SnOOpie Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Kupiłem w piątek valeo. Zrobiłem na nich w deszczu prawie 200km autostradą i było wszystko git, zbierała super, nie piszczała i nie podskakiwała. W sobotę umyłem auto to juz zaczęła popiskiwać, ale zbiera dobrze
qba_lle Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Panowie mam taiki problem, powyzej 120km/h za nic nie moge wytrzec szyby, wycieraczki nie zbierają a sa nowe i do tej predkosci byly ok, poprzednie tez mialy ten problem tyle ze byly stare. Czy to kwestia samych wycieraczek czy mkze czepic sie mechanizmu? Jest jakas opcja aby dobrac sie do sprezyny zeby mocniej dociskala wycieraczke do szyby?
wiruswirus6 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Sprężynę sprawdź czy oba zaczepy sprężyny całe. Jak dasz za mocne sprężyny to też lipa bo aż gnie pioro i też lipa. Więc żeby wszystko było ok to trzeba ramiona od Passata B-5 Fl lub gdzieś czytałem że od Audi A - 6 C-5 pasują. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
jandobry Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Powiem Wam, że ja np. używam tylko wycieraczek od Visee. Bardzo dobrze wycierają szybę i mają długą żywotność.
jospethe Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Ja też kupiłem visee, są droższe i tańsze do wyboru ale te tańsze spokojnie dają rade
mandi__ Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Czy orientuje się ktoś czy podejdą ramiona z paska B6? nr 3c1955409c - obecnie tylko takie na allegro :<
enczu Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) 2 godziny temu, mandi__ napisał: Czy orientuje się ktoś czy podejdą ramiona z paska B6? nr 3c1955409c - obecnie tylko takie na allegro :< Pasują od A6 C5 i Passata. Nie podpalaj się i czekaj na liftowego paska, ja dorwałem za 70zł z wysyłką i piórami bosha w niezłym stanie. Możesz poprzeglądać passki na części ale rzuć okiem mocno na wycieraczki i ich mocowanie, aero mają inne mocowanie, po tym rozpoznasz. Edytowane 7 Marca 2017 przez enczu
Unf Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 Pozwolę sobie odkopać temat Te wycieraczki od Passata FL co są niby dużo lepsze od OEM... są w dwóch wersjach? Bo można kupić takie, zakończone hacyzkiem: http://allegro.pl/ramie-wycieraczki-przod-lewe-vw-passat-b5-b5fl-fl-i6916967722.html A zdaje się, że te polecane lepsze są na bolec?
Undisclosed Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) 12 godzin temu, Unf napisał: A zdaje się, że te polecane lepsze są na bolec? Kupuj na bolec B5 FL, to o nich wszyscy mówią Ja jeżdżę z nimi od marca i różnica jest znacząca, jestem zadowolony. Oprócz korzyści w docisku, ładnie chowają się i prawie że ich nie widać podczas jazdy. Zdjęcia z wnętrza znajdziesz w poniższym baaardzo długim poście (#20), mniej więcej w jego połowie. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Undisclosed
Unf Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 To gorzej, bo te na hak mozna latwo kupic nawet nowe, a tych na bolec w dobrym stanie juz nie bedzie tak latwo Ale thx za info bede polował.
Marek24 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 23 godziny temu, Unf napisał: To gorzej, bo te na hak mozna latwo kupic nawet nowe, a tych na bolec w dobrym stanie juz nie bedzie tak latwo Ale thx za info bede polował. Warto poczekać sam takie kupiłem i jestem mega zadowolony, w końcu jazda autostradą nie sprawia problemu z włączonymi wycieraczkami
Rekomendowane odpowiedzi