Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawiam się nad wyborem opon na lato w rozmiarze 255/35/20 i waham się pomiędzy

Pirelli PZero

Vredestein Ultrac Sessanta

Nokian Zline

Ktoś ma jakieś opinie nt wyżej wymienionych ? Coś godnego polecenia ewentualnie odradzenia?

Witaj!

Mogę śmiało polecić Nokian Z line.

Wg. mnie opona bardziej komfortowa od Conti Sport Contact.

Świetna na wodzie i suchym, nie jest głośna.

Cena też umiarkowana.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

z tych 3 uniroyal lub barum porównywalne

Czyli nie ma sensu dopłacać do uniroyali?
Opublikowano

miałem okazję jeździć na jednych i drugich ,uniroyal jest cichszy i lepiej wodę odprowadza ,jakbym miał kupować dla siebie z tych dwóch wziąłbym uniroyale,ale decyzja należy do ciebie

Opublikowano

Uniroyal RS3 na mokrym zachowuje się jak niewiele opon na suchym. Klei niesamowicie. W tym roku późno wrzucałem zimówki i pierwsze dni niskich temperatur i deszczowych dni przejeździłem na letnich. Trzymały lepiej niż zimówki przy aktualnych temperaturach. Właściwości jezdne zdecydowanie polecam, minusem jest bardzo mały rant ochronny, który przy rozmiarze 235/35 nie zakrywa rantu felgi 8,5J.

Opublikowano

Witam

Mam dylemat chce kupić nowe opony letnie 225x45x17R

miałem Micheliny sport plus3 i byłem zadowolony

doradzicie coś albo zaproponujcie coś lepszego???????!!!!!!! :)

Opublikowano

Pod jakim względem zupełnie inne półki? Któraś z tych opon jest wybitnie najlepsza? Pewnie unirolay?

Zeetex i Barum to klasa budżet, a Uniroyal to średnia, chociaż straszni mnie to dziwi. Bierz Uniroyale.

Kpisz, czy o drogę pytasz? Tanie czeskie budżetówki stawiasz na równi z Uniroyalami?!
Opublikowano

Pod jakim względem zupełnie inne półki? Któraś z tych opon jest wybitnie najlepsza? Pewnie unirolay?

Zeetex i Barum to klasa budżet, a Uniroyal to średnia, chociaż straszni mnie to dziwi. Bierz Uniroyale.

Kpisz, czy o drogę pytasz? Tanie czeskie budżetówki stawiasz na równi z Uniroyalami?!
Miałem jedne i drugie więc wiem co piszę,nie opieram się na opiniach z netu
Opublikowano

Szwagier ma Uniroyal rs3 i narzeka ze bardzo szybko mu się starły. Jeden czy dwa sezony, fakt dużo jeździ zrobił na nich z 30kkm i przednie do kosza. Na ile wam starczyły ?

Opublikowano

Ścieralność to podobno ich wada...

Jedyna wada.

Opublikowano

Dunlop. Przerobiłem sporo opon z klasy premium bo zawsze takie kupuję, latam teraz na good year eagle 1 i są zdecydowanie "twardsze" a przez to głośniejsze od dunlopa. Mówimy oczywiście o nowych oponach z bieżącego rocznika ;)

Opublikowano

Panowie czy nokian zline w rozmiarze 235x35 r19 ma rant ochronny?

Opublikowano

Witam

Posiadam A4 B7 1.8TQ i poszukuje letnich opono,aktualnie jezdzilem na Dunlop(nazwy nie pamietam) ktore dostałem odrazu przy zakupie auta.

Przyszła pora zakupic nowe i mam do was pytanie co byscie polecili do 2200zł ale najlepiej do 2000 zł za komplet,od siebie dam kilka propozycji.

http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sportmaxx-rt-225-40-r18-92-y-xl-mfs-mo#103921096

http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sportmaxx-rt-225-40-r18-92-y-v1#103654596

http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sportmaxx-rt-225-40-r18-92-y-xl-mfs#103369713

Prosze o pomoc i opinie. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Posiadam A4 B7 1.8TQ i poszukuje letnich opono,aktualnie jezdzilem na Dunlop(nazwy nie pamietam) ktore dostałem odrazu przy zakupie auta.

Przyszła pora zakupic nowe i mam do was pytanie co byscie polecili do 2200zł ale najlepiej do 2000 zł za komplet,od siebie dam kilka propozycji.

http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sportmaxx-rt-225-40-r18-92-y-xl-mfs-mo#103921096

http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sportmaxx-rt-225-40-r18-92-y-v1#103654596

http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-sportmaxx-rt-225-40-r18-92-y-xl-mfs#103369713

Prosze o pomoc i opinie. Pozdrawiam

Wybrałeś 3 takie same opony ,przejeździłem na nich sezon i polecam ,dobrze się kleją,na mokrym ok,ciche

Opublikowano

Szwagier ma Uniroyal rs3 i narzeka ze bardzo szybko mu się starły. Jeden czy dwa sezony, fakt dużo jeździ zrobił na nich z 30kkm i przednie do kosza. Na ile wam starczyły ?

Na początku tego roku kupiłem do siebie RS3.

Jazda podczas deszczu super nie wspominając o suchej nawierzchni. Są ciche i naprawdę super się kleją.

Jak na razie przejechałem ~~8kkm, śladów jako takiego nadmiernego zużycia nie zauważyłem.

Z minusów to faktycznie, rant ochronny mógłby być większy.

Polecam

Edytowane przez xMarcin95x

Opublikowano

Zjeździłem do końca Bridgestone Potenza S001 i jak dla mnie, mega przyczepność, ale były trochę głośne. Wiadomo, że z Q ciężko zerwać przyczepność przy starcie, ale trzymanie w zakrętach na mokrym było bardzo pewne.

Opublikowano

Jaki przebieg na nich zrobiłeś?

Opublikowano

Panowie pytanko, felga AVUS III 18" i szerokość 8"

Szukam nowych opon 225/40/18 i zastanawiam się nad tymi:

• Nokian zLine
  • Uniroyal Rainsport 3
  • Dunlop SP Sport MAXX TT

Miał ktoś może ktoś coś doradzić/podpowiedzieć ?

Opublikowano

Jaki przebieg na nich zrobiłeś?

Tutaj jest problem, bo auto mam dwa lata, opony niby z 2011 roku, ale ile łącznie przyjechały nie mam pojęcia. U mnie miały około 5 mm, po dwóch latach ograniczniki miałem przytarte - przejechałem na nich jakieś 35 - 40 tys km. Gdyby były tańsze, kupiłbym je jeszcze raz, bo audi jechało na nich jak po sznurku, a lubię też gubić narwańców na zakrętach :-)

Edytowane przez toman

Opublikowano

Witam . Mam do wyboru w rozmiarze 195/65/15 : Dunlop Bluresponse, Pirelli Cinturato P1, GoodYear Efficientgrip performance, Michelin Energy Saver +.

Które polecacie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko na ktore pewnie nikt nie ma dobrej odpowiedzi :) mianowicie, musze kupic letnie opony i jak uwazacie kiedy bedzie najlepszy czas <najtaniej> ? biorac pod uwage niepewna aure na zewnatrz i zime na pol gwizdka? :) styczen, luty a moze marzec? a Wasze sugestie?