turzol Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Za to wałek porządny kupił, półpanewki mi odradzano Glyco i kupilem ori. Takiej dużej różnicy cenowo nie ma. Z resztą tak na dobrą sprawę wielu mechaników przełożyłoby pewnie górne na dół bo nie widać na górnych śladów zużycia
Rafał Wróblewski Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Tak wałeczek klasa:D podziękowania dla turzola za znalezienie przejechane juz ponad 200km na razie nic w oleju nie znalazłem oby tak dalej autko chodzi świetnie dzis dowiedziałem swojego mechanika,i dowiedziałem sie o następnej robocie przy wózku,mianowicie magiel do wymiany no cóż trzeba to trzeba A co do oleju to jaki doradzacie ?
albert224 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Ten co zalałeś jest gites choć np. polecanego też liqui moly czy valvoline nie lałem.
KoJ@K Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja np. wlasnie leje Valvoline, slyszalem kiedys dwa silniki zalane najpierw motulem, a pozniej Valvo - roznica w pracy silnika byla slyszalna od razu zaraz po odpaleniu auta na nowym oleju. Znajomy jak przeszedl na Valvoline to stwierdzil, ze zaczelo mu ubywac mniej oleju.
Rafał Wróblewski Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 No zobaczymy,przy następnej okazji wypróbujemy valvoline
albert224 Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 W przyszłym tygodniu oddaje a4 b6 do mechanika na wymiane hamulcy na 320/288 i tak sie złozyło ze akurat zmieni mi przy okazji olej. Ale najwazniejsze to to że zdejmie mi górna pokrywe aby ocenic wałek rozrządu.Czy nie wyjmujac go będzie mógł stwierdzic stan panewek? Czy nie wyjmujac go na stół bedzie mozna wogóle w miare go zbadać? I czy przy okazji wymienic uszczelniacze PD ? Rozumiem ze przy tej operacji musiałby wyjąć pompowtryski i potem je dobrze ustawić czego się boje. Przebieg 270kk . Martwi mnie głośna praca i terkotanie głosne buczenie przy przyspieszaniu. synchro wałka 0,0
lukaszooo Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Walek oceniasz bez zdejmowania, panewek nie dotykaj jesli nie chcesz wymieniac walka. Na reszte odpowiedziales sobie sam. Przestaw synchro na +1 +2 powinno byc ciszej.
KoJ@K Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Tylko wtedy moze odczuc mulowatosc auta. Jezeli nic sie nie dziej, nie ma zadnych problemow z odpalaniem, nadmiernym kopceniem itd, to po co na sile chcesz wymieniac oringi na PD?
albert224 Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Z odpalaniem nie mam problemów. Co do spalin to są one takie duszace. Podejrzewam że za głośną pracę silnika będzie odpowiadał zużyty wałek i panewki a także szklanki. Słychać cały czas takie ciche stukanie tak jak by wiatrak o coś obcieral. Tak mnie to wszystko wkurza że najchętniej bym wymienił wałek panewki szklanki i inne zuzywajace się elementy na nowe z ASo
EndriuGiz Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Po wymianie wałka kawałek czasu temu jakies 2 lata temu, wałek rozrządu pękł na pół w silniku trochę się zrobiło bagno
lukaszooo Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 na wymiane w aso szykuj jakies 5 patyków.
EndriuGiz Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 na wymiane w aso szykuj jakies 5 patyków. dzwonilem do ASO 6500
Ronaldinho899 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam. Jaki jest warto kupić wałek i cały komplet do wymiany ? O ruville nie są zbyt dobre opinie.
lukaszooo Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Turzol kiedyś pisał o jakimś niemieckim za ok 900zł, ruville i wszystkie podobne za 500zł to odlewy i tego nie warto montować.
Ronaldinho899 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Chodzi ci o Kolbenschmidt ?? ok 770 zl na Allegro . Panewki: Glyco Szklanki: Ina , uszczelniacz, I przy okazji uszczelniacze na pompkach... Mógłby mi ktoś jeszcze napisać ile śrub i do czego potrzebuje?
lukaszooo Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 W temacie dudnienie z filtra powietrza w pierwszym poscie masz wszystko opisane
Kazek 1.9 Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 I mnie dopadło buczenie silnika tylko dziwna sprawa że po wymianie filtrów ... w tamtym roku działałem z tematem szklanek wałka uszczelniaczy itp . Wszystko gites było aż do ostatniego weekendu zmieniłem filtry odpaliłem fure i jadąc słyszałem buczenie jakby przytkany filtr był .. błędnie sie go nie da zamontować wszystko wyczyszczone i skręcone jak trzeba .. dodam jedynie że jeden wtrysk mi sie przycina ale w tym tygodniu mam go wymieniać plus uszczeniacz pompki .. niewiem czy całość atakowac na każdy czy poprostu jeden .. najgorzej że nie mogę obadać sprawy szybciej tylko musze czekać do weekendu jak sie okaże znowu że całość szklanki itp do zmiany to masakra .. przeleciałem na nich jakieś 35 tys .. i niewiem co tam było wsadzone musiałbym badać na fakturach .. Co więcej zmieniony czujnik temp oraz termostat gdyż przez jakiś czas nie trzymał 90 na blacie i troche przejechałem na tym niczym była okazja do wymiany ... jak myslicie szklanki wałek itp znowu do roboty ? przy zmianie biegów kopci na czarno a na jałowym jak mu depne to tak jakby pluł paliwem /wodą niewiem co to ale pewnie to przez ten wtrysk który mi sie zawiesza .. poradzicie coś bo wiosna się zbliża i znowu ta sama sytuacja co w tamtym roku
lukaszooo Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Zapewne masz odlewany walek za 500zl a jego zywotnosc to ok 30tys. Szukaj uzywki i wymien sam walek.
Rekomendowane odpowiedzi