Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B9 Dyskusje opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Pierścienie i sworznie tłokowe zoptymalizowano tak, by tarcie było minimalne. " - w poprzedniej generacji 2.0 TFSI tez pisali, ze pierscienie sa zoptymalizowane tak, zeby tarcie bylo minimalne. skonczylo sie to wciaganiem oliwy litrami i stage 2 za ~20K pln w ASO :)

Opublikowano (edytowane)

a mi bardziej podoba się to

" - Nowa jednostka napędowa 3.0 TDI potwierdza naszą czołową pozycję w zakresie konstruowania silników Diesla – mówi prof. dr Ulrich Hackenberg, członek zarządu Audi AG ds. rozwoju technicznego. - Od czasu stworzenia pierwszego silnika TDI przed 25 laty, zdecydowanie prowadzimy w tej dziedzinie i nieustannie, wykorzystując coraz nowsze rozwiązania, powiększamy naszą przewagę nad konkurencją. "

Edytowane przez edraven
Opublikowano

W Norwegii to juz chyba sprzedaja B9 bo teraz jadac samochodem pare km to dwie sztuki widzialem, chyba, ze tak duzo ludzi bierze jazdy probne :D

Opublikowano

w niemczech w sobote widzialem 3 sztuki ;) na dystansie 400 km

Opublikowano

Dla mnie ten tablet to porażka. Lusterka na drzwiach też mi się nie podobają. Wirtualne zegary również średnio mi się widzą ciekawe jak w przypadku awarii :) do b8 przeszczepiłbym pewnie fotele :) i lampkę z podsufitki która pewnie będzie pasować.

Wirtualne zegary są moim zdaniem świetne. Sprawdziły się już w innych autach. Dla mnie bomba oglądać tam nawigację, szczególnie gdy kupi się A4 z Head-up (wreszcie można!). Ale wtedy tym bardziej może przeszkadzać nie dający się schować ekran centralny.

audi_a4_b9.jpg

Opublikowano

Dla mnie ten tablet to porażka. Lusterka na drzwiach też mi się nie podobają. Wirtualne zegary również średnio mi się widzą ciekawe jak w przypadku awarii :) do b8 przeszczepiłbym pewnie fotele :) i lampkę z podsufitki która pewnie będzie pasować.

Wirtualne zegary są moim zdaniem świetne. Sprawdziły się już w innych autach. Dla mnie bomba oglądać tam nawigację, szczególnie gdy kupi się A4 z Head-up (wreszcie można!). Ale wtedy tym bardziej może przeszkadzać nie dający się schować ekran centralny.

audi_a4_b9.jpg

Witaj,

Przynajmniej w połączeniu head up + virtual c. powinni wypuszczać opcję bez tego Tableta na desce.

Wyświetlane funkcje mogłyby być dzielone między head-up a virtual cockpit,

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dzis widzialem jade czarne B9 na ul. Grunwaldzkiej w Trojmiescie, akurat ruszalo spod swiatel dosc powoli wiec moglem sie przyjrzec.

Wrazenia sa takie, ze kazdy kto sie na samochodach nie zna - nie bedzie w stanie odroznic czy to B8 czy B9..., po drugie przednie swiatla moim zdaniem do jazdy dziennej sa ... brzydsze niz w B8. Kolejna rzecz - tyle swiatla wygladaja niemal identycznie jak w .... Skodzie Superb III (jak swieca sie te ledowe paski - wlasciwie identyczny ksztalt).

Ogolnie auto bardzo ladne z zewnatrz - podobnie jak B8. I Audi zrobilo duzy prezent wlascicielom B8-ek bo dzieki temu ze na 1 rzut oka B9 jest tak podobne do B8... to B8 bedzie jeszcze dluuuugo wygladalo swiezo.

Opublikowano

wirtual cockpit 10" oraz wyswietlacz kolor 7" bedzie dostepne w salonach PL

bialo/czarny 6,5 " wyswietlacz nie bedzie dostepny u nas :wink:

Czyli mozna sie spodziewac za 1-2 lata takie uzywane rodzynki u nas :decayed:

Opublikowano

Allroad wygląda przyjemnie :)

Opublikowano

Oprocz Matrixa mamy jeszcze takie opcje :)

Dzis akurta w ASO były takie sztuki

zwykły bixenon ( 4 diody led)

CAM01006.jpg

Neon plus LED

CAM01007.jpg

Opublikowano

Oni to potrafią modzić z tymi lampami, żebyś przypadkiem za free nie dostał jakiegos ładnego rozwiązania w lampach :D

Opublikowano

Oprocz Matrixa mamy jeszcze takie opcje
Pewno już zacierasz ręce, bo będziesz miał co rezac :brzydkibanan:
Opublikowano

Dobre fotki wkleiles wrclaguna, bo ja wlasnie na miescie widzialem A4 B9 z tymi zwyklymi bixenonami i 4 diodami led i musze powiedziec, ze .... wyglada toto slabo, prawie jak samoróbka te 4 swiecace punkciki, jak dokladane w serwisie u Pana Józia, co innego te drozsze neon led te sa niezle...

Opublikowano

Ciekawe czy do tych lamp dodaja wykałaczkę żeby syf wygrzebywać :wink:

Opublikowano

Tak sobie myślę oglądając moją Bekę 8 po lifcie. Teraz najgorszy syf na ulicach się zebrał. I powiem wam, że jest wiele miejsc na aucie gdzie zbiera się syf. Porządnie muszę się wybryzgać by to wyczyścić. Na nowej B9 będzie tak samo i nie tylko w tej dziurce reflektorowej na którą tak narzekacie. Może ona jest odpowiedzialna za Cx=0,29?. :JC_fan:

Opublikowano

Tak sobie myślę oglądając moją Bekę 8 po lifcie. Teraz najgorszy syf na ulicach się zebrał. I powiem wam, że jest wiele miejsc na aucie gdzie zbiera się syf. Porządnie muszę się wybryzgać by to wyczyścić. Na nowej B9 będzie tak samo i nie tylko w tej dziurce reflektorowej na którą tak narzekacie. Może ona jest odpowiedzialna za Cx=0,29?. :JC_fan:

Witajcie,

Cudują strasznie z tymi zmianami stylistycznymi.

Gdyby zostawili te przednie reflektory "zmrużone" i lekko skośne bez tych załamań było by perfekcyjnie...

W wersji xenon to rozmieszczenie ledów jest beznadziejne, psuje cały efekt...

Widać, że naganiają ludków na full led...

Pozdrawiam!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...