MAT1000 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Pewnie jego spotkałeś: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/279581-zmiana-koloru-auta-nowa-folia/
MAT1000 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Problem felg poki co rozwiazany. Pojawil sie natomiast nowy. W srode z kolega MAT1000 robilismy przymiarke felg. W miedzy czasie okazalo sie ze mam peknieta sprezyne lewy tyl. Kiedys kombinowalem z zawieszeniem zeby rowno posadzic auto i finalnie padlo na to ze na przod wsadzilem sprezyny czarne eibacha, na tyle zostaly ori sline. I teraz pytanie co kupic na wymiane?? Opcje sa takie: - ori - moze byc drogo - dokupic tylko dwie czarne eibacha na tyl - oile beda chcieli sprzedac tylko dwie - kupic komplet eibacha sportline czerwony i zmienic wszystkie 4. Tylko tu pojawiaja sie wieksze koszty. Zalezy mi na tym aby auto stalo rowno, ewentualnie przod troche nizej. Podpowiecie co kupic ? Ma ktos na forum zalozonego sportlina ? Obawiam sie ze moze byc za nisko na codzien. Z gory dzieki za podpowiedzi. Ja mam Eibacha Sportline + Bil B8 (czyli tzw. kit Bilstein B12). Zmiana z 1BV na B12. Jest niżej ( o dobre 2 cm) i dużo bardziej miękko/komfortowo. Na dziurach i wybrzuszeniach trzeba uważać bo łatwo przytrzeć osłonami. Z tego co widziałem u Ciebie w temacie to nie sportline a prokit, chyba, że zmieniłeś ? Na jakiś spot byś wpadł, chętnie bym oblukał jak siadło to to. Jak byś miał zdjęte koło to zmierzyłbyć tak długość amora, ciekawe ile krótszy jest B8 od seryjnego amorka. Edytowane 5 Października 2014 przez MAT1000
H4mm3R Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Pewnie jego spotkałeś: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/279581-zmiana-koloru-auta-nowa-folia/ Fenkju
POWER-KRIS Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291199-Emblemat-"dope"-na-zamówienie--kto-chętny?
melman_zyrafa Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Problem felg poki co rozwiazany. Pojawil sie natomiast nowy. W srode z kolega MAT1000 robilismy przymiarke felg. W miedzy czasie okazalo sie ze mam peknieta sprezyne lewy tyl. Kiedys kombinowalem z zawieszeniem zeby rowno posadzic auto i finalnie padlo na to ze na przod wsadzilem sprezyny czarne eibacha, na tyle zostaly ori sline. I teraz pytanie co kupic na wymiane?? Opcje sa takie: - ori - moze byc drogo - dokupic tylko dwie czarne eibacha na tyl - oile beda chcieli sprzedac tylko dwie - kupic komplet eibacha sportline czerwony i zmienic wszystkie 4. Tylko tu pojawiaja sie wieksze koszty. Zalezy mi na tym aby auto stalo rowno, ewentualnie przod troche nizej. Podpowiecie co kupic ? Ma ktos na forum zalozonego sportlina ? Obawiam sie ze moze byc za nisko na codzien. Z gory dzieki za podpowiedzi. Ja mam Eibacha Sportline + Bil B8 (czyli tzw. kit Bilstein B12). Zmiana z 1BV na B12. Jest niżej ( o dobre 2 cm) i dużo bardziej miękko/komfortowo. Na dziurach i wybrzuszeniach trzeba uważać bo łatwo przytrzeć osłonami. Z tego co widziałem u Ciebie w temacie to nie sportline a prokit, chyba, że zmieniłeś ? Na jakiś spot byś wpadł, chętnie bym oblukał jak siadło to to. Jak byś miał zdjęte koło to zmierzyłbyć tak długość amora, ciekawe ile krótszy jest B8 od seryjnego amorka. Kiedy i gdzie są teraz spoty- bo już dawno rachubę straciłem? Na spot takim nie umytym? Sam już nie wiem co zakładałem- leżało ponad rok na strychu to trzeba było to w końcu ogarnąć Wiem jedno... ATE PD + klocki ATE po rozgrzaniu piszczą jak cholera... Masz jakies fotki dla porownania ? Fotek na razie brak, postaram się jakieś ogarnąć na dniach... Edytowane 7 Października 2014 przez melman_zyrafa
MAT1000 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 W Arkadii są 19:00, każdy wtorek.ATE to mi lubiło piszczeć z tyłu, nigdy więcej tego szitu.
grzesiek646 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 A ja z kolei mam ATE zalozone i wszystko git
H4mm3R Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 Klocki to tylko ferodo premier lub DS
vwbartus Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Panowie doszły mnie słuchy że do quattro nie stosuje się opon kierunkowych , fałsz czy prawda ?
Bieniek Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Falsz Sent from my iPhone using Tapatalk
vwbartus Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Byłem u 4 wulkanizatorow i każdy mi powiedział ze nie powinno sie stosować opon kierunkowych tylko tylko jakiś asymetryczne chyba nie pamietam tej nazwy . Na pytanie dlaczego mowili ze sa inne trakcje i ze szybciej sie zużywają
werbel Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Gdzies wyczytalem, ze maja byc asynetryczne i takie kupiłem… choć w zadadzie nie wiem dlaczego. Czekam na kogos madrzejszego
Artur82 Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 zna ktos to auto http://allegro.pl/show_item.php?item=4673611742
H4mm3R Opublikowano 11 Października 2014 Autor Opublikowano 11 Października 2014 zna ktos to auto http://allegro.pl/show_item.php?item=4673611742 Pamiętam te dekory, bo był temat na forum ale czyj to nie wiem....
Grzehu Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) pytanie bo spotkałem się z różnymi opiniami zmieniam olej na polecanego przez dzika 5w40 LM synthoil high tech + płukanka czy filtr oleju zakręcam tylko ręką bez użycia narzędzi ? Edytowane 11 Października 2014 przez gumish
MAT1000 Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Na pokrywce od oleju jest napisany jakim niutem. Ja zawsze smaruje oring olejem i zakręcam ręką i tak później trzeba kluczem odkręcać.Panowie: mam klimatronik bez grzanych tyłków, jak włożę z grzanymi tyłkami nie podłączając jeszcze tyłków mam coś kodować ??? Czy będzie na razie działało identycznie jak poprzedni ???
niestandardowy Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Bedzie dzialac ale po zalaczeniu stolkow beda bledy siedzen Musisz przyuczyc jeszcze vin i adaptacje silniczkow zrobic... Aaaa tak pozatym na pelnym legalu hej Panowie
jozek726 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Panie niestandardowy widze kolor sie zmienił a nawet się nie przywitał. nie ładnie
MAT1000 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Bedzie dzialac ale po zalaczeniu stolkow beda bledy siedzen Musisz przyuczyc jeszcze vin i adaptacje silniczkow zrobic... Aaaa tak pozatym na pelnym legalu hej Panowie Czyli mam założyć i zrobić coś takiego ? Włączyć klimatyzację i wcisnąć auto. Przyuczenie VIN 08 Klima - 10 Adaptacja - Kanał 81 Wpisz PIN 26467 Testuj Zapisz Nastawy podstawowe 08 Klima - 04 basic settings - Blok 001 - zaczekaj aż wszystkie wartości zejdą do zera i ewentualnie potem: 08 Klima - 10 Adaptacja - Chanel 00 [Test] > [save] - (czyli przywróć ustawienia fabryczne)
Rekomendowane odpowiedzi