Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] 1.9TDI Quattro by Emsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedziesz z odwołaniem, odzyskasz połowe kasy, starczy ci akurat na jakies w miare ok - 2.5tdi w quattro z zarznietym motorem, przelozysz to co trzeba i bedziesz mial jeszcze lepsza fure jak pisales - ja bym sie nie zastanawial w twojej sytuacji :)

Opublikowano

sprawa w sądzie grodzkim to góra kilkaset złotych, a o adwokata raczej nie musisz sie starac bo sam mozesz sie powolac na kodeks drogowy jesli akurat ten przepis jest dosc jasny, po co ktos inny ma to za ciebie robic i jeszcze kase brac za to

Opublikowano

za sprawe zapłacisz moze z 50zł a jak wygrasz to nic

prawnik, wiadomo

Opublikowano

ale oto mi chodzi ze jak wygram ze wina przejdzie na tamtego to moge sie starac o odszkodowanie o szkode całkowitą ? i jaki to paragraf o tym mówi mozecie mi podesłać ten przepis ze zajechał mi droge

Opublikowano

alani ja bym udał głupa i poszedł nawet na zwykly kmisariat i zapytal sie policjanta najlepiej z drogowki ze jest tak i taka sytuacja, kto ma racje, bo po prostu chcesz sie dowiedziec, to ci odrazu powie dany paragraf jak trafisz na kogos kumatego

Opublikowano
To co proponujecie odwołać się od mandatu ? i drogą sądową ządać odszkodowania ? kowi a co z twoim autem też kasacja ?

narazie czekam na rozwój sytuacji, niewiem co będziemy z nim robić czy naprawa czy sprzedaż w całosci, kwestia ile wyjdzie odszkodowania, bo sprawa raczej wygrana:whistling:

avanta skasowałes?

Opublikowano
To co proponujecie odwołać się od mandatu ? i drogą sądową ządać odszkodowania ? kowi a co z twoim autem też kasacja ?

narazie czekam na rozwój sytuacji, niewiem co będziemy z nim robić czy naprawa czy sprzedaż w całosci, kwestia ile wyjdzie odszkodowania, bo sprawa raczej wygrana:whistling:

avanta skasowałes?

nie, coś lepszego:facepalm:

Opublikowano
jedziesz z odwołaniem, odzyskasz połowe kasy, starczy ci akurat na jakies w miare ok - 2.5tdi w quattro z zarznietym motorem, przelozysz to co trzeba i bedziesz mial jeszcze lepsza fure jak pisales - ja bym sie nie zastanawial w twojej sytuacji :)

Dlaczego polowe kasy skoro sprawca jest kierowca drugiego auta?

Warto sprawdzic co jest napisane na notce policyjnej i wystapic o podanie numeru polisy sprawcy. Zglosic sprawe do ubezpieczyciela sprawcy.

Mialen podobna sytuacje, sprawca nie przyjal mandatu ale w notce policyjnej bylo napisane, ze to on nie ustapil pierwszenstwa. Dzieki temu mialem odszkodowanie na koncie w ciagu miesiaca. Sprawa byla 2-3 miesiace pozniej.

Opublikowano

avanta skasowałes?

nie, coś lepszego:facepalm:

o stary :kwasny:

Opublikowano

Dlaczego polowe kasy skoro sprawca jest kierowca drugiego auta?

Warto sprawdzic co jest napisane na notce policyjnej i wystapic o podanie numeru polisy sprawcy. Zglosic sprawe do ubezpieczyciela sprawcy.

Mialen podobna sytuacje, sprawca nie przyjal mandatu ale w notce policyjnej bylo napisane, ze to on nie ustapil pierwszenstwa. Dzieki temu mialem odszkodowanie na koncie w ciagu miesiaca. Sprawa byla 2-3 miesiace pozniej.

W tym przypadku tak nie bedzie, trzeba dzialac od nowa.

Opublikowano

Nie wiadomo co jest napisane w protokole zdarzenia. Jeśli policjanci wyraźnie wskazali sprawcę zdarzenia to sprawa jest prosta.

Odszkodowanie od sprawcy zdarzenia a odwołanie się od mandatu to mogą być dwie osobne sprawy. Ważne jest to co napisali policjanci.

Opublikowano

chłopaki pomóżcie szybka odp bo zaraz lece na komisariat jaki art z kodeksu mówi o tym że sprawcą kodeksu jest osoba która nie ustąpiła mi pierwszeństwa ???

---------- Post dopisany at 09:52 ---------- Poprzedni post napisany at 09:51 ----------

jak wrócę napiszę co pisze w notce policjantów

Opublikowano

skoro przyjałes mandat to juz po ptokach bo sie zgodziłes z ustaleniami policjantów

Opublikowano

Zdj_cie_0023.jpg

Zdj_cie_0024.jpg

Zdj_cie_0025.jpg

Zdj_cie_0026.jpg

Zdj_cie_0027.jpg

Zdj_cie_0029.jpg

Zdj_cie_0030.jpg

Zdj_cie_0031.jpg

Zdj_cie_0032.jpg

---------- Post dopisany at 11:30 ---------- Poprzedni post napisany at 11:26 ----------

miejsce wypadku. Byłem na komendzie powiedzieli mi ze oni już nic nie mogą bo mandat podpisałem ale umówiłem się z kolegą prawnikiem na rozmowę żeby podpowiedział co i jak czy warto sprawę zakładać, po śladach hamowania widać że po prostu wskoczył mi przed maskę zwróćcie uwagę gdzie zaczęło sie hamowanie przednich kół a gdzie doszło do zderzenia widać dokładnie bo przesunęło mi całe auto do lewej co widać i znowu po tych pechowych śladach hamowania

Opublikowano

ślady hamowania wskazują na prędkość również, wiec to nie jest na plus w tego typu sprawie, tak mi wczoraj policjant powiedział:wink:

Opublikowano

michal ale przyznaj ze zapitalanie na oszołoma się nie opłaciło... bo chyba nie należysz do tych co jeżdzą z normalną względnie prędkością?:)

Opublikowano

I tu właśnie jest paradoks nie lubie jazdy 100km/h średnia moja prędkość w trasie po drogach w mojej okolicy <jak to na mazurach kręte> to 160km/h ale w sobote jechałem wolno przy wyprzedzaniu może nawet nie miałem 100km/h byłem u dentysty i bolała mnie buzia dlatego jechałem jak senior co widać przyniosło tragiczne skutki bo furka skasowana, żebym leciał normalnie łykną bym go przed tym zakrętem i szczęśliwie dojechał do domu ;/ a ślady hamowania są takie gdyż mam spaloną pompe ABS i zblokowało koła a wtedy jak po lodzie..

Opublikowano

Zaraz powiecie po tym co napiszę, że szok po wypadku itp, ale ja też byłem w szoku jak koleś mi wjechał w moje poprzednie auto, ale i tak nie dałem sobie powiedzieć.

Szczerze? Patrzę na te foty z miejsca wypadku i nie ogarniam jak mogłeś się zgodzić z tym, że jest wina ogólna? Kłóciłbym się do końca. Przed każdym manewrem każdy z nas ma OBOWIĄZEK spojrzeć w lusterko :facepalm: Od czegoś kuźwa one są :doh:

Opublikowano

Wiecie to był mój pierwszy wypadek, policja do mnie że nakłada na mnie mandat to ja go podpisałem a teraz sie żałuje ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...