wrc Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Moją niunie kupiłem w październiku 2008. Ściągnięta została do kraju przez poprzedniego właściciela dokładnie rok przed zakupem. Jest to AUDI A4 B5: rocznik: 1996 silnik: 1.8T 150PS kolor: ceglasty metalic wyposażenie: wspomaganie, ABS, elektryczne szyby - przód, tapicerka - czarna skóra, podgrzewane fotele, klimatyzacja, kierownica z S4. Gdy ją kupiłem była bez żadnych dodatkowych modyfikacji. Wpierw zająłem się ADUIO. Nie grał jeden tylni głośnik, radio było na kasety (AUDI GAMMA), więc postanowiłem to zmienić. Zamontowałem więc: - radio SONY CDX-S22 – EXPLODE , 4x45W max - głośniki tył 2-drożne 13cm PIONEER TS-E1375, 130W max, 30W rms - wzmacniacz Boschmann Z-8028X - 2x200W max, 2x60W rms - tuba JBL CTX3000 – 400W max, 200W rms - przewody zasilające wzmacniacz 8mm - Kondensator STEALTH STC-1000- 1Farad - przód na razie został seryjny Kolejną fazą była zmiana zawieszenia. Kupiłem okazyjnie kompletne zawieszenie (amory i springi) H&R -40/-40 w bdb stanie. Po zamontowaniu zdecydowanie poprawił się wizerunek samochodu, ładnie przybliżył się do gleby, właściwości trakcyjnie również poprawiły się i to znacznie . Jest teraz nisko i twardo, czyli tak jak lubię . Następne zmiany dotyczyły wyglądu samochodu, zmieniłem przednie lampy na ANGEL EYES, oraz przedni grill bez znaczka. Z silnikiem dopiero rozpoczynam zabawę i poznaję po kolei technikę AUDI VW, wcześniej bowiem śmigałem astrą, która też przeszła szereg zmian [tu link jak by ktoś chciał przeczytać http://att.host247.pl/viewtopic.php?t=8872&start=0 ]. W silniku zmieniłem na razie uszczelki pod pokrywą zaworów, kruciec odmy, oring na podstawce filtra oleju, i pompę wspomagania wraz z nowym płynem. Jestem bardzo zadowolony z samochodu, coraz bardziej przekonuję się do inżynierów AUDI, którzy pomyśleli praktycznie nawet nad najmniejszymi szczegółami i drobnostkami. Jest jeszcze kilka rzeczy z którymi muszę się uporać, i planów które są na przyszłość, ale ogólnie autko trafiło się zadbane, ponieważ w kraju nie jeździło długo i z tego powodu się cieszę. Poniżej kilka fotek poczynając od zakupu, do stanu obecnego, zapraszam do komentowania. Pozdrawiam wrc
wustyle Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 za te angel eyes zaraz Ci sie dostanie
wrc Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja tam nie narzekam, czytałem kilka tematów o nich, ale nie mam zastrzeżeń, regulacja elektryczna jest, świecą bardzo dobrze i mi nie parują. Ostatnio je jeszcze dokładnie spasowałem z nadwoziem i jest ok - więc jestem zadowolony
wustyle Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 no to sie ciesze, ze jestes zadowolony ale wpadlem na forum astry przed chwila i popatrzylem na tamte wynalazki teraz rozumiem, skad Twoje zamilowanie do pakowania rzeczy tam, gdzie one zupelnie nie pasuja
oneneo_2005 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 angel eyes l jak ringi to FK a tak autko super
ykk Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Do kompletu wymien jeszcze kierunki i tylne lampki.. Moglbys jeszcze polakierowac klamki i lusterka w kolor nadwozia..
fantastic Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 wg mnie angel eyes to dziadostwo i pasują do audi jak świni siodło, ale twoje auto i twój wybór P.S.mam identyczny kolor
Koleś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 czy nie widziałem twojego samochodu na ATT astra tuning tim w kategori nasze inne auta??
wrc Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Koleś zgadza się , Twoją też tam widziałem. Co do lustereczek i klamek to są w planach do pomalowania, myślę że do wiosny już będą zrobione w kolorze. Jeśli chodzi o tylne lampki to zastanawiałem się nad jakimiś po lifcie, albo identyczne jak po lifcie na LEDach.
dawid195a Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Światla tył i biale kierunki boczne to teraz podstawa, auto ładne i fajnie siedzi. Noi ten sam kolor co moj.
miguel. Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 ładna fajny środek i dobre audio ale z grillem i tylnymi lampkami bym się pożegnał
_Solar_ Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 ladna furka tylko ten gril mi jakos nie pasi a co do reszty to ujdzie w tłoku ładnie siedzi
Nosb Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 A wdg mnie zmierzasz w troche złym kierunku Audi to nie Opel nie pasuje wdg mnie takie przerabianie... Wiesz Astra byl fajna , moj stary kadett ( o ile pamietasz ) tez był spoko ale wdg mnie audiczki robi sie troche inaczej
slawek k Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autko bardzo fajne. Rozsadny silnik. Mozna powiedziec ze najnowoczesniejszy z poczatku serii B5 Fajnie ze masz skorzane fotele szkoda ze ja nie mam Jesli chodzi o swiatla no to tez ztylu faktycznie wygladaja troche archaicznie wiec wymien ja sam mam to w planie angle eyes'y widze ze masz sonary tak jak ja i niestety zaluje ze nie mialem trche wiecej kasy zeby kiupic FK zreszta sprzedawca mi tez tak radzil. w sumie sa ok swieca lepiej niz orginalne moim zdaniem raczej nie paruja ale mam problemy z regulacja dlugich nie wiem czy masz moze ten sam problem?
franio Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 oring na podstawce filtra oleju, a czy uszczelkę chłodniczki oleju też wymieniłeś?[br]Dopisany: 06 Styczeń 2009, 19:59_________________________________________________ ale wpadlem na forum astry przed chwila i popatrzylem na tamte wynalazki wink4 teraz rozumiem, skad Twoje zamilowanie do pakowania rzeczy tam, gdzie one zupelnie nie pasuja dobre
kasia82 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 piękny kolorek :>ale mój ładniejszy :gwizdanie:
Nosb Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Franio chodzilo własnie o tą uszczelke mozesz kupic ori w ASO lub na wymiar w sklepie z takimi badziewkami Wymiana polega na wyjeciu filtra i odkreceniu srub podstawki (bodajze 24 lub 26 mm klucz) i wsio
slawek k Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Tez to mialem. Na poczatku lekko sie pocilo a pozniej juz zaczelo kapac. 1,8 T ma kilka slabych punktow. Rurka doprowadzajaca dolej do smarowania turbo tez do nich nalezy niestety.
Rekomendowane odpowiedzi