Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe Audi A4 B8 2007

Który samochód z tej trójki jest najładniejszy i który byście wybrali jeżeli mielibyście dokonać zak  

1. 1. Który samochód z tej trójki jest najładniejszy i który byście wybrali jeżeli mielibyście dokonać zak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do nowej A4 to przód poprostu malina. Natomiast jeśli chodzi o tył to już nie bardzo. To co mi się najbardziej nie podobało w B7 to był właśnie tył (uważam że dużo ładniejsze są tyłeczki B5 oraz B6 i jeżeli miałbym do wyboru to raczej pozostałbym przy starszych modelach bo ten tył w B7 mnie zraża). Dlatego po nowym modelu spodziewałem się ładnego tyłu (ot chociażby taki jak w A6 C6) ale niestety się zawiodłem :confused: Ale co do linii to muszę się zgodzić że są agresywne i Audi idzie bardziej w stronę sportowego designu :biggrin:

Opublikowano

Nawet, ładne ale myslałem ze bedzie zblizony do concepty :rolleyes:

Opublikowano

Jupi ! Coraz więcej info na temat nowego Audi A4 (będzie pokazane na targach IAA we Frankfurcie jesienią).

Nowe Audi A4 będzie miało dużo wspólnego z Audi A5, całkowicie zostanie przeprojektowane wewnątrz oraz zewnątrz. Maszyna zostanie oparta na podłodze typu MLP (Modular Longitudinal Platform), na której w przyszłości również będzie oparty SUV Q5, następna generacja A6, całkiem możliwe że A7 oraz A8.

Rozwiązanie to pozwoli umieścić silnik i skrzynię bardziej za pierwszą osią, co pozwala wydłużyć rozstaw bez zbytniego wydłużania auta.

headermm3.jpg

Nowa A4-ka będzie dłuższa o około 1 cal ( 2,54 cm), ale z powodu większego rozstawu, auto będzie sprawiało wrażenie dłuższego. Oczywiście z Quattro (rozdział 40/60) i z takim rozstawem prowadzenie auta będzie jeszcze lepsze.

header2qc3.jpg

Auto będzie miało nowe lampy tylnie ! Tak jak w A6 będą montowane LEDy ! (jupi, jupi, jupi). Będzie również opcja LEDów na przodzie jako światła dzienne, w S4 montowane jako standard.

W środku oczywiście jak w Audi - najlepsze materiały, konsola zostanie lekko zwrócona ku kierowcy, a podłokietnik będzie można regulować góra-dół oraz do tyłu.

Fotele właściwie nie będą zmienione, za to z tyłu będzie więcej miejsca o około 1 cal (2,54 cm), dzięki własnie nowej platformie (rozstaw kół).

Silniki : 2.0-litrowy TFSI, 3.2L V6 oraz 4.2L FSI V8 w wersji S4. Można się spodziewać również wersji 1.8L TFSI oferowanej w Europie, a także silniki TDI 4 i 6 cylindrowe. Skrzynie biegów spodziewane są 6-biegowe (manual) oraz najnowszy model S-tronic (DSG).

header3tm7.jpg

Były pogłoski, że model Avant może nie być produkowany i zastąpiony modelem Q5, ale najwyraźniej były to tylko plotki.... Oby...

tekst z AudiWorld.com

galeria : http://gallery.audiworld.com/gallery/awframes/indexa4sneakpeek.html

Opublikowano

Jasna cholera.Ta czarna sztuka jest prześliczna :a4fan:

Opublikowano

piękne są diabły... Ten Avant...

Oczywiście są te rendery.. Ale całkiem możliwe, że baaardzo zbliżone do docelowego modelu.

AudiWorld.com ma dobre źródła :evil:

Gość Goodspit
Opublikowano

Oj, będzie trzeba mocno dokładać do świnki - skarbonki... :a4fan:

Opublikowano

Ufff, więcej miejsca z tyłu, a miało być mniej, to dobrze ;)

Piekny furacz :o

Eh.. przynajmniej B6/B7 troche potanieją, ale i tak poza zasiegiem to drugie bedzie ;P

Proponuje tę czarną na logo forum na góre strony :P

Opublikowano

eh te czarnulki :grin: no to czekamy do jesieni :wink:

Opublikowano

piękna piękna piękna... ciekawe kiedy będą jakieś fotki drogowe.. ;) i kieedy będzie pierwsza B8 w Klubie ;)

Opublikowano

A mi sie znow kombi najbardziej podoba :evil: . Tylko nie ten niebieski kolor :) .

Opublikowano

A mi sie znow kombi najbardziej podoba :evil:

Dokładnie! Ten avancik jest prześliczny :grin: Może sobie go kupię... za kilka ładnych latek :polew:

Opublikowano

hmm nie wiem ale jakos B7 mi sie bardziej podoba. chodzi glownie o przednie lampy... no ale ja ja zobacze we wrzesniu na zywo na IAA to dopiero bede ocenial :wink:

Opublikowano

Ło w mordę...

Ta czarna jest prześliczna...

Opublikowano

S4 pszedzik :evil:

przednie swiatala takie jak w A5 to dla mnie poezja :cool:

ale sedan na fotkach zalatuje pazdziochem...tradycyjnie S4 lepiej sie prezentuje, avant tez daje rade...poczekamy na zywo jak to wyglada :a4fan:

Opublikowano

przodzika nawet nawet ale z tyłu jak napisał t-żółw to pewno będzie paździoch, no chyba że audi zaskoczy i zamontuje światła od B6 (sedana) :polew: :polew:

Opublikowano

sliczny Avancik .... :afro:

p.s z profilu troszke zalatuje mi BMW ... :rolleyes:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...