Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kamil te górne poduchy sporo wyższe od starych, tak się wygniotły?

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Na to wychodzi, że takie wygniecione. Sam się zdziwiłem. @misiek95 Ty jak zmieniałeś to też była taka różnica nowy/stary ?

Opublikowano
7 minut temu, kamil-vag napisał:

Na to wychodzi, że takie wygniecione. Sam się zdziwiłem. @misiek95 Ty jak zmieniałeś to też była taka różnica nowy/stary ?

Tak. Zawsze jak komuś wymieniam amortyzatory to polecam to wymienić, no ale dla niektórych jak nie stuka to dobre? Przy twardych zawieszeniach wymiana tych poduch robi ogromną różnice

Opublikowano
  • Autor

No to pozostaje mi podziękować, że dałeś argumenty, dzięki którym kupiłem i te poduchy ;)

Opublikowano

Fajną robótke miałeś na popołudnie..  Daj znać jak się lata teraz :thumbup:

Opublikowano
  • Autor

Dziś runda II

Z lewej strony elementy w zdecydowanie lepszym stanie:

IMG_20190412_112814.jpg

Do S-Line zawiechy ma być 85mm odbój, na początek myślałem, że kupiłem zły, ale to stary się tak wygniótł :P

Taka ciekawostka, ori amorki to Monroe z Belgi ;)

IMG_20190412_113107.jpg

No i kolejna kolumna na gotowo ;)

IMG_20190412_115501.jpg

Zrobiłem jazdę próbną, przez chwilę przy wyjeździe z podwórka coś tam poskrzypiała guma, ale wybrane kilka nierówności i cisza... 

Całkiem inaczej odczuwa się teraz dobicie na poprzecznej nierówności, dużo łagodniej to słychać, czyli jednak odboje i poduchy swoje zrobiły...

Po lewej zawiecha SKV bez zastrzeżeń... Nie rozumiem dlaczego ciągle leci ten ich prawy banan ? Wziąłem stary ori wahacz w ręke, kurde tam tuleje są za***iście sztywne, wkładki tłumiące bardzo sztywno siedzą... Myślę może nad jakimś przeszczepem, zrobić z 2 jeden...albo kupić banana z RTS-a czy już rzeczywiście Lema... 

Ale to dziwne, że leci ten jeden banan, w pierwszym wadliwym no to wiadomo, znany problem wysuwania się gumy z tulei metalowej, a teraz na tym niby poprawionym ręką mogę z lekką siła go odkształcać a wkladki latają jak chcą... ? Poszła kolejna reklamacja...

Opublikowano

jak różnica w wysokości

Opublikowano

A foto masz jak przed i jak po ? 

Opublikowano

będziesz teraz zadowolony z wysokości. Jak się wszystko uleży to się zrówna przód z tyłem B) 

Co to skv to rzeczywiście masz chyba wyjątkowego pecha, zaczynam się grubo zastanawiać czy to ładować do siebie.

Opublikowano

Również planuje taki mod i jestem ciekawy ile poszło w dół. Czekam z niecierpliwością na jakieś fotki i pomiary.

Edytowane przez zeflik

Opublikowano
  • Autor

Byłem na wyważarce. Jedno koło, które miałem na przodzie wyszło do doważenia, więc zaryzykuje chyba jeszcze raz z dystansami...

Potem skoczyłem na myjnię. Przetestowałem QD+ od RR Customs. Fajny produkt, bardzo łatwa aplikacja, chyba jeden z lepszych QD jakie miałem ;)

Zostało mi przygotować fele i wrzucić na auto...

No i czarny przodzik wcale tak źle nie wygląda jak myślałem, nawet mi lepiej podchodzi niż z chromem :P ale wiadomo są gusta i guściki...

IMG_20190413_151531.jpg

IMG_20190413_151538.jpg

IMG_20190413_151552.jpg

P.S nie porównujcie wysokości bo w bagażniku kpl 18", a trochę waży...

No i dwa szoty ryjka cyfrówką już na podwórku:

1.jpg

2.jpg

Opublikowano

Klawo się prezentuje. ?

Zapodaj jeszcze w kierunki z przodu OSRAM diadem Chrome to nie bedą takie pomarańczowe.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, dekiel 13 napisał:

Klawo się prezentuje. ?

Dzięki Paweł, a Ty kiedy zakładasz temat ze swoim ? ? ? Przecież masz naprawdę ładną sztukę, aż szkoda się nie pochwalić ! 

No żarówy już dawno miałem zmienić, ale ciągle coś innego i zapominam :P

Opublikowano

te diademy miałem przez chwilę i wyglądają jak z odpustu :P 

kolorowo w tym kierunku się robi przez nie jak cholera, najlepiej wyglądają jak leżą schowane w garażu B) 

Opublikowano
  • Autor

Po obiadku wytargałem fele, wymyłem, nawoskowałem, jutro polecą na auto. Postaram się zrobić foto jak ma się ten przód z talerzykami z B5...

IMG_20190414_144615.jpg

Wczoraj w robocie zrobiłem mały przeszczep, z ori wahacza przeprasowałem tuleję w skv, który miałem praktycznie nowy (ten co wylatywała guma z tulei), niby ori po 200k km, ale jeszcze całkiem sztywna ta tuleja ;)

IMG_20190414_144703.jpg

Zobaczymy ile na takim przeszczepie wytrzyma...

Bo na ten moment SKV już 2 raz zawiódł jako prawy banan ? zobaczymy czy teraz uznana będzie reklamacja...

Opublikowano
W dniu 13.04.2019 o 16:17, kamil-vag napisał:

Dzięki Paweł, a Ty kiedy zakładasz temat ze swoim ? ? ? Przecież masz naprawdę ładną sztukę, aż szkoda się nie pochwalić ! 

No żarówy już dawno miałem zmienić, ale ciągle coś innego i zapominam :P

Dzięki . Jeszcze zmienię te felgi od bezdomnego to może zaprezentuję blue avanta , bo jazda na nich to kaszana ale już nie długo. Teraz mam 4 komplety kół do niego 15',16',17', 18'.

Te dwie ostanie są już po renowacji i z nowym kolorem u chłopaków na al.Krakowskiej w Warszafce. 320/288 też czekają na założenie podobnie jak gwint KW .Plany innych modów też są - taka choroba.

Tu fota mojej lampy z żarówą w kierunku , która wcale nie jest bardziej kolorowa niż poprzednia . Zresztą wpadnę na chwilę w przyszłym tygodniu może to sam zobaczysz.

20190414_175711.jpg

Opublikowano

QD bardzo fajny, potwierdzam. Stosunek ceny do jakości i ilości bardzo na plus. 

Ciekaw jestem dystansów, oby problemy nie wróciły...

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, Pawisco napisał:

Ciekaw jestem dystansów, oby problemy nie wróciły...

Paweł, daje im ostatnią szansę :P Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak znowu będą biły to kasa (i to nie taka mała) w błoto niestety... 

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj w końcu wpadło lato ;)

Podsumowując ! Jestem zadowolony z wyglądu auta, z jego stanu... Wsiadam, jadę, czuję się zrelaksowany i szczęśliwy w moim 16 latku hehe...

Spędziłem przy nim wiele godzin pracy, sam lub z kolegą, nie stał u mechaników, wszystko starałem się robić dobrze, i żeby jako tako to wyglądało :)

Poniżej fotka jak się ma przód z tyłem po talerzykach z B5, jest fajnie, a myślę, że się jeszcze trochę uleży :P

DSC_0782.jpg

Zrezygnowałem z dystansów...

DSC_0784.jpg

DSC_0787.jpg

Wracaliśmy dziś z żoną i synkiem i trafiłem na bardzo fajny widok zachodzącego słońca, aż żal było by nie skorzystać z okazji do paru szotów :)

DSC_0792.jpg

DSC_0795.jpg

DSC_0801.jpg

DSC_0803.jpg

A tu już mój mały następca zaczyna się interesować tematem :)

57009170_493272024543810_7071891440749510656_n.jpg

57016913_794609960926377_7628348352807043072_n.jpg

57024049_407995809981231_3070029502055710720_n.jpg

Opublikowano

Elegansio ?