoczku?

Tak, ale o ile nie mylę się musi być dłuższy przewód, @Dev wspominał o tym.

Godzinę temu, szwagier.szwagra napisał(a):

Kilka pytań:
1. Do stalowego oplotu: czy jeśli przechodzimy z 312/255 (1.8t fwd) na 320/288 to kupuje się rozmiar pod 1.8t czy trzeba szukać pod 3.0 tdi? 

2. Stalowy oplot: Hel/przewodystalowe/pizzabrakes? - co polecacie? różnica w cenie jest znaczna za komplet. 
3. Jakiej firmy polecacie osłony na tył? Szukać OEM czy może być zamiennik? 

Dziękuję z góry za odpowiedzi. 
Pozdrawiam 

1. Po prostu pod 1,8 T. 

2. Korzystam z HELa, nie ma problemów. Do pozostałych nie wypowiem się.

3. Jeżeli skoroduje albo uszkodzi się, to szybciej wymienisz. Szukaj od Seata Exeo lub A4 B7 z FWD osłon, ponieważ quattro ma inną liczbę otworów. 

Opublikowano

Otworów w oslonie jest tyle samo i sa w tym samym miejscu. Różni się centralnym otworem, w Q jest wiekszy.

W zwykłym B6/7 są 3 otwory a w S4 są 4

Edytowane przez Dev

Opublikowano
11 godzin temu, kqba napisał(a):

Mam dwa pytanka:

Tarcze trzeba stoczyć na 342mm, dać inne przewody i przelutować wtyczki od czujników zużycia 

Opublikowano

Ja kupowałem przewody w oplocie na Alle...o od użytkownika desmo999 Nie są to firmy Hel, tylko Włoskiej produkcji "Allegri" używam ich już ponad rok z zestawem hamulców z S4 (345/300) i nic się złego nie dzieje. Niczym nie odbiegają od Hel

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.11.2022 o 15:40, Wandej napisał(a):

Tarcze maja tylko 1mm roznicy w wysokości. Na piaste w zwykłej C6 i D3 pasuja bez problemu. 

taaa ale odsadzenie tarcz jest inne i jest jakieś 4mm różnicy, tak więc bez wymiany zwrotnicy się nie obejdzie. Jakbym ok 4mm zdjął z uchwytu jarzma to by wtedy wszystko siadło ale to już poważnie osłabi materiał. 

Opublikowano
W dniu 28.11.2022 o 15:05, H4mm3R napisał(a):

385 było w S6 i bez zmiany piasty nie pasuje. 

a co można zamontować w C6 tak żeby tarcza miała ok 380mm bez konkretnej rzeźby w aucie? w tej chwili mam 360mm na zaciskach ATE z A8

Opublikowano
  • Autor
39 minut temu, g1zm0 napisał(a):

a co można zamontować w C6 tak żeby tarcza miała ok 380mm bez konkretnej rzeźby w aucie? w tej chwili mam 360mm na zaciskach ATE z A8

Akebono 6t z tarczą 375 lub 390. Poza zaciskami i tarczami potrzebujesz odpowiedni adapter, który mogę wykonać.

Opublikowano
W dniu 23.04.2023 o 18:42, H4mm3R napisał(a):

Akebono 6t z tarczą 375 lub 390. Poza zaciskami i tarczami potrzebujesz odpowiedni adapter, który mogę wykonać.

heh byłby sztos ale taki zestaw to już majątek :kwasny: może w przyszłości się uda

wrócę jeszcze do zestawu z S6(wyrwałem cały komplet za śmieszne pieniądze i teraz mam zabawę :( ) aby siadły tarcze z zaciskami w zwykłej A6 to trzeba zmienić piastę(wysuwa tarczę bardziej na zewnątrz) czy zwrotnicę(chowa jarzmo bardziej do środka) bo już zgłupiałem. W tej chwili po przyłożeniu brakuje jakichś 4mm żeby to wszystko ładnie siadło.

Piasta jest inna już wszystko wiem.

sorry za zawracanie 4 liter

Edytowane przez g1zm0
zdobyłem potrzebną informację gdzie indziej

Opublikowano

.

Edytowane przez Tombik

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę zmienić tył, z przodu mam brembo 320 mm, zastanawiam się czy lepiej 288 czy 300?

Opublikowano

300/22

Opublikowano

Chlopaki przepraszam że tutaj.. powie ktoś czy trzeba kodować swap hamulcy z 312/255 na 345/300 audi a4 b7 ? I jeszcze zapytam czy wymiana pompy I serwa jest obowiązkowa z s4? Nie linczujcie mnie że tutaj zapytałem ... hamulec po 200 km jest dalej jak gąbka i wyskakuje kontolka asr i ABS po wciskaniu pedału hamulca na postoju1?

Opublikowano
Godzinę temu, Karolpawlak napisał(a):

Chlopaki przepraszam że tutaj.. powie ktoś czy trzeba kodować swap hamulcy z 312/255 na 345/300 audi a4 b7 ? I jeszcze zapytam czy wymiana pompy I serwa jest obowiązkowa z s4? Nie linczujcie mnie że tutaj zapytałem ... hamulec po 200 km jest dalej jak gąbka i wyskakuje kontolka asr i ABS po wciskaniu pedału hamulca na postoju1?

Ja nic nie kodowałem i nie zmieniałem pompy i serwa. Działa jak należy. Coś masz skopane przy montażu. 

Opublikowano
19 godzin temu, Karolpawlak napisał(a):

Odpowietrz dobrze układ.