Sławek_M Opublikowano 19 Listopada 2006 Opublikowano 19 Listopada 2006 Panowie. Mam auto z USA i chcę zmienić jednostki na europejskie, typu mile na kilometry itp. Jak to zrobić? :?:
pre_pl Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 [select][17 - Instruments][Recode - 07]kod licznika wygląda tak : zzYzzI litera 'Y' to :1 Europe (EU)2 USA (US)3 Canada (CAN)4 Great Britain (GB)5 Japan (JP)6 Saudi Arabia (SA)7 Australia (AUS)wystarczy zmienić Y na EuropeRobisz to w Vag-Comie===> http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/Non-Immo-cluster-swapping.htmlpunkt 10===> http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288D%29_Instrument_Cluster
Sławek_M Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Opublikowano 20 Listopada 2006 [select] [17 - Instruments] [Recode - 07] kod licznika wygląda tak : zzYzz I litera 'Y' to : 1 Europe (EU) 2 USA (US) 3 Canada (CAN) 4 Great Britain (GB) 5 Japan (JP) 6 Saudi Arabia (SA) 7 Australia (AUS) wystarczy zmienić Y na Europe Robisz to w Vag-Comie http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/Non-Immo-cluster-swapping.html punkt 10 O.K Działa Tylko pojawiły się jakieś błędy w wyświetlaczu godziny i daty. Można coś z tym zrobić? Niedocięgnięcia cyferek. A ta antenka przy godzinie to co to takiego?
pre_pl Opublikowano 21 Listopada 2006 Opublikowano 21 Listopada 2006 A ta antenka przy godzinie to co to takiego? To jest to, co juz opisywalismy na forum - szukaj Oznacza ta antenka, ze zegar jest synchronizowany radiowo z zegarem we FRankfurcie Dokladna godzina dzieki temu jest
jarek3251 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 panowie mam audi a4 z 1995 roku kupiłem licznik od anglika i nie daje rady zmienić na kilometry tym sposobem wstawiłem w to miejsce liczbe 1 i nic jak były mile tak i są czemu co źle zrobiłem?????
Sławek_M Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2008 U mnie działa, tyko jest problem z datą. panowie mam audi a4 z 1995 roku kupiłem licznik od anglika i nie daje rady zmienić na kilometry tym sposobem wstawiłem w to miejsce liczbe 1 i nic jak były mile tak i są czemu co źle zrobiłem?????
jarek3251 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 a u mnie wogóle nie chce sie przełączyć na kilometry szlak by to trafił bo kupiłem ten licznik z myśla ze sie da macie panowie jakies pomysły co do tego
RYSIU188 Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Kolego pre_pl czy w moim aucie jest ten sam kod i zasady zmiany jednostek z mil na km?
ogon Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 -------------------------------------------------------------------------------- Witam,mam problem ze zmiana mil na km w liczniku.robilem tak jak piszecie czyli zmiana liczby w kodzie ale nie dziala.mam audi b5 1.6 auto z 96 roku.licznik kupilem z anglika poniewaz oryginalny nie podswietlal,tzn bardzo slabo swiecily diody,było tylko 0,15v gdzie w angielskim 1,9v wiec postanowiłem w angielskim zmienic na km ale nie idzie.prosze o pomoc,moze sa niektore liczniki ktorych nie da sie przerobic?aha uzywam vag com 311.2
lutas Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Mam dokładnie taki sam problem, licznik nijak nie daje się przestawić na km. Widać niektóre mają jakieś sprzętowe ograniczenia, lub nasz interfejs jest za cienki do tego. Chyba trzeba będzie przyzwyczaić się do mil i wyposażyć w kalkulator :>
jarek3251 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 panowie przerobiłem to dawno temu nie da sie chyba w starszych modelach tego od tak zmienić vagiem trzeba do magika od elektroniki pojechać i on musi zmienić pamięć empromu u mnie tylko tak sie to dało zrobić najlepiej jak sie ma takiej samej firmy licznik stary i nowy wtedy magikowi pójdzie dużo szybciej bo tam jest podobno jakieś kodowanie zliczania tych sygałow i z uk nsi nie pasuje vdo i na odwrót
panwic Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Panowie, przed pierwszym liftem czy 95-97 zmiana wymaga ingerencji programowych.
landryn86 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Pany a co zrobić jak mam licznik z anglika ale kodowanie ma tylko 4 cyfry (xxxx)?
r7adek Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 U mnie w liczniku z 96 też działa.
Morales_1990 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Mam B5 polift 99r po przekładce. Zegary z kilometrami, ale pokazuje prędkość w milach. Czy możliwa jest zamiana "literek" tak jak koledzy wyżej piszą i będą km/h? Czy trzeba zmieniać eprom?
Fazii Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jeżeli zegary były z Anglika i wsadziles do nich tarcze z Eu to trzeba przerobić wsad żeby nie przeklamywalo predkosci. Sama zmiana literki w kodowaniu zmienia wyświetlany przebieg z mil na km/h oraz to, że drzwi kierowcy po prawidłowej stronie wyswietlają się na fis
Morales_1990 Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Z czystej ciekawości sprawdziłem i jest "1". Czyli muszę zmienić wsad. Jakiś dobry poradnik jest dostępny? Co w ogóle będzie mi potrzebne, żeby go zmienić?
Fazii Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Sam się za to nie bierz jak nie chcesz licznika uwalić. Potrzebny zwykły kabel kkl i np. K+Can Commander Edytowane 1 Maja 2016 przez Fazii
Rekomendowane odpowiedzi