Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słabe światła mijania rozwiązanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla xenona ( nie bi).

Robota prosta i przyjemna.

Oprócz kluczy (zestaw mile widziany) będziemy potrzebować jedynie długich cienkich kombinerek (szczypiec, jak kto woli).

Przede wszystkim przy zwykłym xenonie nie trzeba rozpinać odbłyśnika od korpusu soczewki.

Wyłazi w całości.

Wyciągamy lampę, demontujemy dekle,wyciągamy palnik i przetwornicę.

Odpinamy wtyczkę od silnika samopoziomu,odłączamy główkę silnika od panelu świateł i wyciągamy go.

Reszty regulacji nie ruszamy. (tych na imbus)

Demontujemy sprężynkę (trochę trzeba się pobawić i do tego będą potrzebne długie kombinerki)

Odkręcamy 3 nakrętki ( 5,5mm).

Zestaw palnika demontujemy przy ustawieniu lampy w pozycji pionowej ( deklami do góry) z tego względu, by dolne gumowe podkładki pozostały na swoich miejscach, dokładnie w tych długich śrubach.

By wyciągnąć całość trzeba trochę pokombinować, przy końcu nawet trzeba użyć delikatnej siły.

U mnie soczewki były brudne ale nie aż tak jak w tym temacie, wyczyszczone na błysk.

Odbłyśniki w 70 %

Bardziej zafajdane brudem niż wypalone.

Woda destylowana i bardzo miękka szmatka.

Wyczyszczone.

Wiem, nie powinienem tego robić ale brak czasu na regeneracje swoich stąd pośpiech.

Dorwę inne pod D1S to wyślę,zregeneruję i podmienię.

Montaż bajka, poza sprężynką (trochę trzeba się pomęczyć)

Skręciłem tak jak było w ori (z wyczuciem) i nie muszę ustawiać ponownie świateł.

Śnieg topi jak skur....... :decayed:

2082d28497e72997.jpg

Zostało jeszcze spolerować całą lampę.

Edytowane przez Fido

Opublikowano

Witam . Nie montowal ktoś z was soczewek b8 do ori xenona ? Bo rozważam zamontowanie tych soczewek ale musze podpytac kogoś kto to ogarnial w zwykłym xenonie

Opublikowano

Montował, wystarczy poszukać na forum.

Opublikowano

Wiem . Ale to parę lat temu i zbytnio juz nie pamiętają i to jeszcze robili na blaszkach a teraz są adaptery ?. I potrzebuje się podpytac kogoś co teraz to ogarnial ?

Opublikowano

Adaptery to sa do soczewek z B8, ale przy zakladaniu ich w ori lampie bixenonowej, przy lampie xenonowej jest tyle samo rzezby co w zwyklej H7. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, też wykonalem ten zabieg w jednej lampie, i szczerze mowiac roznicy nie widac :/ Moze polecicie mi jakies inne zarowiki ? Mocniejsze, sprawdzone juz ?:)

Opublikowano

Daj odbłyśniki do regeneracji.

Opublikowano

No ale ten odbłysnik był w bardzo dobrym stanie... Nic, może ktos mi napisać mniej wiecej na pw koszt przerobienia zwyklych lamp na bi xenon, ale plus spryski, w środku instalacja itp:)

Opublikowano

może ktos mi napisać mniej wiecej na pw koszt przerobienia zwyklych lamp na bi xenon, ale plus spryski, w środku instalacja itp:)

Koszt zależy od tego, za ile wyrwiesz graty i kto to będzie przerabiał.

Nie ma jednej sumy.

Opublikowano

Koszt zrobienia na bix na porządnym projektorze 450zl za parę.

Opublikowano

Panowie, gdzie dać odbłyśnik do regeneracji lub gdzie kupić w bdb stanie. Bixenon B6.

Opublikowano

Panowie, gdzie dać odbłyśnik do regeneracji lub gdzie kupić w bdb stanie. Bixenon B6.

Pod Otwockiem jest firma co się zajmuje regeneracją lamp. Jeśli mają elementy ro robią Ci to na miejscu od ręki.

Później poszukam danych.

Z Puław nie masz aż tak daleko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Korzystając z wolnego popołudnia zabrałem się za czyszczenie soczewek. Musiałem robotę przenieść do salonu, bo w garażu za zimno, żona krzyczała że syfię, ale czego się nie robi dla samochodu :D temat ogarnięty w 1,5 h wraz z montażem, soczewki ładnie wyczyszczone. Trochę mi lampy od środka zaparowały po zamontowaniu, różnica temperatur, mam nadzieję, że szybko zejdzie. Jutro obowiązkowa wizyta na stacji diagnostycznej i liczę na wyraźną poprawę ;)

Opublikowano

Jutro obowiązkowa wizyta na stacji diagnostycznej i liczę na wyraźną poprawę

Jeśli dobrze wyczyściłeś różnice zobaczysz już o zmroku. ;)

Opublikowano

w pierwszej wolnej chwili zabieram się za robotę. Chciałem jeszcze przy okazji zapytać co zrobić jak mi jedna z lamp paruje to może za jednym zamachem załatwię wszystko

Opublikowano

Jesli chodzi o zarowki H7 do bixow ja polecam OSRAM 110% wiecej swiatla. Jezdze drugi rok i trzymaja a drogowe naprawde robia robote. Posiadam tez soczewki z b8 2015r jestem zadowolony

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.12.2016 o 16:31, silnik napisał:

http://www.reflektory.autogamma.pl/  Wysłałem im w poniedziałek a w środę miałem zregenerowane

Opublikowano

nastek79 oddawales cale lampy czy tylko odblysniki??

Zawartość dodana 1 minute later

a i zapomnialem jaka cena ?? bo mi nie moze tego linku zaladowac

Opublikowano

Panowie potrzebuję pomocy, rozebrałem lampy, przeciściłem jak w temacie po rozklejeniu, lampa poszła w cześci, po złożeniu świała świecą po niebiosach, zero widoczności, zero regulacji, umarły. Jak to dobrze złożyć, pomocy.

Opublikowano

A trafiles tymi prowadnicami od regulacji na swoje miejsca ? 

Tylko po co rozklejales lampy do czyszczenia soczewek/odblysnikow ?! :huh:

Edytowane przez KoJ@K