Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja śmigałem na Nokian bardzo fajne oponki:)

http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-h-195-65-r15-95-h-xl

A możesz powiedzieć więcej jak na mokrym się sprawowały ? No i patrzyłem ty masz Nokian H, ciekawe czy ZG2 jest podobne jak H, ale wydaje mi się że to już trochę inna opona

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja mam założone u siebie barumki i nie narzekam :)

Opublikowano

mam pytanko, obecnie mam 205/55/16, czy 215 się zmieszczą na te felgi? czy zostac przy starym rozmiarze?

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:36 ----------

dodam jeszcze że felga ma rozmiar 7.0Jx16xH2. i ponawiam pytanie 215/55/16 będzie bez problemu współpracowa z tą felgą?

Opublikowano

Ja śmigałem na Nokian bardzo fajne oponki:)

http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-h-195-65-r15-95-h-xl

A możesz powiedzieć więcej jak na mokrym się sprawowały ? No i patrzyłem ty masz Nokian H, ciekawe czy ZG2 jest podobne jak H, ale wydaje mi się że to już trochę inna opona

Kolego bardzo dobre na deszcz super odprowadzają wodę.ZG 2 myślę że mogą być jeszcze lepsze poczytaj oceny użytkowników.

http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-zg2-205-55-r16-94-w-xl

Opublikowano
Witam.

Jeździ ktoś na oponach VREDESTEIN Ultrac Sessanta 225/40R18 92 Y ?

Jestem zainteresowany kupnem całego kpl i chciałbym uzyskać opinię osób które śmigają na tych oponach.

Pozdrawiam

Dobre oponki ale potrafią się troche wyząbkować w avancie. Ładny bieżnik, widoczny z tyłu przy niskich prędkościach. Użytkuje je 2 lata i nie mam zastrzeżeń.

Opublikowano

dzisiaj kupiłem 2ie opony używane bridgestone er 300 ecopia 205/55 r16 z 2007r, bieżnik 6mm za 125zł za sztukę z montażem

i dwie nowe Pirelli Cinturato P7 205/55 r16 z koncówki 2011r, za 370zł sztuka z montażem

jak myślicie nie przepłaciłęm?? bo wydaje mi się, że za pirelli troche dużo zapłaciłem

Opublikowano

Panowie 215/55/R18 ET35 8J wejdą do A4 B6 bez dystansów, czy będą obcierać? Mam 225/40R18 i komfort jazdy jest kiepski.

Opublikowano
dzisiaj kupiłem 2ie opony używane bridgestone er 300 ecopia 205/55 r16 z 2007r, bieżnik 6mm za 125zł za sztukę z montażem

i dwie nowe Pirelli Cinturato P7 205/55 r16 z koncówki 2011r, za 370zł sztuka z montażem

jak myślicie nie przepłaciłęm?? bo wydaje mi się, że za pirelli troche dużo zapłaciłem

To najpierw kupujesz, a dopiero pozniej sprawdzasz ceny ? ;/

Opublikowano

Ponawiam pytanie: 215/55/R18 ET35 8J wejdą do A4 B6 bez dystansów, czy będą obcierać o wachacz?

Opublikowano
Ponawiam pytanie: 215/55/R18 ET35 8J wejdą do A4 B6 bez dystansów, czy będą obcierać o wachacz?

Hmmm profil 55 przy felgach 18'? Takie kapcie to chyba do jakiejś terenówki, a nie osobówki. Za dużo tego koła będziesz miał, może obcierać. Ale może się mylę..

Opublikowano

Witam.

Dzięki julo23.

Czytałem o tych oponkach ale najlepiej zapytać kogoś kto ma i wie jak się zachowują.

Prawdopodobnie jutro będę je zamawiał jak nic ciekawszego nie będzie i w sobotę przekładka felg i opon na letnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

To najpierw kupujesz, a dopiero pozniej sprawdzasz ceny ? ;/

ceny na allegro i innych sklepach internetowych znam, ale porównać je z rzeczywistością u kapciarzy jeżdżąc od jednego do drugiego to nie mam czasu,bo tracąc czas tracę $, dlatego zadałem powyższe pytanie

Opublikowano
Panowie 215/55/R18 ET35 8J wejdą do A4 B6 bez dystansów, czy będą obcierać? Mam 225/40R18 i komfort jazdy jest kiepski.

Kolego coś ty wymyślił ??

Różnica średnic podanych kół wynosi

57 mm

Różnica wskazań prędkościomierza: minus 8.9 %

(Nowe koła mają większą średnice i obracaja się wolniej)

Pozatym nie mam pojęcia jak by to wyglądało ale na 100% byłby tarpan.

Jak już chcesz koniecznie lepszy komfort to załóż jakieś 16'' felgę a te sprzedaj.

205/55/16 - na takim kole jest najlepszy komfort na nasze drogi.

Oczywiście kosztem trzymania w zakrętach.

Opublikowano

Proszę o jakieś konkretne opinie odnosnie vredestein sensata 225/45/17, tych którzy juz jeździli jakiś czas, jaki komfort - to dla mnie ważne. Jaka ścieralność trzymanie itd. Opini w necie jest dużo i głównie pozytywnych ale chcialbym poznać opinie osoby która jeździła na różnych droższych oponach (goodyear, michelin, pirelli) i jak w stosunku do nich wypadają vredesteiny. Proszę tylko o pominiecie aspektów związanych z wygladem bo jak widze każdy od tego zaczyna a jest to sprawa naprawde mało istotna.

Opublikowano

Jestem zainteresowany kupnem kpl opon letnich do mojego avanta i zastanawiam się nad takimi :

-Fulda SportControl 235/45R17 94 Y MFS http://www.opony.com/parametry-opony/fulda-sportcontrol-235-45r17-94-y-mfs

-Falken FK 452 235/45R17 94 Y http://www.opony.com/parametry-opony/falken-fk-452-235-45r17-94-y

a może dołożyć i wybrać te :

-Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 235/45R17 94 Y http://www.opony.com/parametry-opony/goodyear-eagle-f1-asymmetric-2-235-45r17-94-y

i nie wiem na które się zdecydować i chciałbym uzyskać opinię osób które śmigają na tych oponkach lub miały z nimi styczność bo testy czy opinnie ze sklepów internetowych za bardzo mnie nie interesują .

Opublikowano

No niestety nie było opon VREDESTEIN na stanie w hurtowni a czas oczekiwania kilka do kilkunastu dni więc wybrałem coś innego a mianowicie Uniroyal Rainsport 2.

Miałem jeszcze Falkeny na oku ale z opinii jednak Uniroyal sa lepsze.

Tak więc w moim przypadku padło na w/w oponki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jestem zainteresowany kupnem opon FULDA ECOCONTROL HP V , miał ktoś z nimi jakies doświadczenie?

Opublikowano

co powiecie na temat BARUM BRAVURIS 2 ?

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:35 ----------

poradzicie jaka oponke zalozyc aby byla bardzo cicha , bardzo komfortowa,bardzo bezpieczna,dobrze trzymala,niskie opory rozmiary jakie mnie interesuja to 205/50/17 lub 215/45/17 lub 225/45/17

---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

bede zakladal chyba fele 17' et 35 8j to wedlug was jaka najlepiej oponke zalozyc aby miala jak najwyzszy profil i zeby licznik nie oszukiwal

Opublikowano

Rozmiar napewno 225/45/17, ja osobiscie jeździłem troche na goodyear f1 asymmetric i jak dla mnie bardzo komfortowa, bardzo klei sie do drogi bardzo. Troszke je słychać przy 100km/h ale naprawde minimalnie.

[h=1][/h]