dawid.bary Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 A4 B6 Avant Gdzie macie umieszczoną gaśnicę?
Tabasko Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 W sedanie w bagażniku po bokach sa fajne wnęki, tam właśnie trzymam, nie wiem jak jest w avancie. Ogólnie to obiło mi się kiedyś o uszy że gasnica powinna byc pod ręka kierowcy, ale przecież większość producentów nie robi takich schowków na gaśnicę.
Fido Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Ja w avancie mam w kole zapasowym bo innego miejsca na gaśnicę nie znalazłem. W jednym boczku subwofer a w drugim navi. Kupa auta a miejsca brak nawet na szczotkę do mycia.
dawid.bary Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Opublikowano 12 Marca 2013 hehe tak samo mam navi z jednej strony a z drugiej sub :/ czytałem że pod fotelem niektórzy mają ale tam też się nie zmieści
Dumel Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 ja też wożę w kole bo nie znalazłem innego bardziej sensownego miejsca gdzie by się zmieściła..
Dumel Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 no chyba że masz zbędne miejsce w schowku wtedy byś miał pod ręką...
maroo1991 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 ja woże w bagażniku w siatce po lewej stronie nie zajmuje miejsca a gdyby coś to jest w sumie pod ręka
pakotomasz Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 A ja wsadziłem na podłogę, za fotel kierowcy. Pod fotel nie weszła, ale leży sztywno, nie wala się po całym tyle, więc jak dla mnie jest ok.
MAT1000 Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 U mnie siedzi w bagażniku, w schowku z lewej strony. Spotkałem się też z zamontowaną w nogach pasażera z przodu.
Kamyk Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 no., czyli tak jak u mnie zaznaczam - ORI temat http://a4-klub.pl/wnetrze-99/gasnica-jaka-260276/#post3400067
michas2511 Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 A ja w swoim Avancie mam 2 kg gaśnicę przymocowaną z boku po lewej stronie przy pomocy takiego oto ustrojstwa: UCHWYT GAŚNICY OPASKA na GAŚNICĘ - gaśnica (3079249836) - motoAllegro Muszę Wam powiedzieć, że sprawdza się super. Rzep ładnie się czepia tapicerki w bagażniku i świetnie się trzyma.
quattro80 Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 ja wożę w siatce na środku bagażnika:grin:
sector Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Kurna przypomnialem sobie że nie mam gaśnicy - do czego to służy , bo chyba nie do gaszenia auta ? Widziałem pod marketem ostatnio jak jakiś paździoch się zapalił, to żadne gaśnice nie pomogły , dopiero drabiniaści dali radę .
serfin Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 bo u nas ktos wymyslil ten chory przepis z obowiazkiem posiadania malutkiej gasnicy aby ktos mogl zarabiac mega kokosy, a kazdy wie ze to cale g... daje. kiedys jak mialo sie wieksze gasnice z inna zawartoscia w srodku to byly one calkiem skuteczne w gaszeniu ale wycofano sie z produkcji gasnic z tym srodkiem i teraz mamy takie pseudo gasnice
michas2511 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 bo u nas ktos wymyslil ten chory przepis z obowiazkiem posiadania malutkiej gasnicy aby ktos mogl zarabiac mega kokosy, a kazdy wie ze to cale g... daje. kiedys jak mialo sie wieksze gasnice z inna zawartoscia w srodku to byly one calkiem skuteczne w gaszeniu ale wycofano sie z produkcji gasnic z tym srodkiem i teraz mamy takie pseudo gasnice Większe jak większe, ale tam chodziło o rodzaj środka gasniczego, którym był halon. Gaśnice halonowe były o wiele bardziej skuteczne od obecnie stosowanych proszkowych, ale zostały wycofane. Gaśnica proszkowa 1kg jest po prostu na sztukę, bo prawda jest taka, że ciężko byłoby nią ugasić pudełko zapałek nie mówiąc już o samochodzie. Ja jako drabiniasty jak to ujął kolega rotces wożę 2kg. Tu już jest troszkę lepiej.
serfin Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 A ciekawe czy u sasiadow zza wschodnich granic mozna nabyc gasnice z tym srodkiem czy i u nich obowiazuje wymog posiadania proszkowych? Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
darkle Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To znalazłem jedyną korzyść wożenia koła zapasowego w bagażniku (mam lpg) Wcisnąłem w nie jeszcze gaśnicę
sector Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 To znalazłem jedyną korzyść wożenia koła zapasowego w bagażniku (mam lpg) Wcisnąłem w nie jeszcze gaśnicę szczęściasz farciasz - to chyba też założe gaz do diesla
galka90 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ja wożę w bagażniku we wnęce z boku przez to że widziałem jak sąsiadowi wywaliło gaśnicę w środku auta w lecie (nie wnikam w jakim stanie ją miał ale awers wożenia w aucie został) Gaśnicę halonowe są chyba jeszcze w lotnictwie używane jak się nie mylę
Rekomendowane odpowiedzi