Paramedic Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mógłbym Cię prosić o link do aukcji? A tak to zmieniarka już doszła? Jak się sprawuje?
slavek11 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 ZMIENIARKA MP3 USB SD AUDI SEAT SKODA VW xCarLink (2986063409) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - tu TechFreakz 12 m-ce gwarancja Zmieniarka USB SD MP3 AUDI VW SEAT SKODA Xcarlink (2978896779) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - tu Romekus 24 m-ce gwarancja
piotrek83 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nie byłoby jeszcze jakiejś promocji na 8 PIN, bo byłbym chętny
Fido Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zmieniarka doszła,wszystko zgodnie z zamówieniem. Mam nadzieję że przed niedzielą już ją zamontuję. Auto na wymianie rozrządu,pasków i ogólnym przeglądzie. Rozumiem że najpierw wpinam ten adapter w radio (trójkolorowe kostki) a dopiero niebieską kostkę ze zmieniarki wpinam w czerwoną dużą, czy tak ? Dobrze rozumuję ? Dosyłam fotę.
mlodziak22 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 jest odczuwalna różnica między mp3, a audio??
Michał Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 jest odczuwalna różnica między mp3, a audio?? nie ma, a jeśli jest to bardzo mała:wink: ---------- Post dopisany at 20:57 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ---------- Rozumiem że najpierw wpinam ten adapter w radio (trójkolorowe kostki) a dopiero niebieską kostkę ze zmieniarki wpinam w czerwoną dużą, czy tak ? Dobrze rozumuję ? Dosyłam fotę. http://images40.fotosik.pl/1930/c793da2cc770af69m.jpg Najpierw odłączasz od adaptera tą niebieską część (trzykolorowa kostka jest rozbieralna). Następnie niebieską wtyczke zmieniarki montujesz w miejsce tej którą właśnie wyjąłeś, po czym powstałą kostkę podłączasz do radia. Do czerwonej wpinasz czarną z instalacji samochodu - tą która wcześniej była w radiu.
mlodziak22 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 myślałem ,że może jakaś większa różnica będzie, sam się waham nad taka zmieniarką bo nie chce mi się płyt nagrywać
Michał Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 tak:thumbup1: pamiętaj jeszcze że GND musisz przykręcić do masy radia
Fido Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Oki.Niech Ci Bozia w zdrowych dzieciach wynagrodzi. A jak nie będę miał czarnej kostki którą trzeba wypiąć i wpiąć w czerwoną to znaczy że Adapter nie potrzebny i wystarczy podpiąć tylko niebieską ze zmieniarki + Ground ? Niestety nie wyciągnąłem jeszcze radia i nie wiem co tam wpięte a na elektronice się nie znam. Orginalnej zmieniarki brak,tylko Navi w bagażniku.
Michał Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 A jak nie będę miał czarnej kostki którą trzeba wypiąć i wpiąć w czerwoną to znaczy że Adapter nie potrzebny i wystarczy podpiąć tylko niebieską ze zmieniarki + Ground ? dokładnie
Fido Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 No patrz a w instrukcji słowa o tym nie ma. Oj dobrze że jest forum bo by Audi z dymem poszło. Dzięki. Po montażu dam znać co i jak.
Tommy01 Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Nie byłoby jeszcze jakiejś promocji na 8 PIN, bo byłbym chętny A jak nie będę miał czarnej kostki którą trzeba wypiąć i wpiąć w czerwoną to znaczy że Adapter nie potrzebny i wystarczy podpiąć tylko niebieską ze zmieniarki + Ground . Widze ze masz a4 b6 takze na pewno bedzie potrzebny adapter20pin bo w tej kostce poza zmieniarka wpiete sa kabelkiod wyswietlacza miedzy zegarami.(zdjęcie pobrane ze strony:http://foto.glosniki.co/AUX2/MINIISOIN_2.jpg)---------- Post dopisany at 05:51 ---------- Poprzedni post napisany at 03:13 ----------Napisałem kiedyś instrukcję dla kupujących. Poniżej wrzucam zdjęcia, może komuś ułatwi montaż Edytowane 27 Września 2014 przez Tommy01
Fido Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Dziś się wezmę za montaż i dam znać. ---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 09:43 ---------- A więc radyjko wyjąłem i okazało się że czarna kostka jest więc adapter będzie potrzebny. Wypiąłem ją i wpiąłem w adapter. Z adaptera odłączyłem niebieską kostkę i podłączyłem tą niebieską od wiązki MP3 Kabelek GROUND podłączyłem do obudowy radia. Wcześniej przeciągnąłem kable poprzez wycięty otwór w górnej części schowka (fabryczne do orginalnej zmieniarki CD). Powierciłem otwory i powkładałem opaski zaciskowe. Włożyłem zmieniarkę i zacisnąłem tymi opaskami. Oczywiście przed montażem wszystkiego na stałe sprawdziłem czy wszystko działa. No i działa. Krótkie testy i brak zastrzeżeń. Po dłuższej eksploatacji dam znać czy nic się nie dzieje. Na razie jestem zadowolony w 100 %
Michał Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja jestem zawiedziony wejściem AUX tej zmieniarki, dźwięk jest cichy i słabej jakości. Co do reszty nie mam zastrzeżeń, działa jak powinna:wink:
Fido Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Tego wejścia nie testowałem. Włożyłem micro SD 1 GB przez adapter. Co do jakości zero problemów,nawet jest ciut głośniej niż po przełączeniu na FM. ---------- Post dopisany 04-02-2013 at 16:46 ---------- Poprzedni post napisany 02-02-2013 at 21:39 ---------- Dziś odbyły się kolejne testy. Mój Concert II widzi tylko 6 folderów. Prawidłowo nazwane czyli CD01 do CD09 Z szóstego przeskakuje z powrotem do pierwszego. Przetestowałem na karcie SD 1GB oraz pendrive 4 GB U Was jest tak samo ?
Michał Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Mój Concert II widzi tylko 6 folderów. To normalne bo ori zmieniarka ma 6cd:wink:
Fido Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Oki. W instrukcji Yatoura pisze że obsługuje 99 folderów ale większość radioodtwarzaczy jednak może zidentyfikować 6-10 folderów. Dlatego pytałem jak jest u Was na Concertach II No to teraz muszę posortować porządnie mp3
waldekj Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Jakosc odtwarzania lepsz niz z plyty CD. Polecam
koziol1006 Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 a czy istnieje jakaś inna alternatywa żeby przymocować zmieniarke inaczej niż opaskami może ma ktoś jakieś foto jak to zrobił inaczej
Rekomendowane odpowiedzi