Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.9 TDI PD] - Opinie, Spalanie, Osiągi...

JAKI UWAZASZ ZA EKONOMICZNY I TRWAŁY SILNIK DO SWOJEJ A4 B6 766 użytkowników zagłosowało

1. 1. JAKI UWAZASZ ZA EKONOMICZNY I TRWAŁY SILNIK DO SWOJEJ A4 B6

• 1.9 TDI
      528
    • 1.8 TURBO benzyna
      55
    • 2.0 benzyna
      6
    • 2,5 TDI V6 diesel
      4
    • 1.6 benzyna
      6
    • 3.0 V6 benzyna
      3

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Już zakupiłem we Wrześniu swoją A4 B6, na wiosnę zaprezentuje ją na Forum.

W garażu już czekają Alu felgi 17' Sline w planach na początek dokładki w kolor + Kiera Sline.

Później kto wiec.... zobaczymy .

Opublikowano

AWX 5 biegów - 240.000 km udokumentowane, auto dobrze się odpycha, dość ekonomiczne, silnik suchy, nie wie co to branie oleju i jak narazie nie narzekam, wujek w swoim pasku również ma AWX, w ubiegłym tygodniu strzeliło mu 300.000 i jak narazie silnik chce przejechać drugie tyle więc polecam :wink: AVF w- A4 B6 kumpla kupione w komisie, od początku problemy z turbem - komisowe 180.000 km :grin: poza tym jeździ dobrze, a w rzeczywistości ma pewnie 2 razy wiekszy przebieg. Najlepsze silniki kolego, kompromis pomiedzy ekonomią, osiągami i twałością, w sam raz na polskie realia

Opublikowano
  • Autor

Jak w Listopadzie wymieniałem filtry, oleje itp.

Mechanik nie powiedział że te samochody lubią sobie wziąć troszkę oleje.

Opublikowano

1,9 131 km

Opublikowano

Polecam, niedlugo stuknie 3 lata jak go mam i wymienialem tylko klocki i tarcze tyl, swiece i plyn hamulcowy... wiadomo filtry i olej co 15kkm. Wszystko dziala jak nalezy , mam nadzieje ze jeszcze przez jakis czas nic sie nie popsuje ani nie wysiadzie. Na blacie 186kkm.

Opublikowano
  • Autor
Polecam, niedlugo stuknie 3 lata jak go mam i wymienialem tylko klocki i tarcze tyl, swiece i plyn hamulcowy... wiadomo filtry i olej co 15kkm. Wszystko dziala jak nalezy , mam nadzieje ze jeszcze przez jakis czas nic sie nie popsuje ani nie wysiadzie. Na blacie 186kkm.

Pogratulować kolego....

Bezawaryjności

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie w tym silniku z przebiegiem 320kkm padł hydropopychacz i ścięło kształtkę wałka rozrządu. Egr też wymieniłem swego czasu.

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
jesli chodzi o diesle grupy vag to tylko 1.9, 2.7, 3.0 TDI jesli masz je w automacie to tylko w quatrro tam jest multitronic i sie w miare spisuje a bez quatrro jest tiptronic ktory jest smieciowy jeszcze jest chyba najlepszy silnik benzynowy w histori montowany w rs4 b5 i a4 c5 jest to 2.7 BITURBO quatrro ktory ma wielkie mozliwosci tuningu

Z tym tipem i multi to chyba na odwrót :decayed:

Opublikowano

Witam

Mam do sprzedania mod 2003 czarny, ori 258tyś, ori lakier, 100% bezwypadkowy, sport-pakiet, stan perfekcyjny

Jak ktoś zainteresowany to zapraszam 668353918

Opublikowano

W opiniach chcesz sprzedać auto? Jest inny dział

Opublikowano
zapomnialem wspomniec o delikatnych drganiach na jalowym ale te typy tak maja i nei ma sie co przejmowac ja tak mam i pewnie wiekszosc z forum

U mnie nie odczuwam, żadnych drgań...:shock3:(240.000km) może dwumas kończy żywota ? Powiedz coś więcej na ten temat :dontknow:

Opublikowano

No właśnie co z tymi drganiami? U mnie też występują. Na ułamek sekundy lekko zatalepie. Bardzo minimalnie, czuć to najlepiej tylkiem jak się siedzi w aucie. Jakby to była benzyna to nazwałbym to wypadaniem zapłonu. Ktoras pompka już siada? Wałek wytarty? Szklanka? W/g mnie dwumas odpada bo przy wysprzeglaniu by się coś zmieniało.

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Witam,

Już zakupiłem we Wrześniu swoją A4 B6, na wiosnę zaprezentuje ją na Forum.

W garażu już czekają Alu felgi 17' Sline w planach na początek dokładki w kolor + Kiera Sline.

Później kto wiec.... zobaczymy .

Gdyby ktos nie zauwazył, to autor watku juz kupił B6

Oczywiscie opiniowac mozna dalej.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie i Panie, a jak z maksymalnymi przebiegami u Was? Mam na oku A4 B6 chipowany na 170KM (fabrycznie MTM), ma prawie 200tkm (pewne), i zastanawiam się, jaki przebieg może taki samochód osiągnąć. Oczywiście przy systematycznym serwisowaniu. Do tej pory serwis ASO.

Ostatnio zmienione kompletne zawieszenie (8 wachaczy, amory), i nowa turbina (ASO).

Jeżdżę dużo (70-90tkm/rok), i potrzebuję pewny bezawaryjny wóz w miarę niedrogi w eksploatacji.

Teraz jeżdżę Hondą Accord '99 1,8vtec + gaz. Na blacie 330tkm (230tkm na gazie), i gdyby nie ta nadarzająca się okazja zakupu Audi (znajomy nosi się z zamiarem sprzedaży), to Hondy bym pewnie nie zmieniał.

pozdrawiam

Michał

Edytowane przez Helka

Opublikowano

Czy kazde 1.9 w audi b6 mialy EGR lub DPF? Jezeli nie kazde to jak rozpoznac ze ma lub nie? :P

Opublikowano

EGR siedzi w kazdym TDI.

W 1.9 TDI w budzie B6 nie montowali jeszcze DPF

Opublikowano

No właśnie co z tymi drganiami? U mnie też występują. Na ułamek sekundy lekko zatalepie. Bardzo minimalnie, czuć to najlepiej tylkiem jak się siedzi w aucie. Jakby to była benzyna to nazwałbym to wypadaniem zapłonu. Ktoras pompka już siada? Wałek wytarty? Szklanka? W/g mnie dwumas odpada bo przy wysprzeglaniu by się coś zmieniało.

wysłane z Commodore 64

U mnie telepie na jałowym odkąd go mam czyli 5 lat 200 tys zaraz stuknie przebieg orginalny wymieniony 2 mas poduchy egr wałek zdrowy pompki zdrowe i telepie dalej musze jeszcze wymienić plecionke i wydech środkowy, i moze zmienie olej z castrola na motul lub valvoline ja obstawiam plecionke bo widać dziury po cieknącym zaworze EGR

Opublikowano

Tak jak Lukasz_N wspomniał, EGR pakowali do każdego, natomiast DPF także się zdarzał.

Jak szukałem swojej b6 w DE, to bardzo często spotykałem się z ogłoszeniami, gdzie był DPF.

Wszystko zależy od tego, czy Hans przy zamawianiu autka w Salonie chciał być proEko :)

Opublikowano

DPF nie był montowany seryjnie w B6.

Suche DPF-y montowali sobie dodatkowo własciele zeby spelnic norme Euro i dostac zieloną naklejke na wjazd do strefy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A co myślicie o tym, że odradzają diesela na krótsze trasy? Mam zamiar kupić, ale jezdzilbym głównie do pracy kilka k, a raz na 2 tyg trasa.