Kowi87 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) z kołem jest o tyle problem, że jest et45 na feldze, juz teraz dałem dystans 20mm i przy tej glebie co widzieliscie na zdjeciach, zwyczajnie koła sie kładły że jeszcze 1cm miałem zapasu od błotnika. Rozwiazanie z dystansem 30mm+ troche mi sie nie widzi, a znowu podnoszenie auta do tych 61cm traci urok. Tak wiec na nowy sezon moze zanabęde szersze koło na tył i będzie lepiej, tam jest et35, napewno musze kupić opony A co do środków chemicznych, musze całą bude polakierować na nowo, ostatni przejazd po świeżo otwartej obwodnicy zostawił wysyp białych kropek przez zime zastanowie sie czy cokolwiek robić z tym Edytowane 8 Października 2014 przez Kowi87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajsik86 Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Ja mam 3cm dystansu i powiem tylko ze stalowy nie ma racji bytu bo za ciężki. Kropki sprawdz czy sie nie wgryzly,ostatnio miałem panamere w żółtych kropkach to cały bok poszedł do lakierowania bo sie gowno wgryzlo w lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 teraz to po ptokach, to zwyczajne obicia do podkładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swir88 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 To jest wlasnie urok uzytkowania takiego projektu jako dupowoz .. Powinno stac w garażu na dywanie i w cieple weekendy wyjeżdżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss SierraFan Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Hm,.. Ja wczoraj kupiłem do zaprawek coś takiego: http://allegro.pl/areograf-aerograf-lakierniczy-0-3mm-pistolet-i4639241724.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) z kołem jest o tyle problem, że jest et45 na feldze, juz teraz dałem dystans 20mm i przy tej glebie co widzieliscie na zdjeciach, zwyczajnie koła sie kładły że jeszcze 1cm miałem zapasu od błotnika. Rozwiazanie z dystansem 30mm+ troche mi sie nie widzi, a znowu podnoszenie auta do tych 61cm traci urok. Tak wiec na nowy sezon moze zanabęde szersze koło na tył i będzie lepiej, tam jest et35, napewno musze kupić opony A co do środków chemicznych, musze całą bude polakierować na nowo, ostatni przejazd po świeżo otwartej obwodnicy zostawił wysyp białych kropek przez zime zastanowie sie czy cokolwiek robić z tym A tak się cieszyliście z tej obwodnicy, takie v-maxy leciały . Mówiłem, ze to fuszerka. Na cb też to krzyczeli, że obwodnica otwarta ale leżą kamyczki. Czester chyba też z v-maxem po autostradach latał bo zderzak i maska były całe w odpryskach. Lakiernik się śmiał, że samochód wygląda tak jakby ktoś w wapno wjechał. Dlatego pomalowałem go całego (oprócz dachu). Jak odbiorę to zobaczysz czy Ci się $ i robota podoba. I w razie czego podjedziesz. Ostatnio za zderzak i błotnik w A3 wziął 600zł. Kolor dobrany idealnie. Robota 2 dni. Edytowane 9 Października 2014 przez Armi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Adas u ciebie ciezko nie dobrac koloru pochodne srebrnego to masakra. Cale auto u znajomego za 2tys ogarne, ale to sie zobaczy czy bedzie sens na wiosne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Właśnie dlatego może lepiej dopłacić i mieć pewniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 nie ma opcji by dobrali idealnie, czy będzie to kosztowało 100zł czy 300zł za element, jeśli auto jest już całe malowane w róznych etapach to choćby nie wiem jak dobra była mieszalnia nie dobierze idealnie koloru srebrnego. Pod innym kątem światła wszystko wychodzi od razu. Jedyne rozwiazanie to ścieniować, ale co z tego jak prżód ciemniejszy niz tył, na ciemnym lakierze nie ma tego problemu Ostatnio na jesieni jak zderzaki miałem malowane spisałem sobie próbę lakieru co by juz nie dobierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 nie ma opcji by dobrali idealnie, czy będzie to kosztowało 100zł czy 300zł za element, jeśli auto jest już całe malowane w róznych etapach to choćby nie wiem jak dobra była mieszalnia nie dobierze idealnie koloru srebrnego. Pod innym kątem światła wszystko wychodzi od razu. Jedyne rozwiazanie to ścieniować, ale co z tego jak prżód ciemniejszy niz tył, na ciemnym lakierze nie ma tego problemu Ostatnio na jesieni jak zderzaki miałem malowane spisałem sobie próbę lakieru co by juz nie dobierać Jest problem, szczególnie jeśli był malowany u różnych lakierników, w różnych latach, z wiekiem też się kolor zmienia i dochodzi do sytuacji, że np. przód jest ciemniejszy a tył jaśniejszy. Tak było w B6. Cieniowanie da radę jeśli maluje się nawet kilka elementów ale cały samochód nie był wcześniej w różnych odcieniach. W A3 były malowane 4 drzwi na dole. I nawet pod różnym kątem nie widać różnicy bo samochód nie był w łaty. Kolor dobrany idealnie, wycieniowany idealnie. Tak samo było na srebrnym u brata. Jasne lakiery są trudne do zrobienia ale jak lakiernik jest ogarnięty to sobie poradzi. Jestem zdania, że jeśli samochód jest w łaty i się tego nie akceptuje zostaje malowanie całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A-rek Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Ostatnio na jesieni jak zderzaki miałem malowane spisałem sobie próbę lakieru co by juz nie dobierać to też nie pewne, no chyba że masz także producenta półśrodków z których był mieszany lakier. a kolejna sprawa która ma wpływ na odcień lakieru to ciśnienie robocze na jakim pracuje lakiernik więc..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan123 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Kowi mam dystanse 30mm h&r.mógłbym je opierdzielic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Kowi mam dystanse 30mm h&r.mógłbym je opierdzielic Nie biore większych dystansów bo musiałbym śruby zabezpieczajace kupowac inne Jesienne szoooty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhyMe? Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidlive Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Tak serio to fura piękna Edytowane 11 Października 2014 przez davidlive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozunia13 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Ile jeszcze przede mną roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesz82 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Ile jeszcze przede mną roboty Nie wzoruj się tak do końca na Kowim bo zawału dostaniesz zanim ogarniesz auto do takiego stanu :grin: :banan: :banan: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Przyszły graty pod xenon Mam problem ciągle z ABSem, wywala mi taki błąd Control Module Part Number: 8D0 907 389 D Component and/or Version: ABS/ESP front D36Software Coding: 04255Work Shop Code: WSC 064351 Fault Found:00526 - Brake Light Switch-F27-00 - Implausible Signal Miał ktoś do czynienia z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino89 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Konkretny avancik Gratki i powodzenia w dalszych modach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fanthomas18 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Kowi gdzie kupowałeś przetwornice i po ile? To używki są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi