Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, DarePB napisał:

Witam, panowie, klamki wewnętrzne b6 i b7 są identyczne ? I wiązki pakietu światło w drzwi z b6 podejdą do b7 bez problemu ?

Bez problemu

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dziękuje panowie :hi:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.09.2017 o 18:27, Audi sline napisał:

Witajcie, bardzo proszę o pomoc, czy jest jakiś spec od kodowań na śląsku?. W audi a3 FL 2009 , włączył mi kolega  funkcję Coming home czyt. zaświecają się światła w momencie otwarcia samochodu poprzez VCDS , nie posiadam czujnika deszczu.... Lecz jednak nie chcę tej funkcji już mieć włączonej, co chwile włączają się ksenony. Kolega poprzez program VCDS, analogicznie odznaczył Coming home, a światła jak świeciły tak świecą nadal. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc, bardzo bardzo proszę o pomoc. Czy jest jakaś dokładna instrukcja w kodowaniu jak wyłączyć tą funkcję, czy jest mi któryś z kolegów w stanie pomóc ?? Dziękuję pozdrawiam 

Jestem ze Śląska, ogarniam vcdsa ;) 

Opublikowano

Polecacie jakieś kamerki samochodowe? Takie żeby fajnie dało się schować ;) 

Opublikowano

Mini0806 mam za lusterkiem wstecznym.

http://www.mini0806.com/

Opublikowano

Ona jest bezprzewodowa? bez zwisających kablów, bo jak patrzę to różnie jest pokazane w google 

Opublikowano

Przewodowa. Mam wyprowadzony kabel do puszki z bezpiecznikami i tam dodatkowe gniazdo zapalniczki. Nie chciałem wpinać w lampkę podsufitki żeby w razie czego zostało ori.

Opublikowano

Okej, dzięki ;) jak coś to rozważę też inne opcje :) a z ciekawości chowałeś kabel w podsufitce czy jedynie pociągnąłeś?

Opublikowano

Słupek A ściągałem i układałem kabel ze względu na airbaga. Pod sufit z przodu wpychałem kabel i puściłem pod osłonką kabli do czujnika deszczu/zmierzchu.

Opublikowano

Ktos Sie orientuje czy sprzęgło, dwumas itd. od 2.0 BRD podejdzie do 1.9 BRB 6G ? 

Edytowane przez Norbas

Opublikowano
W dniu 3.10.2017 o 13:25, Norbas napisał:

Ktos Sie orientuje czy sprzęgło, dwumas itd. od 2.0 BRD podejdzie do 1.9 BRB 6G ? 

Niestety nie, BRB ma 228 mm a BRD 240 mm.
Jezeli chcesz wzmocnić sprzęgło w Twoim wypadku, to kevlar z MakLandu na 228 + docisk sahcs performance na 228, lub cały swap na 240... ale ot już kassa....

Opublikowano
Godzinę temu, golden87 napisał:

Niestety nie, BRB ma 228 mm a BRD 240 mm.
Jezeli chcesz wzmocnić sprzęgło w Twoim wypadku, to kevlar z MakLandu na 228 + docisk sahcs performance na 228, lub cały swap na 240... ale ot już kassa....

Coś więcej Na temat swapa?

Do BRB zestaw nie wejdzie bo Skrzynia różni się o tej z brd czy jak ? Dwumas jest za duży pod względem średnicy ? Próbuje to ogarnąć bo do avf zestaw od brd pasuje bez problemu . A przecież 1.9 BRB i avf to bliźniacze konstrukcje... wiem ze avf ma ta sama tarcze co brd... 

Opublikowano
Teraz, Norbas napisał:

Coś więcej Na temat swapa?

Do BRB zestaw nie wejdzie bo Skrzynia różni się o tej z brd czy jak ? Dwumas jest za duży pod względem średnicy ? Próbuje to ogarnąć bo do avf zestaw od brd pasuje bez problemu . A przecież 1.9 BRB i avf to bliźniacze konstrukcje... wiem ze avf ma ta sama tarcze co brd... 

Tak,
Srednica tarczy sprzegła u Ciebie to 228 mm BRB
Srednica tarczy sprzegła AVF/BRD to 240 mm

Twój BRB ma więcej wspólnego z AWX/ niż AVF

Gdybyś chciał przejśc na sprzegło 240 mm, musiałbyś również zmienić skrzynie i dwumas

Opublikowano

Jak dobrze odczytałem, masz skrzynię 6tkę w BRB, więc nie jest to takie oczywiste, że masz 228mm sprzęgło.
Najlepsze rozwiązanie to udać się z nr VIN do ASO i sprawdzić numer sprzęgła, bo może się okazać, że siedzi 240mm :)

Opublikowano
3 godziny temu, MAT1000 napisał:

Jak dobrze odczytałem, masz skrzynię 6tkę w BRB, więc nie jest to takie oczywiste, że masz 228mm sprzęgło.
Najlepsze rozwiązanie to udać się z nr VIN do ASO i sprawdzić numer sprzęgła, bo może się okazać, że siedzi 240mm :)

Racja kolego... Wzorowałem sie na tym ze wczeniej na VW, tam nie było 2 skrzyń do 1 serii silnika (np. 1.9 TDI z 5b to 28 AWX, z 6B i 240mm AVF). Na wlepie powinna tez byc informacja o skrzyni i wtedy moze cos się rozjaśni.
Jak będzie 240 mm to opcje rosną :decayed:

Opublikowano

Jutro będę pisał do ASO :) Skrzynia jaką mam JWS 6 biegów ale wszędzie podają w katalogach, że  niby dwumas ma średnicę podpasowaną pod tarcze i docisk 228mm...  

Dzięki Panowie za podpowiedzi :hi: 

Opublikowano

JWS to chyba jedna z tych dłuższych, patrzyłeś jakie masz obroty przy 100km/h i jaką prędkość przy 3000rpm ?

Opublikowano
21 minut temu, MAT1000 napisał:

JWS to chyba jedna z tych dłuższych, patrzyłeś jakie masz obroty przy 100km/h i jaką prędkość przy 3000rpm ?

Podobna do tej z 3.0 tdi ;) przy 100 nie pamiętam ale na 6-tym biegu jadąc 120km/h mam 2000rpm :P   140km/h - niecałe 2300rpm ;)  

6 bieg rzadko kiedy włączam w NO :kox:

Edytowane przez Norbas

Opublikowano

W AJM-ach też były skrzynie 5 i 6-biegowe :wink:

Opublikowano
W AJM-ach też były skrzynie 5 i 6-biegowe :wink:
W AJM- 5 biegów
W ATJ - quattro -6 biegow

Tak mi się wydaje