Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ujnia takie zestawienie :doh:

Jeżeli chcesz polerke do wyprowadzenia lamp to nie DA. Bier coś takiego jak kolega wyżej wstawił w okolicach ~200zl. Składaj te lampy, a nie sie pier...olisz :kox: złożysz w całośc i sobie wtedy wypolerujesz już na gotowo.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, KoJ@K napisał:

Ujnia takie zestawienie :doh:

Jeżeli chcesz polerke do wyprowadzenia lamp to nie DA. Bier coś takiego jak kolega wyżej wstawił w okolicach ~200zl. Składaj te lampy, a nie sie pier...olisz :kox: złożysz w całośc i sobie wtedy wypolerujesz już na gotowo.

Zaorane ? 

Opublikowano

DA ma niższą siłę cięcia niż zwykła rotacyjna.

Z resztą tanich DA był unikał - mały skok, niska moc, pad będzie momentalnie stawał.

Ale plusem DA jest to, że trudniej swirle zrobić :)

Opublikowano

Mam pytanko do tego porównania soczewek brudna/czysta. Te zanieczyszczenia są na powierzchni soczewki czy wewnątrz?

Przymierzam się do poprawek w mojej A4 B5 i takie doświadczenia i wiedza są cenne. Nie zamiaruję nic zmieniać ale podejrzewam, że doczyszczenie soczewek poprawiłoby jakość świecenia.

PozdrawiaMM

Edytowane przez maciej_m

Opublikowano
  • Autor

Najbardziej jest zawsze zasyfiona właśnie od wewnątrz. 

Opublikowano

Seczewka jest zasyfiona z obu stron, klosz od wewnątrz i odbłyśnik też sie syfi i do tego wypala, więc jeżeli będzie on wypalony to mimo tego, że wyczyścisz wsio na błysk to poprawa będzie marna.

Opublikowano

Szkło reflektora i odbłyśniki (św. drogowe), które widać z zewnątrz są w b. dobrym stanie. Ale podejrzewam że w środku soczewki jest syf. Dramatu jeszcze nie ma ale muszę się zebrać i to ogarnąć. Dziękuję że Panowie informacje.

PozdrawiaMM

Edytowane przez maciej_m

Opublikowano
W dniu 25.10.2019 o 15:36, kamil-vag napisał:

Tak, jest nawet opis na forum, wychodzi przez tylny otwór, tylko potem zabawa w regulacje drogowych względem mijania, ale ja mam już na to dobry sposób, więc jak będą kłopoty to mogę opisać jak to robię ?

Tu masz trochę info, pomijając rozklejanie: http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=141094

I filmik: https://youtu.be/8tPL8iuzv6U

Dziś grzebalem instalacje lamp, dorobiłem nowy przewód do sterowania przesłony i poprawiłem starą instalacje. Zobaczcie co robi czas, temperatura, słaby styk i stosowanie mocniejszych żarówek:

IMG_20191025_150847.jpg

IMG_20191025_122753.jpg

A tu poprawione w lampie, miałem na szczęście nowe piny i wsowki, żeby wymienić te paskudne kable od mijania, reszta była względna. Jeszcze tylko oprawki muszę zalozyc:

IMG_20191025_153309.jpg

IMG_20191025_153251.jpg

No i nic nie lutowalem, jeśli gdzieś jest łączenie to na tulejki laczeniowe... 

W niedzielę postaram się to poskładać na tych Hella3 i wrzucę kilka zdj jak wyszło i jak to świeci... 

Lampy z a4 wyższych roczników mają wszystkie kabelki czarne w środku a nie kolorowe  tak napisałem dla ciekawostki ??

Screenshot_20191102-150647_Gallery.jpg

Opublikowano

Widzę że kolega ma ten sam zestaw wypianczy co ja;) nie miałem okazji używać. Jak się rzeczony sprawdza?

PozdrawiaMM

Edytowane przez maciej_m

Opublikowano
  • Autor

Też mam taki, sprawdza się dobrze, chociaż mogłyby być te wyjmaki nieco sztywniejsze, bo czasami się lekko krzywią ?

@marky2552 wiem o tych wiązkach, ta izolacja jest całkiem inna i jeśli się nie mylę przewody są stalowe, nie miedziane...

A ja coś dodam od siebie, bo się narobilem, powiększyłem otwór itd... A na sucho rzut światła na ścianę wydaje się być gorszy na hella niż na chińskim mini h1, i nie jest to tylko moje spostrzeżenie bo już pytałem kilka osób... 

Chodzi oczywiście o żarówkę tradycyjną, jako bihalo... 

Mini h1 ma zajebistą linię odcięcia, czego o Hella3 i Classic nie można już powiedzieć... 

Być może na drodze będzie to całkiem inaczej się zachowywać... Ale tak jak wspomniałem rzutem na ścianę, negowane chińskie projektory wygrywają z hella3 i classic... 

W wolnej chwili zrobię foto i pokaże... 

Być może jest to też wina nie do końca wsuniętej żarówki h7 w hella, bo h1 w chińczyka pasuje idealnie i dosuwa się do końca. 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
Godzinę temu, maciej_m napisał:

Widzę że kolega ma ten sam zestaw wypianczy co ja;) nie miałem okazji używać. Jak się rzeczony sprawdza?

PozdrawiaMM

Potwierdzam przedmówce, mogły by być lekko sztywniejsze ale z drugiej strony łatwiej zgiąć i dopasować do wtyczki. Najważniejsze ze piny da się uratować bez niszczenia kostki i kombinowania.

Opublikowano

Mini h1 ma gładkie szkło - stąd ta ostra niebieska linia.

Opublikowano
  • Autor

@KoJ@K, czyli to jest sprawka szkła, ze bihalo na Hella classic czy 3gen wygląda na ścianie tak:

@MaTeo85 wykorzystałem Twoją fotę ^^

74171615_2451978611711000_343012924530360320_n.jpg

Czyli jakby założył gładkie szkło to by się to poprawiło ? Coś takiego jak tu: https://hidretrofit.pl/sklep/gladkie-szklo-hella-3/ ?

Opublikowano

Ja myślę że źródło światła i jego umiejscowienie ma duże znaczenie. Mam taki krótki filmik jak świecą te same projektory z nowymi d4s(jescze nie dopalonymi)

Opublikowano
3 minuty temu, pila24 napisał:

Ja myślę że źródło światła i jego umiejscowienie ma duże znaczenie. Mam taki krótki filmik jak świecą te same projektory z nowymi d4s(jescze nie dopalonymi)

Na filmie też widać ten "brzuszek" jak na zdjeciach wyżej czyli to taki urok tej soczewki.

Opublikowano
2 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Na filmie też widać ten "brzuszek" jak na zdjeciach wyżej czyli to taki urok tej soczewki.

Chodzi o ten czarny dołek? Tak zaprojektowana jest przesłona by nie puszczać w te miejsce świata,przy poprawnym ustawieniu dołek ma być na przeciwnym pasie jazdy. Ten wznos za nim to oświetlenie lewego pobocza

Opublikowano

Ma to jakiś sens.

Mi ten dołek w niczym nie przeszkadza ale Kamilowi się nie podoba.

Pewne jest to że nawet na żarówce h7 ta soczewka świeci milion razy lepiej niż ori z b6.

Opublikowano

A ja wam powiem, że co by nie było i tak zaświeci i da lepszą linie odcięcia niż zwykła lampa :decayed:

Opublikowano
  • Autor

W sumie to mnie trochę uspokoiliście, bo ja myślałem, że coś nie tak z moją robotą, mocowaniem żarówki itd... a tu tak ma być ;)

Ja wiem, jak działa przesłona jej kształt itd... i mój problem polegał w sumie na kształcie/ostrości odcięcia... 

@KoJ@K dał info, że to przez soczewkę ;)

Także temat wyjaśniony, śpię od dziś spokojnie haha :grin: 

Opublikowano

No niestety z tym gładkim szkłem tak kolorowo nie jest, że se go wszędzie wstawisz i zrobi robote. Każdy projektor ma wyliczaną jakąś ogniskową, każda soczewka inaczej to skupia itd, więc żeby mieć ładne odcięcie musiałbyś "szukać ogniskowej" dla tego szkła przy danym odbłyśniku. U siebie bawiłem się w to na biledzie - toczyłem dystans pod szkło, przerabiałem stelaż soczewki, do tego próby na milimetry i coś tam wyszło. 

Tutaj porównanie, oba auta na biledzie, po lewej to moje na gładkim szkle. 

Screenshot_20191103-094613_Gallery.jpg

Screenshot_20191103-094554_Gallery.jpg

Porównaj sobie odcięcie lewego auta z prawym. Gładkość linii i barwa odcięcia. U mnie na żywo ta linia jest błękitnawa jak w mini h1, a oryginalnie biled ma takie żółtawo pomarańczowe i fc**j rozmyte :whistling: