Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż prawego intercoolera 1.8T BEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem. Z góry dzięki. :)

Opublikowano

Tej rury tutaj nie ma, bo to nie układ chłodzenia a recyrkulacji. Jak wywalasz sai to i tak Ci nie potrzebna. Po zdjęciach widzę że wszystko masz, tylko pamiętaj o tym że wężyk od dv będzie teraz za kurtki

Opublikowano

Chyba że zostawi dv w tym samym miejscu ja tak mam :)

Opublikowano

Tej rury tutaj nie ma, bo to nie układ chłodzenia a recyrkulacji

SAI to ani układ chłodzenia ani recyrkulacji, to jak nazwa już wskazuje - Secondary Air INJECTION - układ wtłaczający dodatkowe powietrze (tlen) do kolektora wydechowego by katy mogły efektywniej dopalić wzbogaconą mieszankę paliwowo-powietrzną w fazie rozgrzewania się silnika (ssanie) a zarazem by się nie "zatruły" spalinami. Katy przy okazji szybciej się nagrzewają :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Podłączał ktos drugi intercooler w 1.9tdi awx? jeśli tak to prosze o podpowiedź co kupic aby zamontować druigi intercooler do diesla

Opublikowano

chłopaki jest sens wkładac icka z bexa do avj przy seryjej mocy ewentualnie podniesionej do 180KM?

Opublikowano
  • Autor

Zawsze jest nawet jakmasz 150km auto zyska na dynamice bedzie dluzej trzymal doladowanie

Opublikowano

Ale przeplyw chyba nie wzrośnie? ? Po prostu nie będzie cieło doładowania czy się mylę

Opublikowano

Mi wzrósł i przepływ :)

Opublikowano

Hmmm czyli razem z przeplywem kucyki :) ale ty masz stage 2?

Opublikowano

Wystarczy że chlodniej na dworzu i przepływ większy ;) z qoolerem jest tak samo ;)

Opublikowano

No tak tak to bedzie ogien jak bedzie juz z 10 stopni mysle ze sie oplaca ja juz mam zestaw kupiony ale niemam gdzie i z kim zainstalować :)

Opublikowano

To normalne że przepływ wzrośnie. Powietrza chłodniejszego przeleci więcej bo jest bardziej ściśnięte. To było na fizyce.

Opublikowano

U mnie się bardzo przydał smic - wakacje Chorwacja a tu wiadomo gorąco (32 stopnie)

Opublikowano

W Polsce tez juz się przydaje niekiedy bo temperatury jaj w chorwacji, musze zamontować i zobaczę jak przeplyw skoczy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witajcie koledzy ,przepraszam ze sie podepnę,mam problem z jednym z intercoolerow w BEX,zamierzam go zamienic,moje pytanie do was czy intercoller z 1.8t silnika 163KM jest taki sam jak te dwa w BEX?

Jaki intercooler moze pasowac oprocz ori z BEX?Czy ktos montowal z audi tt ic?wyglada bardzo podobnie.

Edytowane przez Bartek090982

Opublikowano
  • Autor

lewy masz taki sam jak 150km i 163km ale prawy masz juz inny który wychodzil tylko do bexa

Opublikowano

super,dzieki za odpowiedz Krzychu,no za intercoolery do Bexa to ceny kosmiczne

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ja swoj sprzedaje stan jak nowy chlodzi bardzo dobrze ale już jest kupiec za 550 :)

Opublikowano

Mój po zimie pewnie poleci na handello ;)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka