Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, karol1981 napisał:

Kamil brawo za kawał dobrej roboty ;)

21 minut temu, jolley napisał:

Podziwiam Cię za cierpliwość i chęci do wszystkich modów :hi:
Ładnie lecisz z tematem od dawna :ad:

Dzięki za dobre słowo ;) Tak, odczułem, szczególnie na poprzecznych nierównościach, typu hopki, uskoki, progi zwalniające... zresztą widziałeś po zdj jak stara była wygnieciona...

13 minut temu, KoJ@K napisał:

Czy kto kolwiek Ci pisał coś o pieniądzach? Ja napisałem, że mam soczewki dla Ciebie, a nie czy chcesz kupić :doh:

Mati, ja wiem, że się zawsze jakoś dogadamy ;) ale kupiłem tamte, to muszę je już teraz zrobić... ale nic straconego, jak pisałem mogę je wziąć w przyszłym miechu ;) Tym bardziej, że przecież na aucie mam jeszcze kpl lamp :P tylko tam mam lipne obudowy i znowu bym musiał poszukać jakiegoś kpl po taniości do rozklejenia i przełożenia bebechów ze swoich... mogłyby być nawet z popękanymi kloszami, żeby tylko obudowy były całe z uchwytami... 

Godzinę temu, Norbas napisał:

nie wiem jak z dostępnością jego. 

No na allegro widzę jest ten Evolution w cenie 150 za 5l - więc podobnie jak Ravenol wychodzi ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kamil chcesz lampy to masz. Wrócę z wyjazdu to się odezwę. Moje stare leżą w piwnicy i się nudzą, a my się tam kiedyś dogadamy...

Opublikowano

Mnie też czeka wymiana na bixenon , na razie zbieram graty , czujniki , zbiorniczek, spryski   , potem lampy caóść  rzezał u Domina.

Obecne mimo ze na większej soczewie to porażka , jak świeczki . W Norwegii bez problemu jeżdże na halogenach dodatkowo  - pomagają na krętych i wąskich drogach tym bardziej że łosie i inne łażą teraz na maksa. B)

Opublikowano
  • Autor

Coś tam się dalej rzeźbi ?

Przygotowanie zwykłej lampy po Hella3 ?

Ręce zabolały ?

received_528445791253481.jpeg

IMG_20191020_122122.jpg

received_404686260222511.jpeg.4d758b5899ed844883b7600bc210be87.jpeg

IMG_20191020_110557.jpg

74471941_475306739737279_1585618925440204800_n.jpg

Szczerze to myślałem, że będzie to bardziej P&P...

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Kamil, a nie chciałbyś porzeźbić w lampach od b7? :decayed:

Tak sobie ostatnio myślałem natchniony Twoim wątkiem nad kupnem używanych lamp do b7 oraz soczewek pod zwykły halogen i nie zrobić bi-halogenu - bo o ile spryski byłbym w stanie raczej ogarnąć (o ile bym ogarnął części - a tu z niektórymi jest problem) to raczej samopoziom to za dużo zabawy. 

Opublikowano
  • Autor

Darku, w B7 lampy masz na miękkim kleju, to można cuda wianki robić, jako bihalogen można spokojnie użyć projektory hella3 czy nawet mini H1 z Ali... Nie będzie to zarnik, wiadomo, ale już robi się fajna linia odcięcia i w nocy masz dodatkowe doświetlanie z otwartej przesłony soczewki ? kupuj i się nie bój a działaj... Zawsze mogę Ci pomóc online, jak coś nie bd wiedział... 

Opublikowano
Teraz, kamil-vag napisał:

Darku, w B7 lampy masz na miękkim kleju, to można cuda wianki robić, jako bihalogen można spokojnie użyć projektory hella3 czy nawet mini H1 z Ali... Nie będzie to zarnik, wiadomo, ale już robi się fajna linia odcięcia i w nocy masz dodatkowe doświetlanie z otwartej przesłony soczewki ? kupuj i się nie bój a działaj... Zawsze mogę Ci pomóc online, jak coś nie bd wiedział... 

No to trzeba będzie odkładać w świnkę skarbonkę ? 

Ogólnie swoje lampy chciałbym zachować na wszelki wypadek. A orientujesz się, czy jakbym kupił zwykle lampy UK to wystarczy włożyć soczewki UE czy jeszcze coś trzeba przerobić? UK tańsze zdecydowanie - grosze kosztują

Opublikowano

Lampy mogą być angliki, a soczewki dajesz EU i bangl. Jak coś to mam ori komplet bixenonów do B7. I opcja zrobienia ich na biled lub np soczewki z lifta b8.

Opublikowano

Ładuj Hella 3 są mega sam je mam na palnikach philipsa 4850K D3S. A powiedz czy parują ci lampy jak je skleisz itp. Aha a kloszd atakowałeś papierem 400 i co potem ? ?

Edytowane przez marky2552

Opublikowano
  • Autor

No 400, potem co 200 i na 1500 skończyłem i na to klar 2k...

Ale na przyszłość będę unikał raczej malowania i chyba wystarczy 2000-2500 zmatowic, potem spolerować i zabezpieczyć, ta warstwa ochronna reflektora wcale nie jest cieniutka i polerka jej nie powinna zdzierac... Zawsze potem można zabezpieczyć powłoką ochronną, przykłady podał @FroS-t kilka postów wcześniej...

No będą na próbę Hella3, najpierw bi-halo a jak dorosne do decyzji to jakiś zarnik o barwie do 5000k...zeby się w oczy nie rzucał... 

Swoją drogą zwykła lampa, ładne odbłysniki, czyste soczewki i też jest progres:

received_718231011921620.jpeg

Tak świecą te zwykłe lampy, które robiłem... 

I porównanie soczewek brudna/czysta... 

received_2446515965633359.jpeg

received_414871832742581.jpeg

Do tych hella3 musiałem jednak dorobić trzeci punkt podparcia, bo na dwóch za nic nie mogłem zgrać soczewki z drogowymi, przy 3 punktach regulacji zajęło mi to dosłownie do 5min ?

Opublikowano

Kamilu, elegancka linia odcięcia - aż zazdroszczę :slina:

Opublikowano

Czy jest jakiś sposób wyczyszczenia soczewki bez rozklejania całej lampy? :D

Opublikowano
  • Autor

Tak, jest nawet opis na forum, wychodzi przez tylny otwór, tylko potem zabawa w regulacje drogowych względem mijania, ale ja mam już na to dobry sposób, więc jak będą kłopoty to mogę opisać jak to robię ?

Tu masz trochę info, pomijając rozklejanie: http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=141094

I filmik: https://youtu.be/8tPL8iuzv6U

Dziś grzebalem instalacje lamp, dorobiłem nowy przewód do sterowania przesłony i poprawiłem starą instalacje. Zobaczcie co robi czas, temperatura, słaby styk i stosowanie mocniejszych żarówek:

IMG_20191025_150847.jpg

IMG_20191025_122753.jpg

A tu poprawione w lampie, miałem na szczęście nowe piny i wsowki, żeby wymienić te paskudne kable od mijania, reszta była względna. Jeszcze tylko oprawki muszę zalozyc:

IMG_20191025_153309.jpg

IMG_20191025_153251.jpg

No i nic nie lutowalem, jeśli gdzieś jest łączenie to na tulejki laczeniowe... 

W niedzielę postaram się to poskładać na tych Hella3 i wrzucę kilka zdj jak wyszło i jak to świeci... 

Opublikowano

Ty weź mnie nie strasz bo ja mam mocniejsze halogeny niż powinny być. 

Swoją drogą to kolejna przesłanka za tym by Cię pomęczyć o przerobienie lamp z b7 na bi-halogen :decayed:

Bardzo dobra robota - takich ludzi warto podziwiać :)

Opublikowano

Instalacja w lampach, przelotkach drzwi i cewek to jakaś porażka. U mnie póki co w lampach było podobnie.

Opublikowano

Czekam na wrażenia po zalaniu ravenol-a.
Do niego będziesz dodawać Archoil?

Opublikowano
W dniu 20.10.2019 o 20:11, kamil-vag napisał:

Kamil napisz do mnie smsa, mam do Ciebie pytanie, a tutaj nie chce zaśmiecać tematu. Moj nr 693456699

Opublikowano
  • Autor

Tak na sucho, niestety słabo z czasem, nie mam kiedy podjechać wypolerować kloszy... 

73092792_409536219971083_2926124217621544960_n.jpg

Co sądzicie o takim połączeniu chrom, czarny mat, chrom ? chyba nie najgorzej...

Czy lepiej te kierunki dać też w czarny mat ?

No właśnie, jako, że w miarę denerwuje mnie śmiganie po kolegach w celu spolerowania, myślę sobie nad kupnem budżetowej polerki DA... po opiniach myślę nad tą: BP-5130

Myślicie, że wystarczy do polerowania lamp i lakieru na własny użytek ? ? ? 

Opublikowano

Kamil ja kupiłem k2 zielona za 230zł i polecam, spolerowalem kilka aut i lamp ,śmiga elegancko

K2-POLERKA-ELEKTRYCZNA-DYSK-FUTRO-BIAL
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 231,79 zł - K2 POLERKA ELEKTRYCZNA...

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

Kamil kierunki jak reszta zdecydowanie w matt. B)

Edytowane przez dekiel 13