YatzeK Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Na felgę wejdą na pewno. Bez problemu. Czy nie będą ocierać to można się obawiać - są o 2cm szersze i mają o ponad 2cm większą średnicę od fabrycznych 205/55. Ale tego nikt ci nie powie na oko, to trzeba sprawdzić po prostu.
Brysio Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Na felgę wejdą na pewno. Bez problemu. Czy nie będą ocierać to można się obawiać - są o 2cm szersze i mają o ponad 2cm większą średnicę od fabrycznych 205/55. Ale tego nikt ci nie powie na oko, to trzeba sprawdzić po prostu. wejsc wejda co nie znaczy ze to jest ok scianki boczne nie beda prosto a co za tym idzie inaczej beda rozlozone naprezenia w oponie moze wycinac szybciej srodki a w najgorszym przypadku zrobia sie balonowate i zaczna pekac jak by nie bylo to 2 cm katy scianki opony calkiem inaczej uloza sie do felgi pod innym katem jak zalozono dodatkowo opona jest wyzsa czyli predkosc samochodu bedzie wieksza przy miejszym wskazaniu licznika -- to w sumie juz szczegol ale nie na radary )) zaleza jaka felga 7 cali czy 7,5 faktorow jest wiele
dj_bobo Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Odsadzenie felgi ET bardzo ważne. Opona może ocierać o elementy zawieszenia, podwozia lub nadwozia. A ściślej: nie może o nic ocierać!
YatzeK Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 wejsc wejda co nie znaczy ze to jest ok zaleza jaka felga 7 cali czy 7,5 faktorow jest wiele Wejdą i jest to OK, na obu rozmiarach felg, które podałeś. Kwestia tylko odległości od nadkola i elementów zawieszenia.
danielm21 Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 co myślicie np o tych oponach?? http://moto.allegro.pl/opony-205-55-16-205-55r16-firestone-sz90-poznan-fv-i1928316676.html#delivery ktoś jeździ na takich, jak szybko się zużywają, jak jeżdżą na mokrym itd dzięki za info
bava Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Cześć, chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat oponki na lato jak w temacie, jak się na niej jeździ, czy nie zdziera się za szybko i jak z hałasem ? Chyba że możecie polecić coś lepszego w podobnej cenie na lato ? Rozmiar 225/45 R17
miron78 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 miałem je w rozm. 18 i 19 i byłem z nich mega zadowolony - może i ścierają sie ciut szybciej ale są mega w zakrętach - polecam
bava Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 A możesz powiedzieć ile mniej więcej tys. kilometrów idzie zrobić na komplecie tych oponek ?
I r o Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 miałem je w 19 i również polecam, ze szczerego serca mokro czy sucho, trakcja zawsze a zakręty to sama przyjemność do tej pory nie użytkowałem lepszej opony niż t1r jedyny minus to w miarę szybka ścieralność, ale coś za coś, w kilometrach nie odpowiem Ci, bo nie przykładałem do tego wagi, a nabyłem je i tak lekko używane...
miron78 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 A możesz powiedzieć ile mniej więcej tys. kilometrów idzie zrobić na komplecie tych oponek ? niestety nie pomogę - bo oponki zawsze kupowałem nowe a auta zmieniałem do 2 lat (B6 i B7)
bava Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Więc może Uniroyal RainSport 2, bieżnik bardzo podobny ale może darły będą się mniej ? Miał ktoś doświadczenie z nimi ?
Brysio Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 ja na dunlopach robie ok 40 - 50 tys km z tym ze jazda po autostradzie dobrze sciaga opony zwlaszcza jak sie szybciej jedzie
hager84 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 ja miałem te opony RainSport wytrzymały jakieś może 5 miesiecy ale zarówno na sliskiej i mokrej nawierzchni nigdy mnie nie zawiodły dobre trzymanie w zakretach na poczatku nie piszczaly ale jak sie troch starły to kwiczaly na kazdym zakrecie wiec teraz tez poszukuje jakies twardszej mieszanki na oponkach zrobiłem jakies 30 tys
m3rvin Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 coś na temat Yokohama avs db550 225/40/18 bądź Sava Intensa UHP 225/40/18 lub 225/45/18 powiecie ? miał ktoś do czynienia jak na suchej/mokrej i ścieralność ?
nicramk Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Czy ktoś z klubowiczów miał do czynienia z oponkami Continental ContiSportContact 5
emil82 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 mogę polecić opony Fulda Sport Control, mam je założone u siebie w aucie i są naprawdę super Ciche i super trzymają się w zakrętach. Na mokrej i na suchej nawierzchni jeździ się bez zarzutów. Jest to ich pierwszy sezon, ale jestem mega zadowolony
adadur Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Mam na jednej osi Sava Intensa 235/40R18 (bieżnik w środku taka choinka) i naprawdę oponki są spoko. Bardzo fajny komfort tzn. nie hałasują nie huczą, nie zużywają się nadmiernie jak na ten rozmiar, jedynie trzymanie boczne troszkę jakby dla mnie za słabe ale dodam że na Pirell'kach (które wcześniej jeździły na przodzie) to był dramat pod każdym względem: głośne, słabe bardzo trzymanie, hamowanie, auto wynosiło. Obecnie ten model chyba juz wycofywany bo widzę że wchodzi Sava Intensa UHP. Rozglądam się za oponkami 235/40R18, wstępnie myślałem o VREDESTEIN Ultrac Sessanta ale również wprowadzili nowy model i VREDESTEIN Ultrac Cento oczywiście szukam XL i rantem ochronnym. Także teraz na pierwszym miejscu są VREDESTEIN Ultrac. Może jakieś opinie o Vredach i Co jeszcze możecie polecić?
Rychu1111 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 205/55R16 zdecydowanie Ja polecam oponki firmy Hankook Ventus Prime , oponki dobrze spisują się na drodze suchej jak i mokrej;D Ceny różne ;D na Allegro można już wychaczyć je za 250zł za sztuke
Tomasz Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 ktoś jeździł może na Dunlop SP Sport 9000? rozmiar 225/40/18, ktoś mi pisał że są głośne ze względu na "jodełkę", ile w tym prawdy?
Rekomendowane odpowiedzi