aleksbend Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Up Co do tych osram to do swiatla bialego duzo im brakuje... Za to widocznosc b.dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Osram Nightbreaker to naprawdę bardzo dobre żarówki. Dają jasno-żółtą barwę, co z daleka wygląda jak xenon Dobrze się komponują z postojówkami Osram Cool Blue Hyper. W nocy jeździ się świetnie, w czym pewnie pomagają mi też soczewki z A6C7. Chciałem je wymieniać na Cool Blue, ale przez brak homologacji i słabszą widoczność w nocy odpadają. Wcześniej miałem Philipsy Blue Vision... Są przereklamowane. Moim zdaniem padaka. Edytowane 16 Września 2014 przez nitroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Polecam Tungsram+120. Są super. Ciekawe jaka żywotność bo jeszcze nie wiem. Mam je dopiero dwa tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentinell Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Ja mam Philipsa Xenon Effect i juz rok działają, super świeci, lepsze niz tandeta chińska, tylko koszt...... Nie kupuj czasem tego za 29,99zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaman Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ja mam Philipsa Xenon Effect i juz rok działają, super świeci, lepsze niz tandeta chińska, tylko koszt...... Nie kupuj czasem tego za 29,99zł Właśnie zaproponował mi je sprzedawca w sklepie jak kupowałem żarówkę. Za 118zł są w zestawie 2xH7 i 2x postojówki. Ciągle się nad nimi zastanawiam, jednak znalazłem sporo opinii, że szybko się przepalają i nie warto wywalać tyle kasy. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Jak oświetlają drogę, ciekaw jestem barwy w kloszu i na drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A Philips Xenon Effect to nie to samo, co Philips Blue Vision? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powaguspisz Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A od siebie polecam Żarówka H7 12V/55W PX26D COOL BLUE Intense 4200K deczko ponad rok wytrzymały, światło jest ładne jasne, dobry zasię. Jestem zadowolony nadal używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chadury89 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ja uzywalem rok czasu Osram cool blue hyper i jako jedyne swieca na bialo w nocy jak i w dzien, ale nie maja homologacji. A ni razu policja mnie nie zatrzymala chodz czesto przejezdzam jak kontroluja, wiec pewnie jakbym zalozyl xenon 4300k nie majac spryskiwaczy, tez by sie nie przyczepili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koxmo Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Polecam Tungsram+120. Są super. Ciekawe jaka żywotność bo jeszcze nie wiem. Mam je dopiero dwa tyg. te żarówki ma mój koleszka w passacie i śmiga już z nimi 2 rok. chociaż ja wole Osram night breaker Edytowane 18 Października 2014 przez koxmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentinell Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja.mam 2 lata i spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magicman Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 panowie doradzcie co wybrac ,bo juz wiem za kupie osram ale jaki model http://www.ebay.co.uk/itm/OSRAM-COOL-BLUE-INTENSE-CAR-BULBS-H1-H4-H7-H11-HB3-HB4-W5W-FITTINGS-AVAILABLE-/261467598953?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&var=&hash=item3ce0aef069 http://www.ebay.co.uk/itm/OSRAM-SILVERSTAR-2-0-HEADLIGHT-BULBS-H1-H4-H7-FITTINGS-COMES-IN-DUO-HARD-CASE-/111376239005?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&var=&hash=item19ee8a899d http://www.ebay.co.uk/itm/OSRAM-NIGHT-BREAKER-UNLIMITED-H7-HEADLIGHT-BULBS-FOR-AUDI-MAIN-BEAM-TWIN-PACK-/251618174804?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a959ca754 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Wystarczy przeczytać kilka postów wyżej... Praktycznie każdy z nas poleca żarówki Osram Night Breaker, które gwarantują znakomitą widoczność w nocy (w odróżnieniu od Cool Blue, których jedynym plusem jest barwa zbliżona do xenonu, ale jest pozbawiona homologacji na drogi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma085 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Wczoraj założyłem Osram NBU i rzeczywiście światła jest sporo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT1000 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Dla ścisłości:Cool Blue Intense ma homologację.Cool Blue Hyper nie ma homologacji.Informacje ze sklepu, przy kupnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dla ścisłości: Cool Blue Intense ma homologację. Cool Blue Hyper nie ma homologacji. Informacje ze sklepu, przy kupnie. Ciekawa informacja. Warto mieć to na uwadze. Może ktoś pokazać, jak u niego świecą Cool Blue Intense po zmroku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho.77 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Dla ścisłości: Cool Blue Intense ma homologację. Cool Blue Hyper nie ma homologacji. Informacje ze sklepu, przy kupnie. Ciekawa informacja. Warto mieć to na uwadze. Może ktoś pokazać, jak u niego świecą Cool Blue Intense po zmroku?? Są już tu poszukaj na wcześniejszych stronach sam wrzucałem Edytowane 24 Października 2014 przez ucho.77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawex01 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Witam. Przepaliła mi się postojówka w przedniej lampie w A4 B6, mam pytanie jaki jest to typ żarówki bo w sklepie mieli problem z dobraniem -jest rozbieżność w katalogach w5w / w6w czy możecie mi polecić jakiś fajny zestaw? w Golfie IV miałem mijania h7 Bosch Xenon Silver + postojówki w5w Philips Blue Vision i wyglądalo to przyzwoicie Mam jeszcze jedno pytanie czy przy wymianie w/w żarówek jest łatwy dostęp od komory silnika czy trzeba demontować całą lampę? pozdro Edytowane 28 Października 2014 przez pawex01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nie jest łatwo ale jest możliwe.Prościej jednak jest wyciągnąć lampę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawex01 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nie jest łatwo ale jest możliwe.Prościej jednak jest wyciągnąć lampę. ok dzięki, a jaki to typ żarówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 W5W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi