aprox99 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Bo olej z tą normą to tylko 5 w30. Nie wiem jak przyszłeś na 5w 40 chociaż z tymi olejami to tak z przymrużeniem oka. Jak go nalejesz to nic się nie stanie, ważne żeby w ogóle olej był Edytowane 16 Stycznia 2020 przez aprox99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek25 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Panowie a taki olej jak XADO ATOMIC OIL 504 507 5W30 5L VW + REWITALIZANT 7834633216 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 199 zł - XADO ATOMIC OIL 504 507 5W30... Będzie pasował do caha 170km Chwala go mechanicy a ludzie nie z aja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloo82 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Tomek25 ja do caha w zalalem polecanego na forum 5w30 motul specyfic wszystko ok zero ubytków w tym roku zmiana kolejnego poleconego motula 8100 x clean. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Pabloo82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek25 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 No ja też wlalem tego xcleana Wcześniej miał 4 wymiany na long life Ale tak poczytałem to motul szału już nie robi..... Chyba lepiej wlać millersa lub liqi moly z normą 507 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin519 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Robi sie moda na oleje PMO, ja nie rozumiem jaki to dylemat "co wlać..." Byleby miało normę pod konkretny silnik i po problemie. Motul, Millers, Castrol, LM, Total.. Ludzie polecają Motul, a skąd wiadomo, że on jest taki super? Czy ktoś uczestniczył kiedykolwiek w procesie produkcji danego oleju w jakiejś firmie? Nagonka na Castrol, bo niby podrabiany.. A Motul czy inna firma nie jest podrabiana? Zwyczajnie w świecie należy się trzymać reguły co do zmiany oleju i nie będzie kłopotów. 1 rok lub 10tyś. km Może odniose się do swojego przykładu, mianowicie zrobiłem 110tyś km na oleju Castrol Edge Professional LL 5W30. I wiecie co? Wymiana co 10tyś lub 1 rok i mam święty spokój Edytowane 21 Stycznia 2020 przez gruzin519 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olgierd93 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Dokładnie - tak jak wyżej, marka nie jest zbytnio istotna, ważny jest fakt wymiany oleju co 10, 15 tyś km... Ja do tego robię jeszcze płukankę tec 2000, silnik pozostaje czyściutki bez nagaru, samochód hula jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiRacer11 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 W dniu 21.01.2020 o 11:27, gruzin519 napisał: Robi sie moda na oleje PMO, ja nie rozumiem jaki to dylemat "co wlać..." Byleby miało normę pod konkretny silnik i po problemie. Motul, Millers, Castrol, LM, Total.. Ludzie polecają Motul, a skąd wiadomo, że on jest taki super? Czy ktoś uczestniczył kiedykolwiek w procesie produkcji danego oleju w jakiejś firmie? Nagonka na Castrol, bo niby podrabiany.. A Motul czy inna firma nie jest podrabiana? Zwyczajnie w świecie należy się trzymać reguły co do zmiany oleju i nie będzie kłopotów. 1 rok lub 10tyś. km Może odniose się do swojego przykładu, mianowicie zrobiłem 110tyś km na oleju Castrol Edge Professional LL 5W30. I wiecie co? Wymiana co 10tyś lub 1 rok i mam święty spokój A ja się nie do końca zgodzę. OK - rozumiem, wymiany co 10 tys i olej "byle jaki z normą" to lepiej niż olej topowy i wymiany co 30 tys. km. Ale nie zgodzę się z tym twierdzeniem - byleby miało normę. Producenci olejów luźno podchodzą do norm. Wielu producentów używa olejów bazowych recyklowanych - co z tego, że olej spełnia normę, gdy utlenia się tak szybko, że po 5 tys km już jej nie spełnia? Zgadzam się w kwestii tego, gdzie i w jaki sposób olej jest produkowany. Niestety, jest wiele marek "private label" czyli produkowanych gdzieś w Holandii, czy Niemczech, gdzie leje się to samo do różnych butelek 15-tu producentów i każdy obiecuje coś innego, ale zazwyczaj chodzi o "niemiecką jakość, MADE IN GERMANY. Nie oznacza to, że te oleje są złe, ale śmiem wątpić, czy najlepsze. Motul, Millers czy LM od wielu lat produkują oleje, mają swoje laboratoria i sami produkują oleje. I temu ufam. Od dłuższego czasu leję YACCO Lube DE 5w30 - ludzie się w czoło pukali. A ja wiem, że firma ma 100 lat, jak produkują oleje widać na YT, wszystko robione we Francji, i tam jest to prawdziwa marka PREMIUM. I ceny tam są podobne do naszych. Nie uwierzę, że można sprzedawać porządny olej 504 / 507 za 80 zł/ 5L. Zrobiłem już kilka wymian, i kolejna to będzie też YACCO, a jeśli nie, to być może skuszę się na Motul Specific, lub Millersa EE. YACCO LUBE DE 5W30 - Yacco YACCO.PL Przeznaczony do najnowszych silników Diesel (z filtrami DPF lub bez), oraz benzynowych (z turbo, lub bez), spełniających normę emisji spalin Euro 4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1281 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Witam. Czy orientuje sie ktos czy do wymiany oleju trzeba odkrecac cala oslone sipnika czy jest jakis otwor w niej przez ktory mozna spuscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 2 godziny temu, Maciek1281 napisał: Witam. Czy orientuje sie ktos czy do wymiany oleju trzeba odkrecac cala oslone sipnika czy jest jakis otwor w niej przez ktory mozna spuscic To nie BMW, trzeba rwać podłogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel52 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 W dniu 26.02.2019 o 21:34, Dev napisał: daj VIN Dam ja WAUZZZ8K3AA038421 Ostatnio lałem Liqui Moly kupiony w sklepie w mojej mieścinie w Irlandii. Teraz sklepy zamknięte więc zostaje mi net, tam choć większy wybór choć akurat olej wolałbym kupić w sklepie Ma jakieś znaczenie mapowanie silnika? Co polecasz? Dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 W dniu 2.04.2020 o 18:06, axel52 napisał: Dam ja WAUZZZ8K3AA038421 Ostatnio lałem Liqui Moly kupiony w sklepie w mojej mieścinie w Irlandii. Teraz sklepy zamknięte więc zostaje mi net, tam choć większy wybór choć akurat olej wolałbym kupić w sklepie Ma jakieś znaczenie mapowanie silnika? Co polecasz? Dzięki za porady. przypomnij mi do czego wrzuciłes VIN ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel52 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 No chyba A4 B8 2.0 tdi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekA6C7 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Jak lejecie motula specyfika to trzeba uważać bo np w eBay de i oAmazon są dwa rodzaje tego oleju i jeden jest 100% Synthetic tak ma napisane na bańce a drugi Synthese Technologie tylko tym się różnią a ten drugi jest drugiej jakości i silnik na nim dużo głośniej chodzi , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 W srodku jest ten sam olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninja Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 21 minut temu, Dev napisał: W srodku jest ten sam olej Może być jeszcze ciekawiej.... Motul 8100 X-clean - różnica 100% Synthetic a Synthesis Technology | Autokult.pl WWW.GOOGLE.COM Zaniepokojony czytelnik zapytał nas o różnice pomiędzy dwoma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedenastka Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 wszystko tylko nie motul ; 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 7 minut temu, jedenastka napisał: wszystko tylko nie motul ; może castrol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertus28 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 4 godziny temu, jedenastka napisał: wszystko tylko nie motul ; W takim razie jaki olej polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin519 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Castrol Edge Professional 5W30 LongLife III Silnik w mojej A5 zrobił na nim już 200 tyś od nowości i nic się nie dzieje Tylko jedna ważna rzecz - wymiana co 10 tyś lub 1 rok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprykm3 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 W dniu 3.05.2020 o 18:30, hubertus28 napisał: W takim razie jaki olej polecasz? Ja polecam RAVENOLA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi