Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowe przepisy - zabierają prawko za 50km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj w raporcie turbo mowili ze jak nie masz przy sobie plastiku to go nie zabiora i tak do konca roku ,to jest dopiero ciekawe

Opublikowano

Wczoraj w raporcie turbo mowili ze jak nie masz przy sobie plastiku to go nie zabiora i tak do konca roku ,to jest dopiero ciekawe

Nie zgodzę się z tym bo policja zgłasza fakt zatrzymania czasowego prawka w starostwie a starostwo wzywa cie do oddania dokumentu. Jeśli starosta orzerknie wstrzymanie prawka to w ewidencji policji mają info ze prawko zostało czasowo zatrzymane. Czyli kolejna kontrola i prawko na kolejne 3 miesiące zatrzymują.
Opublikowano

Nie zgodzę się z tym bo policja zgłasza fakt zatrzymania czasowego prawka w starostwie a starostwo wzywa cie do oddania dokumentu. Jeśli starosta orzerknie wstrzymanie prawka to w ewidencji policji mają info ze prawko zostało czasowo zatrzymane. Czyli kolejna kontrola i prawko na kolejne 3 miesiące zatrzymują.

dokładnie :)

Opublikowano

Dlatego wlasnie dopisalem ciekawe ,

Opublikowano

Wg prawa dopóki nie oddasz prawka, to możesz jeździć.

Opublikowano

jasne.. czyli tak naprawdę muszę je tylko zakopać w ogródku i mogę popierdzielać ile wlezie... jakie to proste :D

Opublikowano

No fakt jak moga zabrac cos czego niema,juz czuje wolnosc i swobode

Opublikowano

ja pierd.... :facepalm:

Opublikowano

No fakt jak moga zabrac cos czego niema,juz czuje wolnosc i swobode

Do następnej kontroli...

via Nexus6@Tapatalk

Opublikowano

Dziwie się że poważna gazeta pisała takie niesprawdzone bzdury i ludzi wpuszcza w kanał

Opublikowano

Ja mam dla rządu lepszy bajer, jak im mało kasy to niech każdemu komu zabiorą prawko na 3 miesiące od razu z urzędu wysłać na badania psychotechniczne i lekarskie do WOMP.

a co sobie będą żałować. Przecież to Polska tu jest wszystko możliwe.

Psychotesty swoje kosztują WOMP też to bedzie na 500+ jak znalazł :D hehe

Tylko szkoda, że chcą karać każdego wkoło tylko nie siebie, jeżeli o nich chodzi to święte krowy. Jedzie naj***ny jak PKS w dni rynku ale jemu wolno i nic mu nie zrobią.

Edytowane przez Speedcam

Opublikowano

jak im mało kasy to niech każdemu komu zabiorą prawko na 3 miesiące od razu z urzędu wysłać na badania psychotechniczne i lekarskie do WOMP.
można iść jeszcze dalej. Raptowna zmiana przepisów p.r.d. do tego zmiana wzoru prawa jazdy i klepnięcie ustawy, że każdy posiadacz prawa jazdy musi zaliczyć egzamin z nowych przepisów. Gdyby tak jeszcze obligatoryjnie badania lekarskie i psychotesty co 5 lat...
Opublikowano

K..wa znowu się zaczyna , coraz lepsze pomysły macie :P

Po ki wuj komu te wszystkie przepisy, dziesięć przykazań i swobodny dostęp do broni wystarczy :)

Wtedy porządek się sam zrobi :D:hi:

Opublikowano

Wystarczy poogladać na YT jak to działa u ruskich hehe jeden na drugiego trąbnie a ten 1 wyskakuje z kijem bejsbolowym albo pistolecikiem hehe

Opublikowano

Rosja to stan umysłu , tak że tam to jest ździebko przejaskrawione :P:decayed:

U nas kraj cywilizowany , tak że trup powinien padać troszkę rzadziej niż u nich :grin:

Edytowane przez piotrsob1

• 1 rok później...
Opublikowano

Pozwolę sobie odkopać temat:

No i niestety, po prawie dwóch latach bieganiny po sądach,  pomimo tego że Wysoki Sąd w dwóch instancjach zobaczył na własne gały jak wyglądają pomiary prędkości miernikiem Ultralyte LTI 2020 10LR,  zostałem uznany za winnego zarzucanych mi czynów :decayed:

Wszystkie materiały dowodowe które przygotowałem nie spełniały warunku wiarygodności i zostały orzucone, bo zostały wykonane przy pomocy urządzenia nie posiadającego legalizacji.

Moje wyjaśnienia że jedyna firma w Polsce (Vlotik s.c. z Łasku) która ma uprawnienia do ich przeprowadzania ,  w umowach z Policją i Głównym Urzędem Miar ma zapisane paragrafy zakazujące przeprowadzania czynności legalizacyjnych na sprzętach pochodzących z innego źródła niż oficjalna dystrybucja dla naszej Policji ,  idąc tym tokiem rozumowania  praktycznie uniemożliwiają one skuteczną obronę przed tym badziewiem, a Wysoki Sąd nawet nie raczył tego skomentować ani wytłumaczyć  :facepalm:

Łudziłem się do końca że choć może uda się zasiać w głowach Wysokiego Sądu chociaż trochę wątpliwości, które w państwie prawa powinny prowadzić do uniewinnienia , ale się nie udało. Sąd absolutnie żadnych wątpliwości na temat prawidłowości działania urządzenia przez te dwa lata rozpraw nie nabrał :facepalm:

Sąd nie miał też najmniejszych wątpliwości do wyjaśnień policjantów i ich profesjonalizmu , po mimo że wykazałem na sali sądowej iż ich wiedza na temat zasad używania urządzenia jest żadna, tak samo wiedza z zakresu zasady jego działania i jego słabych stron, mogących powodować pojawianie się wyników zupełnie oderwanych od rzeczywistości :angry:

Jak mi ktoś teraz powie że prawo w Polsce jest po to by chronić obywatela, to pi**dolnę chyba na zawał ze śmiechu :D

Prawo jest po to by obywatela trzymać krótko za mordę, kroić finansowo ile wlezie i wywoływać u niego strach nieuchronnej kary , obojętnie czy się ona nalezy czy też nie :hi:

Pozdrawiam wszystkich :)

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Przejrzyj sprawy w Polsatowskim "serialu " "Państwo w Państwie" coś mi się kojarzy, że ten temat był poruszany. Powodzenia.

Opublikowano

Niestety ale w Sądach pracują tylko ludzie i często mają problem z logicznym myśleniem.