xXPiotrekXx19 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 witam sorry że w tym temacie, ale mam pytanko czy pastą K2 TEMPO lekko ścierną można przelecieć całe auto pytam ponieważ taką pastę akurat mam w garażu a mam drobne ryski a próbowałem na jednym elemencie auta i bardzo ładnie wychodzi wiadomo całe auto aby przelecieć ręcznie troszkę się zejdzie ale to mi nie przeszkadza tylko chodzi o to czy taka pasta nie jest szkodliwa dla lakieru czy coś podobnego
wampir Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Pewnie wypowiedzą się znawcy tematu, ale z tego co miałem do czynienia z taka pasta to zawiera ona dużo wypełniaczy i daje pozorny efekt polerki. Gdzies widziałem temat jak ktoś uzył takiej pasty i zamiast spolerować to porysował lakier.
Griffe Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Najlepszym sposobem będzie wyrzucenie jej do kosza.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 czyli rozumiem że to badziew nie pasta bo znalazłem jeszcze w garażu z poprzedniego mojego auta Druchema Orginal Tempo i też pewnie do kosza. a co mógł byś polecić aby znikły mikro ryski i lakier troszkę odżył no i oczywiście robic wszystko będę ręcznie bo nie znam się na tym praktycznie więc wchodzi w grę tylko i wyłącznie coś prostego
Griffe Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Odstawić auto do ogarniętej osoby na valeting, ręcznie lakier audi to można umyć i nawoskować.
Krystian2290 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam, mam autko 4 letnie. Lakier jest w dobrym stanie może ma 4 ryski Chciałbym na wiosne umyć i nawoskować auto aby miało ładny błyszczący kolor , aby taki efekt trochę się trzymał Co polecacie ???
marcintuchola Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Koledzy a wosk do białego lakieru jaki polecacie?
gusiak11 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 mam autko 4 letnie. Lakier jest w dobrym stanie może ma 4 ryski Kurtka jak wy to robicie ??? trzymacie auto pod prześcieradłem.... Co polecacie ??? Ciężko powiedzieć bo są woski naturalne i syntetyczne droższe i tańsze, bardziej wymagające i mniej, samo co polecacie to trochę mało... ja polecam np. SV Crystal ROCK albo Polish Angel Husaria Koledzy a wosk do białego lakieru jaki polecacie? To samo co do ciemnych przerobiłem na swoim srebrnym nie widzę różnicy.... a co o wosku j.w.
marcintuchola Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Oglądałem filmik z tym drugim woskiem Mega efekt! Na ale cena tez nie mała
Krystian2290 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 cena gdzies tak do 200 zł za kosmetyki do woskowania Co powiecie na taki zestaw 1. Szampon : http://sklep.waxclusive.pl/szampony/822-shiny-garage-strawberry-car-shampoo-500ml.html 2. Rękawica : http://sklep.waxclusive.pl/rekawice-do-mycia/936-rekawica-do-mycia-mammoth.html 3. Ręcznik : http://sklep.waxclusive.pl/mikrofibry/408-recznik-do-osuszania-fluffy-dryer-90x60cm.html 4. glinka : http://sklep.waxclusive.pl/glinki/267-valetpro-yellow-poly-clay-100g.html 5. wosk : http://sklep.waxclusive.pl/woski/980-soft99-fusso-coat-12-months-ciemne-lakiery-200g.html lub polećcie jakiś zestaw PILNIE POTRZEBUJE KUPIĆ W TYM TYG . Dzięki
cptolgierd Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Jest ok. Dokup sobie jeszcze kilka mikrofibr do czyszczenia wnęk, trudno dostępnych miejsc i jakiś quick detailer pod ten wosk. QD używasz po 2-3 myciach ale można i po kazdym. Jak możesz wydać więcej to pomyśl nad jakimś czernidłem do opon
Rzeznik533 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Panowie co polecicie na usunięcie rys z auta, poprzedni właściciel zmywał smołę gąbką, w trudniejszych miejscach pojechał chyba strona z tym szorstkim filcem zostało dużo śladów po umyciu auta i wywoskowaniu prawie nic nie widać chce oddać auto na warsztat lakierniczy, aby zrobili poler tylko przydał by się jakiś porządny środek do tego polera nigdy tego nie robiłem a chce uzyskać jakiś ładny efekt?
Griffe Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Ładnego efektu po "polerze" w lakierni nie uzyskasz. Oddaj auto do osoby zajmującej się detailingiem.
Rzeznik533 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Ładnego efektu po "polerze" w lakierni nie uzyskasz. Oddaj auto do osoby zajmującej się detailingiem. Dzięki za podpowiedź nie przyszło mi to do głowy nigdy nie robiłem renowacji lakieru, może ktoś jest w tanie polecić zakład w szczecinie lub okolicy który zaopiekuje sie moimi autami na a4 mam własnie rysy, natomiast na a6 chciał bym uzyskać efekt takiego lustra, znacie może zbliżone cenny takich zabiegów kosmetycznych ?
grechut Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Pany używał ktoś? http://allegro.pl/presta-fast-wax-wosk-w-plynie-made-in-u-s-a-fv-i5158400405.html Dobry czy szit?
marcinch001 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Panowie jakieś opinie o tym produkcie Ultimate Liquid Wax ?
Wajsik86 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Presta ma fajny szampon,tego Aio nie używałem. Generalnie firma przyzwoita jesli chcesz przykryć rysy i jakos tam nawoskowac to jest spoko. ULW z megsa? Połowa tej ceny to logo i zapach nie lepiej cos naturalnego na lato położyć?
marcinch001 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Tak z Meguiars .Co polecasz dobrego w płynie do szybkiego nakładania ? Edytowane 30 Marca 2015 przez marcinch001
Wajsik86 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Ostatnio kładłem na czarny lakier. Ładnie zrzuca wodę,jest na tyle tani,ze mozna pod niego kupic jogurt który sporo przykryje To propozycja czegoś co nie wyglada,nie jest popularne ale działa. Edytowane 30 Marca 2015 przez Wajsik86
Rekomendowane odpowiedzi