Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam i szukam nie mogę znaleźć mam a4 b6 1.8t quattro nadszedł czas na zmianę hebli przód juz mam na rozmiar 345mm, tyl mam 288mm ten tyl trochę mi się wydaje za mały więc pytanie moje brzmi skąd wziąć jarzma zaciski bez żadnych adapterów pod tarcze 300mm albo 330mm 

Fajnie by było jak wiedział bym do wszystkich potrzebnych części numery 

(Jarzma , zaciski , tarcze , klocki ) 

Z góry dzięki 

• Odpowiedzi 12.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukasz tego gdzie, na targu? Bo w tym wątku wszystko co potrzebne już jest napisane. 300 mm z S4 nie dostaniesz, jarzma są niedostępne i tylko z rynku wtórnego.

Opublikowano

@Wandej ma zestawy S4 od SKV.

Opublikowano
W dniu 15.07.2025 o 16:07, daniok napisał(a):

Zamawiałem Akebono 375x36 z cupry tylko pod tarczę z mercedesa (4mm niższa niż oryginalna), jak mierzyłem to mieściły mi się w felgi Borbet W 18 ET40 oraz AEZ Kaiman ET44 bez dystansów (na oryginalnym adapterze zaciski ocierały lub były za blisko ramion felg), ale wszystko na styk, więc finalnie wszystko zależy od konkretnego modelu felgi, przy oryginalnych felgach na pewno będą potrzebne dystanse. Jeszcze nie założone na auto, więc nie pokażę jak wygląda na żywo.

Skoro 375 się mieści na styk to 356 zmieści się na luzie, oczywiście na wysokość, pozostanie dopasowanie ET.

Co do cen to widzę teraz na A...o (wynik wyszukiwania na frazę "akebono cupra") podstawowy, nowy zestaw za 7699 zł brutto, ale w zależności od wyboru zacisków używanych lub nowych, dodatkowego malowania zacisku, wyboru tarcz (oryginał, zamiennik oryginału, mercedes), wyboru przewodów hamulcowych, dołożenia tarcz kotwicznych cena może się zmienić.

Zaciski z cupry nie nadają się do B7 przez odwrotne ułożenie tłoczków. 

Opublikowano
11 godzin temu, H4mm3R napisał(a):

Zaciski z cupry nie nadają się do B7 przez odwrotne ułożenie tłoczków. 

Ogólnie to prawda, rzeczywiście nie dodałem, że w moim przypadku zestaw miał być montowany do Passata B8, ale problematyka doboru felg, doboru adapterów / tarcz i koszty powinny być zbliżone.