Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Następnym razem polecam RTS - rozsądny balans między kasą a jakością. Polecam. 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, Patryks25 napisał:

Następnym razem polecam RTS - rozsądny balans między kasą a jakością. Polecam. 

+1 podpisuje się pod RTS. Producent ten jest również podwykonawcą tulei gumowo-metalowych dla Lemforder.

Opublikowano

Kup ten jeden wahacz z rts i spokój... Szkoda nerwów i roboty na te reklamacje, no i kasy, ale czasami to najbardziej rozsądne wyjście... 

Opublikowano
  • Autor

Może i tak się zrobi, że kupię 2 x RTS - do Polo właśnie kupowałem całą zawiechę z RTS-a...

Ale myślę też, czy nie wrzucić w te banany poliuretanów... koszt ok 100 zł za 1 tuleję i chyba spokój na lata... ewentualnie podmiana samych tulei jak się sworznie posypią... 

Co do SKV, od początku trafiłem na jakiś ujowy zestaw.

Łączniki stabilizatora - gumy w rękach można by wyciągnąć takie luźne...

Prawy banan - po kilku km wyleciała guma z tueli, przysłany nowy poprawiony. I mam wrażenie, że na tych poprawionych są po prostu inne tuleje i już, miększe... do tego te wylatujące wkładki tłumiące. 

Na razie mam wrzuconą tą hybrydę z wahacza SKV i tuleją z ORI mojego starego wahacza, która po ~ 300k km jest lepsza niż ta ich nówka...

To samo z łącznikami, założyłem z powrotem ori bo o wiele lepsze są niż te ich nowe... 

Z drugiej strony ostatnio trochę mało czasu, bo zaczynam grzebanie z moim nowym domkiem.

Robimy sami z tatą, systemem gospodarczym :P Także trochę zakwasów już złapałem, do tego woda, piasek i ona... moja ukochana betoniarka ^^ 

Także 2 tyg urlopu na wypoczynku i relaksie ?

Może za kilka lat, będę miał jakiś porządny kawałek warsztatu i będę mógł przyjąć forumowych kolegów czy to na diagnozę, czy na małe mody hehe

60727670_2293724987561361_2036648860125757440_n.jpg

Opublikowano

Jak już budowa ruszyła, to jakoś pójdzie do przodu, ale podziwiam że robisz to samemu :) ja zacząłem pierwsze podejścia do formalności, czuję że łatwo nie będzie... A budowę planuje zacząć w 2020 :) powodzenia, najważniejsze żeby był duży garaż! 

Opublikowano

Gratki panie budowy :oklasky:

Podoba Mje się ten duży pokój ?

Opublikowano

od razu rób fundamenty pod duży minimum podwójny garaż :)

Opublikowano

No i super, że garaż robisz! U mnie też prace wykonczeniowo-ogrodowe.

Opublikowano
W dniu 23.05.2019 o 09:18, KoJ@K napisał:

To co na zdjęciu to fundamenty pod garaż  :D  ,gratki ,i powodzenia bo łątwo niestety nie będzie  :)

Opublikowano
W dniu 23.05.2019 o 09:18, KoJ@K napisał:

:good:

Opublikowano
W dniu 23.05.2019 o 10:08, MaTeo85 napisał:

od razu rób fundamenty pod duży minimum podwójny garaż :)

+1, mam duży podwójny i teraz trzeci w trakcie adaptacji bo miejsca mało

Opublikowano

Zrób też kanał oraz wysoko dach aby można było kiedyś podnośnik zamontować :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kamil-vag jak Ci się jeździ na oponach Dębicy Presto UHP2? Dobrze trzymają na zakrętach - na suchym i mokrym? Drogie nie są jak na R18 ?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, johnnythebest napisał:

jak Ci się jeździ na oponach Dębicy Presto UHP2? Dobrze trzymają na zakrętach - na suchym i mokrym? Drogie nie są jak na R18 ?

Zazwyczaj żałowałem kupując tańsze rzeczy do auta (jak np zawiechę SKV) i chyba te Dębice są wyjątkiem. Nie mogę na nie złego słowa powiedzieć, i fajnie się zachowują na drodze i spoko leżą na feldze. Także ja polecam i wiele osób z forum zapewne też. 

Dziś wstałem po 7, żeby złapać trochę cienia i w końcu znalazłem chwilę, żeby wymyć auto łapkami. Pianownica ręczna Alta naprawdę daje radę. Wiadomo, trzeba się namachać, ale z zieloną dyszą fajnie aplikuje pianę.

Do tego dwa wiadra, gąbeczka, osuszenie i na koniec RRC QD+ i cieszy oko... 

DSC_0780.JPG

W aucie na razie nic nie robię, nic się nie dzieje... 

Może ma ktoś w miarę świeże tarcze 255 tył ? ? ? ? 

Opublikowano
18 minut temu, kamil-vag napisał:

Zazwyczaj żałowałem kupując tańsze rzeczy do auta (jak np zawiechę SKV) i chyba te Dębice są wyjątkiem. Nie mogę na nie złego słowa powiedzieć, i fajnie się zachowują na drodze i spoko leżą na feldze. Także ja polecam i wiele osób z forum zapewne też. 

Dziś wstałem po 7, żeby złapać trochę cienia i w końcu znalazłem chwilę, żeby wymyć auto łapkami. Pianownica ręczna Alta naprawdę daje radę. Wiadomo, trzeba się namachać, ale z zieloną dyszą fajnie aplikuje pianę.

Do tego dwa wiadra, gąbeczka, osuszenie i na koniec RRC QD+ i cieszy oko... 

DSC_0780.JPG

W aucie na razie nic nie robię, nic się nie dzieje... 

Może ma ktoś w miarę świeże tarcze 255 tył ? ? ? ? 

rób swap tarcz na 288/300 ;D się kończą jest okazja :))

Opublikowano

A opony masz 225/40 tak?

Zastanawiam się miedzy 225/40 a 235/40 z większym nastawieniem jednak na 225 :)

Opublikowano

Muszę zobaczyć jakie mam u siebie tarcze z tyłu ale jak coś to ja bym miał, przelot raptem parę tys km.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, johnnythebest napisał:

A opony masz 225/40 tak?

Tak.

10 godzin temu, trepek napisał:

Muszę zobaczyć jakie mam u siebie tarcze z tyłu ale jak coś to ja bym miał, przelot raptem parę tys km.

Grzesiek w standardzie wychodziły 245, ja tylko chciałem dopełnić u mnie kpl 312/255. Wczoraj na allegro dorwałem Pagidy 255 za śmieszne pieniądze, także temat już nieaktualny ;)

Opublikowano

Ok :)

Myślałem, że będziesz chętny na tarcze to by mnie zmotywowało aby wkoncu wsadzic 320/288 bo pomalowane leża już drugi miesiąc :D

Opublikowano
  • Autor

Niestety w upalne dni, po 2 latach spokoju, klima znowu odmówiła posłuszeństwa. Standardowo jedna strona chłodzi druga nie... więc bogatszy o wiedzę z poprzedniego serwisu wiedziałem od razu, że brakuje czynnika. 

Podjechałem na serwis, zostało 170g z 500g czynnika, dobiłem i o 100 zł lżejszy wyjechałem już z dodanym kontrastem UV.

Na wiosnę, zaopatrzę się w lampę i będę sprawdzał gdzie znowu spierd... czynnik :P:P:P

Niby test próżni przechodzi, niby psikane pianką po łączeniach, nic nie wychodzi a ucieka...

Edytowane przez kamil-vag