eMPe76 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Ja też niebawem planuje wymienić filterek,ale u mechanika bo nie mam gdzie.I mam pytanko.Wiem że paliwo zejdzie przy zdejmowaniu,więc sie pytam czy jechać tam na pełnym baku?
endriuu Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 ilosc paliwa w baku nie ma znaczenia. schodzi tylko z wezyka troche paliwa.
eMPe76 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Ok.Dzięki.W końcu muszę wymienić bo coś nie tak ... I jeszcze filterek powietrza.
combat Opublikowano 24 Września 2009 Opublikowano 24 Września 2009 zrobiłem podobnie jak kolega jankes82 z ta różnica ze przepilowalem śrubę która trzyma tą plastikową obejmę a potem użyłem opasek zaciskowych. przy wymianie filtra w Q przyda sie brzeszczot(do śruby) klucze 17; 19; 22(do przytrzymania filtra) dwie opaski zaciskowe no i sam filtr który jest inny niż w FWD (np PP 827)+ pojemnik na spływającą benzynę z wężyka. miłej pracy
PARAF Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Ja w swoim wymieniłem bez odkręcania baku. Filtr jest trzymany jedynie przez plastikową obejmę przymocowaną do baku, nie dałem rady dojść do śróby by ją popuścić więc przeciąłem obejmę i wysunąłem filtr( póżniej załapałem dwiema opaskami samozaciskowymi i dobrze trzyma). Mało profesjonalne ale jak już się wziąłem za robotę to musiałem skończyć tak czy innaczej. Ja wohl!!!
Terrorist Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Ja u siebie też będę teraz wymieniał filtr paliwa tylko tyle ze MANN kosztuje około 150zł KNECHTA ok 160zl a FILTRONA nie polecam bo się zapowietrzają i w ogóle zeszła ta firma na psy.
mirek s Opublikowano 22 Lutego 2010 Opublikowano 22 Lutego 2010 Dzięki dla autora za inspirację. Filtr miał datę 05.12.1994. :gwizdanie: U mnie żeby dostać się do niego trzeba było zdjąć plastikową osłonę. Nie wspominacie o tym, bo to oczywiste, czy tylko ja taką miałem ?
ireekk99 Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam mam problem taki ze ostatnio ubywa mi paliwo zatankowalem za 50 plna i po 3-4 dniach zeszlo do rezerwy(czuc tez bezyne jak stoi w garazu). pojechalem do mechaniora znajomego powiedzial ze to wina filtru badz przewodu ktoregos..... bylem dzis u jednego speca spojrzal na filtr i powiedzial ze niechce sie za to zabierac(mam quattro) heh
bialy986 Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam mam problem taki ze ostatnio ubywa mi paliwo zatankowalem za 50 plna i po 3-4 dniach zeszlo do rezerwy(czuc tez bezyne jak stoi w garazu). pojechalem do mechaniora znajomego powiedzial ze to wina filtru badz przewodu ktoregos..... bylem dzis u jednego speca spojrzal na filtr i powiedzial ze niechce sie za to zabierac(mam quattro) heh Zmien mechanika.Też wymieniałem filtr paliwa u siebie-wiadomo,jest troche roboty bo trzeba delikatnie bak opuścić i się tam dostać.Mi krzykneli 250 zeta za wymiane.Pojechałem do innego warsztatu i za 80 zeta wymienili
sylwiasty Opublikowano 26 Lutego 2010 Opublikowano 26 Lutego 2010 w AFN 1.9 TDI identyczna sytuacja ? W AFN filterek paliwa masz pod maską.
Glovash Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 właśnie zakupiłem filtr Manna ( 47,50 zł ;/ - ciut drogo ) i będę brał się wieczorem za wymianę. czy wymiana opasek jest konieczna?? bo nie kupiłem, a nie wiem gdzie w okolicy dostanę teraz...
sylwiasty Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 właśnie zakupiłem filtr Manna ( 47,50 zł ;/ - ciut drogo ) i będę brał się wieczorem za wymianę. czy wymiana opasek jest konieczna?? bo nie kupiłem, a nie wiem gdzie w okolicy dostanę teraz... Jakich opasek? Tam potrzebne są podkładki.
Glovash Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 1 post "Potrzebne materiały i narzędzia : 1.Filtr 1H0201511A , MANN WK 830/7 , Filtron PP 836 2.Dwia ściągacze (opaski) 9x11-15" ja nie mam quattro ... chyba się przejdę do Castoramy ... może będą mieli..
sylwiasty Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 No tak - mój błąd. Byłem przekonany, że jeśli chodzi o filtr paliwa to nie ma znaczenia Q czy ośka a tu proszę.
Glovash Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 filtr wymieniony.. był Ori Boscha Audi/VW , data na nim. 03/97 ... kupiłem opaski 7,5/10-16 i były dobre. to co z niego wyleciało nie było zbyt ciekawe ... czarna woda.. wymieniłem też filtr powietrza... z tym gorzej poszło, ale się udało. okazało się że też był Boscha ale w całkiem dobrym stanie...
pawelhel Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Mi zajeło to 30 minut. Filtr był jeszcze oryginalny z datą 25,02,1995. Jak go rozebrałem to w środku zamiast wkladki filtrującej był "kamień" który chyba nie specjalnie filtrował. Po wymianie auto troszke szybciej się wkręca na obroty.
Filemonl Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 może ktoś pokazać na zdjęciu gdzie jest ten filtr paliwa w AFN 1.9tdi? pod maską widzę ten taki duży główny ale szukam takiego jak na pierwszych stronach pokazywaliście i nie moge znaleźć ...
Rekomendowane odpowiedzi