Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zbyt Duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ogólnie jeżeli chodzi o trasy silniki 130-konne są naprawdę oszczędne 5.5 w trasie to pestka przy 130-160km/h .

I tu musze kolege poprzec - czytam posty poprzednikow i zastanawiam sie czemu moj tak malo pali (pomijam mala awarie turbo ostatnio) - bo mi wlasnie tak wychodzilo z obliczen a jezdze w miesiacu kilka tras po kilkaset km.

Opublikowano

moj AVF - w mieście około 7-8 litrów a w trasie to różnie osttanio nawet 5,5.

Tylko zaznaczę że to automat

Opublikowano

AFV - trasa prawie 1200km w 9h (Polska i Holandia przepisowo, w niemcowni tempomat min. 180) - średnie spalanie 7,5l, 2 osoby na pokładzie, bagażnik full, koła 225/45/R17

Opublikowano

W ostatnią sobote jazda z niemiec do polski. 1100km, w tym tylko 50 km poza miastem reszta autostrada. 2 godziny w korkach, tempomat jak możliwe było to 160. Tak to 130-160. Spalanie po tankowaniu 6,1. Połowa drogi z klima. Auto 3 osoby ale bagaż pod dach :) oponki 205/55-16,

Janusz

Gesendet von meinem LT28h mit Tapatalk 2

Opublikowano

wyszło mi 6l na 100 auto obładowane komplet osób ale w praktyce dwa tankowania po 300zł 1i 1850km zrobione przy sredniej między 120 a 150

Opublikowano

Wczoraj sam sprawdziłem z ciekawości po 100 km na stacji wyszło 6,1 l /100km cykl mieszany 60% miasto 40 % poza , 2 os. na pokładzie klima cały czas on , poza miastem ok. 140 km/h

Opublikowano

U mnie AVF tyle ze z napedem Quattro spala:

miasto dynamicznie - 8-9l/100km

trasa dynamicznie - 7,5l/100km

trasa spokojniejsza jazda - 6,5l/100km

srednie spalanie z kilku tysiecy km mam w okolicach 7,5l/100km

Opublikowano

AVF po sofie w mieszanym mam 7L z 40% miasto 60% trasa, na oponkach 235/17 więc te 9 jest do zrobienia :wink:

Opublikowano

Mi wyszło na trasie 4.5 Litra jadąc maksymalnie 100km/h :naughty: Wtryski świeżo po regeneracji to mniej jak mi palił afn czy 1z :shock3: Mam też holederski certyfikat i napisane jest ze silnik AWX powinien spalać poza miastem 4.5 a w mieście 7.5 czyli mam w normie :)

Opublikowano

mój avf po sofcie mieści się między 6 a 7,3l przeciętnie. na autostradzie przy 240km/h przez ok 1,5godz niewiele ponad 10l

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem że 240 pójdą :)

Opublikowano

Mój AWX w mieście około 8-9 litrów. W trasie około 5...

Opublikowano

Miasto krótkie odcinki FIS 7 -7,5L ; z baku ~8. (bez dziadowania).

Trasa 5 d*p na pokładzie, klima, predkości 100-160 : 5,5L

Ostatnio trasa Wrocław - ZG (około 200 km) przy predkości 160-220 ~ 6,5

Opublikowano

Nie żartuj, że jadąc 160-220 pali Ci 6,5.

Opublikowano

Wiem że może i offtopic się zaczyna robić ale 240 pojechał AVF ?

Opublikowano
Wiem że może i offtopic się zaczyna robić ale 240 pojechał AVF ?

Mysle ze z wiatrem w plecy da rade:decayed: Do 220 mi poszedl w miare szybko:wink: