HiRide Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mi zostala ponad polowa zbiornika paliwa wiec nie moge nic powiedziec
Wąski Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 U mnie nie widać róznicy a szkoda powtórzę za jakis czas
HiRide Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Opublikowano 4 Lipca 2008 U mnie tez raczej bez roznic moze daltego ze wszystko bylo i jest ok ale napewno to nie zaszkodzilo
Yaqb Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Ja zastosowalem srodek COMMA magic diesel, bo troszeczke potrzasalo (od czasu do czasu) na wolnych obrotach i jak na razie wydaje mi sie ze chyba przestalo potrzasac. takie mam wrazenie.
Musashi Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 dlaczego motula nie uzywacie? liqui moly tez dobre preparaty produkuje.
Hołk Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 dlaczego motula nie uzywacie? liqui moly tez dobre preparaty produkuje. Ja używałem , delikatnie spadły korekcje na wtryskach innych zmian nie zauważyłem , na pewno nie zaszkodziło.
kazuyaet Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Właśnie kupiłem środek firmy STP o nazwie Formuła do diesla z antyżelem i chce go wlać do mojego AVB na pompowtryskach Co o nim sądzicie http://www.allegro.pl/item442487174_stp_formula_do_diesla_z_antyzelem_100_mocy_003.html
MRoger Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Właśnie kupiłem środek firmy STP o nazwie Formuła do diesla z antyżelem i chce go wlać do mojego AVB na pompowtryskach Co o nim sądzicie http://www.allegro.pl/item442487174_stp_formula_do_diesla_z_antyzelem_100_mocy_003.html Wygląda na dobry dodatek zimowy i profilaktyczny ... ale chyba raczej nic nie czyści
jaro4444 Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Panowie pamiętajcie o jednym - 90% dodatków do ON to antydepresatory czyli związki rozpuszczające parafinę. Pomagają ona zimą uniknąc zablokowania zimnego filtra przez parafinę. Najczęściej to jakieś frakcje beznynopodobne. Inną rodzinę stanowią zaawansowane środki poprawiające liczbę cetanową i czyszczące układ wtryskowy. Do takich zaliczyłbym Texaco Diesel Additive Extra i Shella dodatek do ON (nie antydepresator) w takich małych butelkach po ok. 150 ml. Po ich zastosowaniu silnik VP mniej dymił, ciszej chodził (szczególnie na zimno), łagodniej spalał paliwo, bez wibracji. Przy PD tego jeszcze nie stosowałem ale wszystko przede mną W Leonie stosowałem dodatek Shella praktycznie do każdego tankowania i jak sprzedałem swoją oryginalną pompę 10 po ok 86 kkm była ona w stanie idealnym. Założona, przez Rogala, do Audi 80 B4 dała mu takiego kopa, że właściciel miał pełne gacie z radości
GILI Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 FORMUŁA DO DIESLA Z ANTYŻELEM Przecież paliwa V-power itd. zawierają takie polepszacze...podobno Niektórzy leją mixol do ropy,Zeby VP44 była lepiej smarowana.
HiRide Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 FORMUŁA DO DIESLA Z ANTYŻELEM Przecież paliwa V-power itd. zawierają takie polepszacze...podobno Niektórzy leją mixol do ropy,Zeby VP44 była lepiej smarowana. wlasnie tez to slyszalem i chyba boberek lał do 1.9 o ile sie nie myle.Ale ja bym sie bal takich prob robic
kazuyaet Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Kolego GILI takie wyśmiewanie zostaw dla siebie kiedy idziesz do łazienki. Forum oraz ten wątek sam za siebie mówi czy dobre pytanie zadałem . Środek jest do diesla wiec sie pytam. Właśnie go zalałem i jestem po przejechaniu 300 kilometrów jak wyjade cały bak to napisze rezultaty. Pozdrawiam
GILI Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Oooo...Zbyt wiele nie oczekuj.Wlałem kiedyś podobny produkt Valwoline i nie zauważyłem ,żadnej różnicy.Jestem już za stary na zabawy w łazience
audi.wielun Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Moje zdanie jest takie-nie lać żadnego syfu!!!Pytanie-ile dłużej pojeździsz? Dlaczego renomowane firmy to produkują?-Asortyment musi być duży!!!Pieniążki trzeba zarabiać!!! Ten towar nie pomoże ani nie zaszkodzi.W Niemczech te środki dostępne są tylko w super marketach. Pytając o nie w sklepach moto po prostu się śmieją!!! Zdecydowanie odradzam
rookie Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 ten się śmieje kto się śmieje ostatni prawda jest taka stosuję Super Diesel Additiv Liqui Moly ma certyfikat skuteczności TUV Thuringen rezultat: auto żwawiej reaguje na pedał gazu i miękko chodzi kto nie chce wierzyć nie musi, prawda? poza tym lałem 6XT Diesel Injector Cleaner firmy CYCLO i też dobry Trzeba też pamietać że Super Diesel Additiv jest do diesli z jedną pompą wtryskową Liqui Moly ma tez środek do silników z pompowtryskami i common rail SYSTEMPFLEGE DIESEL FÜR COMMON RAIL- MOTOREN
grzes1150 Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 Ja wlałem Preparat do czyszczenia wtryskiwaczy disla producenta STP. Wlałem to raz - profilaktycznie. Choć musze przyznać że tak jak by teraz lepiej odpalał po wyjeżdrzeniu tego zbiornika z tym czymś.
mczekaj5 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam czytałem na forum i na opakowaniu że środek STP do czyszczenia wtryskiwaczy w B6 wlewa się buteleczkę na 60-65 L mam pytanie czy jak mam połoew baku tzn około 30-35 L i wleję do pełna to czy będzie wszystko w porządku czy lepiej wyjeżdzić do rezerwy wlać STP i potem dotankować na full...? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Dzieki
HiRide Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam czytałem na forum i na opakowaniu że środek STP do czyszczenia wtryskiwaczy w B6 wlewa się buteleczkę na 60-65 L mam pytanie czy jak mam połoew baku tzn około 30-35 L i wleję do pełna to czy będzie wszystko w porządku czy lepiej wyjeżdzić do rezerwy wlać STP i potem dotankować na full...? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Dzieki nic sie nie powino stac -wlewa sie do 60 litrow zeby srodek mogl dluzej popracowac w ukladzie mozesz wlac pol butelki na te 30 litrow
mczekaj5 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Czyli w sumie nie będzie znaczenia czy wleje pół środka do tego co mam w baku teraz czy wleje cały i dotankuje do pełna.. w sumie dobra cena paliwa przede mną sporo trasy więc chyba doleje całość i dotankuje na full;>
Rekomendowane odpowiedzi