Młody_drog Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Chociaż z drugiej strony ja po zmianie na 18" jakoś też nie odczułem większej różnicy. 5.8/100 mi wychodzi w trasie, wcześniej jakoś podobnie było chyba
truckmaniac Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Jak zwykle Gratki. Tym razem jednak Bartek przeszedłeś sam siebie Dobrze Cię rozumiem, bo sam wyrezałem to samo, z tym , że moja "fasolka'' ciut większa. Chociaż raz udało mi się wyrezać coś przed Tobą
Flyer Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Koło sprawdzone - powietrze spierdzielało zaworem (nie dokręcony). Po korekcie wygląda na to, że jest OK - w niedzielę w trasie na spota będzie okazja aby sprawdzić Ostatnie pomiary spalania wg. FIS (na tempomacie, pasażerka na pokładzie, brak dodatkowego obciążenia, wiatr średnio umiarkowany ): 90km/h - 5.5L 110km,h - 6.5L 130km/h - 7.5L Wniosek - na obecnych kołach spalanie poszło 1L w górę Na baku zamiast 800km robię teraz 700km. Ja tez po przesiadce z 19" na zimowe 17" odczulem znaczny spadek spalania... niestety, ale te kola troche waza
fantastic Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Koło sprawdzone - powietrze spierdzielało zaworem (nie dokręcony). Po korekcie wygląda na to, że jest OK - w niedzielę w trasie na spota będzie okazja aby sprawdzić Ostatnie pomiary spalania wg. FIS (na tempomacie, pasażerka na pokładzie, brak dodatkowego obciążenia, wiatr średnio umiarkowany ): 90km/h - 5.5L 110km,h - 6.5L 130km/h - 7.5L Wniosek - na obecnych kołach spalanie poszło 1L w górę Na baku zamiast 800km robię teraz 700km. Ja tez po przesiadce z 19" na zimowe 17" odczulem znaczny spadek spalania... niestety, ale te kola troche waza spadek spalania odczułeś bo w zime klima nie dmucha i wolniej sie jeździ :gwizdanie: mi tam zawsze w zime auto mniej spala :gwizdanie:
mystic.pl Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Po przesiadce na większe koła i ewentualnym dołożeniu dystansów proponuję ponownie ustawić zbieżność i pochylenie kół, geometrii też nie zawadzi sprawdzić. Jak jest all ok ustawione to dużej różnicy w spalaniu nie powinno być przy tej samej szerokości kapcia
H4mm3R Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Po przesiadce na większe koła i ewentualnym dołożeniu dystansów proponuję ponownie ustawić zbieżność i pochylenie kół, geometrii też nie zawadzi sprawdzić. Jak jest all ok ustawione to dużej różnicy w spalaniu nie powinno być przy tej samej szerokości kapcia dodam, że takie ustawianie zaleca się robić na w miarę nowych oponach ja robiłem po zmianie zawieszenia na 1BE i taka była różnica:
Bart-S Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zbieżność ustawiliśmy w poniedziałek przy okazji wymiany sprężyn - pomiary spalania wykonałem w środę także to już raczej optymalne.
hexx Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Bart-S mial bys moze jeszcze fotke z tylu z koncowkami ulter z normalniej perspektywy nie z dolu, tak jak sie normalnie stoi z paru metrow i patrzy "z gory" na dupensje Od dwoch miesiecy rozmyslam nad wlasnie tymi nakladkami bo maja skos jak oryginalne i nie bylem pewny jak do konca bedzie to wygladac na avancie i w koncu wiem
Gik Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 hexx, może fotka z mojego wątku Cię zadowoli, chociaż stałem dość blisko auta... . A wozidełko Barta i wrclaguna, to moje ideały i niewyczerpane źródło inspiracji fajnie tak sobie popatrzeć...
Kierownik Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Bartku , pieprzyć te zdjecia , fura w rzeczywistości miażdży suty i wykręca wory
Bart-S Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Bartku , pieprzyć te zdjecia , fura w rzeczywistości miażdży suty i wykręca wory Hehe, dzięki Kieras - cieszę się, że się podobało Dzięki za spota Teraz my musimy przyjechać do Was :> Bart-S mial bys moze jeszcze fotke z tylu z koncowkami ulter z normalniej perspektywy nie z dolu, tak jak sie normalnie stoi z paru metrow i patrzy "z gory" na dupensje Od dwoch miesiecy rozmyslam nad wlasnie tymi nakladkami bo maja skos jak oryginalne i nie bylem pewny jak do konca bedzie to wygladac na avancie i w koncu wiem Wrzucałem kilka stron wcześniej - są marnej jakości ale coś widać. Jeśli odczujesz niedosyt mogę pokombinować coś jeszcze Ostatnio z modami raczej spokojnie. Wymieniłem zapinkę przy fotelu kierowcy - czujnik zapięcia pasów już działa. Odpaliłem nowszy system z brzęczykiem - myślałem, że zmusi mnie do zapięcia pasów ale niestety nie działa tak mocno na nerwy jak tego oczekiwałem Kolejny na tapecie jest ISOFIX dla tylnej kanapy. Oprócz tego zbieram brakujące graty dla tunera TV - dziś dorwałem komplet wzmacniaczy antenowych za 200zł. Tapicerka lewego boczka bagażnika skapnęła mi sie dzięki Grzesiowi Pozostaje już tylko kwestia okablowania oraz ewentualnych dodatków - chciałbym to dobrze przemyśleć więc z zakładaniem nie będę się aż tak śpieszył... Na koniec jeszcze pytanko - co myślicie o takim środku? (pomijam podsufitkę - chodzi o fotele i tapicerkę drzwi)
KENOiX Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Biało czarna tapicerka wygląda obłędnie
KOval81 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Miodzio wygląda, tylko jak dla mnie, to listwy PIANO BLACK winny zagościć, a nie alu, bo ich nie widać na drzwiach. Ogólnie efekt bardzo ładny, ale z "brudną" .upą nie wsiądziesz
Flyer Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Te kolorowa loga "s-line" na fotelach trącają wiochną
Młody_drog Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 A tam wiocha. Flyer nic Ci nie pasuje ostatnio mi sie podobaja!
MARCIN607 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 jakoś te fotele mi do Twojego autka nie pasują :no: pstrokate takie a tu taka fura elegancka
Ukasz699 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 jakoś te fotele mi do Twojego autka nie pasują :no: pstrokate takie a tu taka fura elegancka Mi osobiście też nie lepsze całe czarne
Chuck Norris Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Mi tam się podobają i jak dla mnie nie "trącają wiochą" . Jakbym takie miał to pranie foteli bym musiał zaliczać co minimum 2 tygodnie. Ładne, ale nie praktyczne. :>
Rekomendowane odpowiedzi